Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marleen werkt bij kinderopvang De Melkfabriek: ‘Hier kreeg ik weer plezier in werken’

Aangeboden door Kinderdagverblijf De Melkfabriek 12 november 2019

Na haar studie pedagogiek ging Marleen Romkema (33) aan de slag in de jeugdzorg, waar ze jongeren met extreme gedragsproblemen begeleidde. Al snel kwam Marleen erachter dat de harde jeugdzorgwereld niets voor haar was. Ze kreeg een burn-out, waarna ze besloot iets totaal anders te gaan doen. “Werken met kinderen is waar mijn hart ligt”, aldus Marleen. Bovendien was ze op zoek naar een werkplek met een warme en liefdevolle sfeer, zodat ze al snel uitkwam bij De Melkfabriek. “Hier kreeg ik weer plezier in werken.”

Een plek die voelt als thuis

Marleen werkt inmiddels al ruim drieënhalf jaar als pedagogisch medewerker bij De Melkfabriek aan de Biltstraat. Haar eerste dagen kan ze zich nog goed herinneren. “Ik werd met open armen ontvangen”, zegt Marleen. Wat haar ook opvalt, is dat open communicatie voorop staat. “Overal is over te praten en iedereen luistert écht naar elkaar. Als iets je dwarszit, kun je altijd bij iemand aankloppen. Dat gaf me veel rust en zorgde ervoor dat ik me helemaal op mijn plek voelde.”

Handen uit de mouwen

Als pedagogisch medewerker bij De Melkfabriek heb je een ontzettend divers takenpakket, weet Marleen ons te vertellen. “Het belangrijkste is dat de kindjes die komen een fijne dag hebben”, begint ze. “Dat betekent dat we ze de verzorging bieden die ze nodig hebben, maar daarnaast doen we ook veel activiteiten. Zo krijgen de kleintjes muziek- en yogales en leren we ze spelenderwijs Engels. Daarnaast is er genoeg tijd om vrij te spelen en te slapen.” Gedurende de dag letten Marleen en haar collega’s goed op hoe het staat met de ontwikkeling van ‘hun’ kinderen. “Wat we zien, delen we vervolgens tijdens korte oudergesprekken.”

Hard werken maar ook lekker ontspannen

Naast haar werk als pedagogisch medewerker is Marleen binnen De Melkfabriek actief in de vitaliteitscommissie. Wat dit inhoudt? “Met de collega’s die deze commissie vormen, doen we van alles op het gebied van gezondheid”, legt Marleen uit. “Zo maken we af en toe gezonde ontbijtjes, smoothies en snacks voor alle collega’s én deden we dit jaar met een groepje mee aan een obstacle run.”

Naast de activiteiten die de commissie regelt, draagt De Melkfabriek ook een steentje bij. Marleen: “Iedereen die hier werkt, kan meedoen aan een wekelijkse bootcamp. Daarnaast komt er eens per maand een masseur langs om iedereen een stoelmassage te geven. Echt een hele fijne bijkomstigheid van deze baan!”

Blijven leren

Nog een reden waarom Marleen zo blij is dat ze bij De Melkfabriek werkt, is dat ze zich kan blijven ontwikkelen. “De Melkfabriek is groeiende: we hebben inmiddels vijf locaties. Dat betekent dat er ook nieuwe functies bijkomen.” Zelf gaat ze in het nieuwe jaar aan de slag als pedagogisch coach. “Binnen die rol ondersteun ik medewerkers bij het opstellen van hun persoonlijke ontwikkelingsplan en kijken we samen naar hun doelen. Daarnaast blijf ik de social media bijhouden én ga ik meedenken over het beleid”, legt Marleen uit.

Ook voor collega’s die (nog) geen ambities hebben om naar een andere functie door te stromen, zijn er genoeg ontwikkelingsmogelijkheden. “We volgen regelmatig cursussen en kunnen bijvoorbeeld naar informatieavonden over kinderopvang. Als je meer uitdaging in je werk zoekt, zijn er altijd extra verantwoordelijkheden die je op je kunt nemen.”

Doe mij zo’n baan!

Dacht je bij het lezen van Marleens verhaal: ”Hé, werken bij De Melkfabriek lijkt mij ook wel wat?” Dan bof je, want het kinderdagverblijf is nog op zoek naar pedagogisch medewerkers. Hieronder check je de openstaande vacatures:

Melkfabriek
Topper

Pedagogisch medewerker Baby-dreumesgroep | Locatie Biltstraat

Kinderdagverblijf De Melkfabriek
Fulltime/parttime - Geplaatst op 12 nov 2019
De Melkfabriek
Topper

Pedagogisch medewerker

Kinderdagverblijf De Melkfabriek
Fulltime/parttime - Geplaatst op 12 nov 2019
De Melkfabriek
Topper

Pedagogisch medewerker Baby-dreumesgroep | Locatie Groenekan

Kinderdagverblijf De Melkfabriek
Fulltime/parttime - Geplaatst op 12 nov 2019

Lees ook:

Melkfabriek

Pedagoog Noëlle begon een kinderdagverblijf: ‘Wij geven je kindje muziek- en yogales’

Bij de kinderdagverblijven van De Melkfabriek pakken ze het anders aan dan bij de meeste kinderdagve...


Meer over Kinderdagverblijf De Melkfabriek ontdekken?

Kinderdagverblijf De Melkfabriek

kinderopvang

Geopend07:30 - 18:30

Bekijk meer:kinderopvang

adv.