A match made in mindset: Sharaifa Taus (30) bedacht een uniek datingplatform

Aangeboden door Datebase

Ben je single en toe aan een nieuwe fase in je leven? Dan heeft Sharaifa Taus (30) dé oplossing: Datebase. Geen online profielen, oppervlakkige gesprekken en eenmalige dates, maar diepgang, privacy en de juiste intentie.

Sinds september is Datebase in de lucht, al ontstond het idee eerder. “Ik merkte dat veel mensen om mij heen op zoek waren naar een partner met dezelfde mindset. Met Datebase help ik hen om elkaar te vinden. Dit zijn mensen die bewust en positief in het leven staan: echte aanpakkers en doorzetters. Ze hebben vaak een drukke lifestyle, waardoor matchmaking een uitkomst is.”

Vol passie en enthousiasme

Sharaifa is zelf ook een ondernemend type: “Ik onderneem al langer, maar zocht iets waar ik écht gelukkig van word.” Dat bleek Datebase te zijn. “Ik ben altijd goed geweest in organiseren en verbinden en wilde graag van betekenis zijn voor een ander. Dat kan ik hier als matchmaker goed in kwijt.”

Sharaifa vertelt: “Ik leerde dat je pas echt succesvol kan zijn als je iets doet vanuit je hart. Voor iemand die gewend is om rationele beslissingen te maken, was dit een uitdaging. Toch gebeurde er iets magisch toen ik mijn hart meer opende: ik vond puur geluk in een concept waar ik plotseling zonder moeite mijn bed voor uit sprong. Het is bijzonder als je in een passie je purpose vindt.”

Like-minded singles in Utrecht

Sharaifa matcht met Datebase niet alleen op een overeenkomende mindset. “Iedereen heeft eigen voorkeuren en behoeften natuurlijk. De ene wil bijvoorbeeld per se iemand in de randstad, terwijl een ander het juist een avontuur vindt als iemand deels in het buitenland woont.”

Op dit moment zijn de meeste members van Datebase wel in de randstad te vinden. Sharaifa licht toe: “Heel diverse mensen worden aangesproken door het concept, allemaal met een uniek verhaal en mooie interesses en ambities. Ik raak er zelf geïnspireerd door!”

Singles met een doel voor ogen

De database is offline. Het is dus niet zo dat alle leden van Datebase jou kunnen zien en jij hen. Sharaifa is echt een matchmaker – al doet dat woord veel mensen aan dingen denken die zij juist niét wil met Datebase. “Matchmaking wordt nu helaas vaak gerelateerd aan mensen die ‘hulp’ nodig hebben om zichzelf te kunnen verkopen. Terwijl ik juist werk met zelfbewuste singles waarbij dat zeker niet het probleem is. Integendeel! Ze weten precies wat ze te bieden hebben en willen in het leven. Ze werken hard aan hun doelen en dromen en nemen geen genoegen met minder. Ze willen simpelweg geen tijd verspillen aan singles met een andere intentie en mindset.”

Kort samengevat zijn dat mensen met een growth mindset. Dat is de basis voor de mensen die member kunnen worden bij Datebase. “Veel datingapps richten zich op een bepaalde leeftijd of op hoger opgeleiden. Ik vind het zo bizar dat er in zulke hokjes gedacht wordt”, licht Sharaifa toe. Bovendien hoef je niet te swipen en blijft je profiel privé – dat valt zelfs onder het beroepsgeheim. Je krijgt pas een profiel onder ogen als er een potentiële match is.

Lees verder onder de foto >

Sharaifa matcht singles met een vergelijkbare mindset | Foto: Datebase

Waardevolle connecties

Niet voor even, maar iemand waarmee je samen kunt bouwen aan de toekomst. Wie bewust in het leven staat en zich wil blijven ontwikkelen, is bij Datebase op de juiste plek als single. Omdat er toch ergens een lijn getrokken moet worden, mag je vanaf een leeftijd van 21 jaar lid worden. Het platform is binnen een korte periode al snel gegroeid. En met succes! Er zijn al leuke matches ontstaan en succesvolle dates geweest.

Sharaifa: “Mensen met een op groei gerichte mindset hebben veel raakvlakken, zelfs als de interesses misschien verschillen. Als het met een match niet klikt op romantisch gebied, bijvoorbeeld omdat de aantrekkingskracht mist, ervaren singles de dates vaak toch als inspirerend en leuk. Ik kan niet toveren, maar ik kan wel waardevolle connecties tot stand brengen.”

Persoonlijke matchmaking service

Sharaifa vertelt hoe zij zich onderscheidt van andere platformen: “In een datingapp maak je een profiel en word je aan je lot overgelaten, ik wil echt een persoonlijke matchmaking service bieden.” Daarom begint Datebase bij een (gratis en vrijblijvend) kennismakingsgesprek. In dit online gesprek van twintig minuten komen jij en Sharaifa erachter of Datebase het platform is dat bij jou past.

Is dat het geval, dan volgt er een online intakegesprek en vul je een inzichtelijke vragenlijst in. “Het proces is super efficiënt ingericht, want na die intake en de vragenlijst ben je al in twee uur tijd member van Datebase. Hierna zal ik je als matchmaker volledig ontzorgen”. Het eerste wat Sharaifa zal doen, is een offline profiel voor je schrijven. Dat profiel kun je zelf inzien en altijd wijzigen, daarnaast blijft het privé.

