Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leegstand in het centrum van Utrecht: deze winkels zijn definitief gesloten

Door Janine Guijt 7 augustus 2020

Donkere panden, dichte deuren en ‘te huur’-plakkaten op gevels: wandel je door de binnenstad van Utrecht, dan zul je zien dat er veel winkels leegstaan. Vooral in de Lange Elisabethstraat vallen de lege panden op: kappersketen Cutters, Mister Twister en Sneakers zijn voorbeelden van winkels die niet meer openen. 

“Het percentage leegstand in de binnenstad is hoger dan het geweest is”, zei centrummanager Jeroen Roose-van Leijden vorige maand in het AD Utrechts Nieuwsblad. Of dat door de coronacrisis komt, vindt hij lastig te zeggen: “De coronamaatregelen hebben natuurlijk wel een grote impact gehad. Daarnaast zie je een versnelling in wat er toch al aankwam: zaken die het al moeilijk hadden vallen eerder om, steunmaatregelen vanuit de overheid houden straks op. We verwachten daarom dat er richting het najaar meer leegstand ontstaat.”

Drie leegstaande panden naast elkaar

In de Lange Elisabethstraat staan drie panden naast elkaar leeg. Zo is Mister Twister – waar je tot voor kort chimney cake kocht – gesloten. De website is offline en het pand staat te huur. Daarnaast was kappersketen Cutters gevestigd, waar je voor €15,- binnen 15 minuten geknipt kon worden. Op de website FaillissementsDossier is te zien dat het bedrijf failliet is en dat de inventaris geveild wordt. Ook bij de buren van Cutters blijft het donker: Sneakers krijgt dan wel een doorstart, maar doet de panden van de hand.

Nog meer leegstaande winkels

Even verderop staat het gebouw op nummer 32 (waar Tele2 gevestigd was) ook leeg. Het lichtblauwe hoekpand waar eerst stroopwafels verkocht werden is ook te huur, al wordt de locatie momenteel gebruikt voor pop-up shops. Zo kun je er op dit moment mondkapjes kopen. Loop je het Vredenburgplein op, dan zie je dat het in het gebouw waar broodjeszaak Dagelijks Lekker gevestigd was ook leeg en donker is.

In de Steenweg is schoenenwinkel permanent gesloten en in de Bakkerstraat zien we dat accessoiresketen Claires de biezen heeft gepakt. In de Zadelstraat staat het voormalige pand van EkoPlaza al een tijdje leeg. Loop je naar de Lijnmarkt, dan zie je dat kinderkledingwinkel Tumble ’n Dry dicht is: de keten gaat online verder.

Lees ook:

Deze zaken hebben we er sinds juli 2020 bij in Utrecht

We kregen er in de maand juli weer heel veel nieuwe horecazaken en winkels bij in Utrecht. We zetten...

En dat is twee! Tijm aan de Donkere Gaard is open en wij namen een kijkje

Bowlingbaan en lekker veel ruimte: zo ziet het nieuwe terras de WerkspoorKade eruit

Fietsenzee maakt plaats voor tafels en stoelen: nieuwe terrassen bij Bunk en De Utrechter

Lekker klussen! 6 x bouwmarkten in Utrecht

8 x fijne adresjes om planten te kopen in Utrecht

Hotspot-update: 5 x nieuwtjes over horecazaken en winkels in Utrecht

Bijzonder! Utrechter Ruben van FLASKE wil met zijn duurzame flessen de wereld veroveren

adv.