Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Succesproduct van Noest: een sleutelhanger van Utrechts hout

Door Anne-Meike van den Berg 7 september 2016

Je kent hem wel: die marktkoopman die op zaterdag luid schreeuwend zijn waren aanprijst. Indebuurt geeft een Utrechtse ondernemer elke week de ruimte om te vertellen over zijn mooiste of meest bijzondere product, maar dan zonder lawaai. Tom van Straaten van Noest vertelt over de sleutelhanger van de Domtoren.

Lokaal hout

“Van het hout van Utrechtse bomen maak ik voornamelijk brood- en snijplanken. Dat hout haal ik bij Tafelboom, een Utrechtse stichting die tafels maakt van het hout van gerooide stadsbomen. Die stadsbomen waren nooit bedoeld voor houtproductie. Tafelboom geeft de bomen op die manier eigenlijk terug aan de bewoners. Dat is een gedachte die ik enorm ondersteun.”

Op de vrijmarkt

“Tijdens de jaarlijkse vrijmarkt op Koningsdag in Utrecht ontstond het idee om sleutelhangers te gaan maken. Noest bestond toen net een jaar. Omdat vrienden van me aan de vrijmarktroute wonen en we daar toch spullen gingen verkopen, leek het me handig om meteen wat Noest producten te verkopen en reclame te maken. Toen dacht ik: waarom geen sleutelhanger?”

Foto: Tom van Straaten
Foto: Tom van Straaten

Trots

“Ik bleef met veel resthout zitten wat anders de kachel in zou gaan. Dat vond ik echt zonde. Toen heb ik er dus de eerste sleutelhangers van de Dom van gemaakt. Het ontwerp is inmiddels bijgeschaafd en ik heb er echt duizenden van gemaakt. Daar ben ik super trots op. Het blijft een leuk idee dat heel veel mensen met zo’n ding aan hun sleutelbos lopen.”


Meer over Noest ontdekken?

Noest cadeauwinkels

Lanslaan 6, Utrecht

Bekijk meer:cadeauwinkels

adv.