Het is een match: de man neemt de leiding!

Als de man en vrouw elkaar wel willen ontmoeten, is het aan de man om een date te initiëren – met behulp van Datebase. “Ik vind het leuk om in te spelen op de behoefte naar de traditionele manier van daten”, licht Sharaifa toe. Er wordt ook alleen gericht op heterokoppels en er wordt onderscheid gemaakt tussen een lidmaatschap voor mannen en vrouwen: vrouwen betalen minder. Dat is omdat ik voor mannen actief op zoek ga naar een match, vrouwen worden passief lid. Zij staan in de offline database en kunnen dus wel gematcht worden aan de mannen waar ik actief mee werk,” licht Sharaifa toe.

De matches worden gemaakt op basis van haar eigen intuïtie, door de persoonlijke gesprekken die ze voert met mannen en vrouwen en met behulp van een match-percentage. Is er een match, dan helpt Sharaifa de man door te vertellen wat de vrouw een leuke date vindt. Hij kiest uiteindelijk wat de date wordt, Datebase zorgt daarna dat deze gepland wordt. “De eerste twee maanden houd ik contact met het koppel: gaat het goed, dan is het een succes. Zo niet, dan krijgt de man nog twee kansen voor een nieuwe match. Een vrouw blijft onbeperkt passief lid als het geen succes blijkt.” Het leuke voor zowel mannen als vrouwen is dat hier slechts een eenmalige betaling tegenover staat.

Hét moment om je in te schrijven bij Datebase

De lente is hét moment voor een nieuw begin met vrolijkheid en nieuwe, frisse energie. Na de grauwe winter begint alles weer te bloeien – wie weet ook in jouw liefdesleven! Stel je open voor een nieuw avontuur en schrijf je in bij Datebase. Je wordt verwelkomd met tien procent korting op jouw membership. Deze mooie lente-deal wil je niet missen! De actie loopt nog tot 10 april. Sharaifa gaat met haar persoonlijke matchmaking service graag voor je aan de slag. Wie weet heb jij binnenkort wel een date met de man of vrouw van je leven.

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Meer inbraken in Utrecht: hier zijn je waardevolle spullen veilig”

Meer inbraken in Utrecht: hier zijn je waardevolle spullen veilig

Aangeboden door De Nederlandse Kluis

Ga naar “Utrechtse helden maken de buurt mooier en jij mag iemand nomineren”

Utrechtse helden maken de buurt mooier en jij mag iemand nomineren

Aangeboden door Stichting Chryson

Ga naar “3 x waarom je nu al je pensioen moet checken”

3 x waarom je nu al je pensioen moet checken

Aangeboden door Nuietsdoenaanjepensioen.nl

In onze gids

Ga naar “Heirloom – Venues of Utrecht”

Heirloom – Venues of Utrecht

 • Kantooradres: Pausdam 10
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten
Paushuize Eeuwdiner UtrechtPaushuize Eeuwdiner Utrecht

Aanbiedingen

Ga naar “CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99”

CAMPING TARP TENT DEX 300X400X200 CM € 44,99

 • Xenos
 • Geldig t/m 4 juni 2023
Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “6-pack zaai-perkgoed € 1,99”

6-pack zaai-perkgoed € 1,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 mei 2023
Ga naar “Dekbedovertrek vanaf € 7,99”

Dekbedovertrek vanaf € 7,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 3 juni 2023
Ga naar “Crafts & Co miniatuur huisje € 29,95”

Crafts & Co miniatuur huisje € 29,95

 • Action
 • Geldig t/m 30 mei 2023

Vacatures

Ga naar “Klantenservicemedewerker Slachtofferhulp”

Klantenservicemedewerker Slachtofferhulp

 • Aethon
 • Parttime
Ga naar “Secretarieel Administratief Medewerker”

Secretarieel Administratief Medewerker

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “Nutrition Professional for Patent Support Officer Role”

Nutrition Professional for Patent Support Officer Role

 • Independent Recruiters
 • Parttime
Ga naar “Administratief medewerker fulltime”

Administratief medewerker fulltime

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “CDD / KYC / AML / FEC / DFC Analist (alle niveau’s) Landelijk”

CDD / KYC / AML / FEC / DFC Analist (alle niveau’s) Landelijk

 • Nedec BV
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Ligconcert Best of Einaudi”

Ligconcert Best of Einaudi

 • Bibliotheek Utrecht
 • 10 juni 2023
Ga naar “Theaterfestival de Parade”

Theaterfestival de Parade

 • Van 23 jun t/m 3 sep
Theaterfestival parade Utrecht
Ga naar “Festival Trek”

Festival Trek

 • T/m 29 mei
Ga naar “Lepeltje Lepeltje”

Lepeltje Lepeltje

 • Park Lepelenburg
 • Van 23 jun t/m 25 jun
Lepeltje LepeltjeLepeltje Lepeltje
Ga naar “Boerderijdagen”

Boerderijdagen

 • T/m 29 mei