Van knipbeurt naar relaxmoment: Cosmo Hairstyling is vernieuwd en dat zullen de klanten weten ook

Aangeboden door Cosmo Hairstyling Utrecht Vredenburg 3 april 2018

Er is een heus architectenbureau voor aan te pas gekomen, maar dan heb je ook wat. De eigenaressen van de drie Cosmo Hairstyling filialen in Utrecht zijn trots op hun vernieuwde interieur, dat veel weg heeft van een luxueuze huiskamer met een meditatief karakter. Naast het interieur is ook het aanbod veranderd. Een simpele knipbeurt zit er bij Cosmo niet meer in, want iedere klant wordt er vanaf nu compleet in de watten gelegd. 

Cosmo Hairstyling is te vinden door het hele land, maar in Utrecht kun je er terecht aan het Vredenburg, in de Biltstraat en in winkelcentrum Overvecht. Wachten op een kappersbeurt doe je er in de warm aangeklede loungehoek, verse koffie en thee worden bereid in de luxueuze koffiecorner en geknipt worden gebeurt niet voordat je een heerlijk ontspannen hoofdmassage hebt ontvangen. Wat wil Cosmo Hairstyling bereiken met al die aanpassingen? We vragen het aan filiaal-eigenaren Monique van Petegem, Jennie Stuij en Evelien Verbiesen.

Het luxe segment

“De markt verandert, de klant verwacht meer en daarom bieden wij meer.” De dames van Cosmo Hairstyling zijn het erover eens dat het nieuwe concept werkt. “We zien zoveel klanten met een glimlach de deur uitlopen, juist omdat we allerlei kleine extra’s bieden die ze niet verwachten. Wat dacht je van een lekker appeltje of een koffie to go voor als je naar buiten loopt na je knipbeurt? Of een uitgebreide hoofdmassage waar je niet om hoeft te vragen, omdat je het gewoon krijgt? En met een nat hoofd de deur uitlopen is er echt niet meer bij, want je nieuwe haren worden gewoon netjes geföhnd en in model gebracht.” Het is duidelijk: Bij Cosmo Hairstyling geven ze geen tasje mee met logo erop, maar laten ze iedere klant als een wandelend uithangbord stralend het pand verlaten. Of zoals de dames dat omschrijven: “Je krijgt geen head turners op straat als je met nat haar naar buiten loopt. Die krijg je pas als je een glimlach op je mond hebt én een mooie, nieuwe coupe.”

Het interieur

Het interieur van de drie filialen in Utrecht is exact hetzelfde. “Maar de sfeer is overal anders”, weten de dames ons te vertellen. In Overvecht blijkt het publiek zeer uiteenlopend te zijn, terwijl er in de Biltstaat vooral publiek tussen de 20 en 45 jaar aanschuift. En op het Vredenburg? “Daar komt echt van alles aanwaaien! Van zeer oude klanten, tot mensen uit het hele land die na een dagje shoppen gebruik komen maken van de gloednieuwe touch-up behandeling.” Daarbij wordt je haar weer helemaal in model gebracht. Je kunt zo binnenlopen en het kost slechts €15,- euro! Zo kun je zonder zorgen door met het avondprogramma. Dat heet meedenken met je klant. Geweldig, toch? Hoe het nieuwe interieur eruitziet, dat zie je hier:

Tekst gaat verder onder de foto 

Cosmo Hairstyling Overvecht
Cosmo Hairstyling Vredenburg
Cosmo Hairstyling Biltstraat

De behandeling

Wat gebeurt er nu precies als je binnenloopt bij Cosmo? Best veel! We bereiden je daarom alvast even voor op wat komen gaat. En let daarbij goed op, want bij Cosmo Hairstyling kunnen ze er wat van als het om coole, Engelse termen gaat. Laten we daarom bij het begin beginnen. Nadat je hartelijk bent ontvangen wordt je haar gewassen met verantwoorde verzorgingsproducten. Tijdens het wassen ontvang je een heerlijke hoofdmassage, waarna je plaats mag nemen voor één van de grote spiegels. En daar begint het echte werk voor degene die jou helpt, want de kappers van Cosmo zijn er natuurlijk niet alleen om je te vertroetelen. Ze zijn er om je te voorzien van een zogenoemde killer haircut, ofwel een coupe waar je blij van wordt!

Ze zijn er om je te voorzien van een zogenoemde killer haircut, ofwel een coupe waar je blij van wordt!

Na het knippen krijg je een blow out, wat betekent dat je haar word gemodelleerd. Als dat is gebeurd, ontvang je gratis stylingadvies. En dan is het tijd voor de delighters, want bij de kassa kun je nog een kopje koffie of thee to go meepakken of nagenieten met een gecustomized appeltje voorzien van een Cosmo-sticker. En als je denkt dat het feest daar stopt, dan heb je het mis! Terwijl de eerste head turners je passeren, verschijnt er een kortingscoupon in je mailbox voor een 15 minuten touch-up behandeling. En dat alles voor een zeer schappelijk prijsje. Cosmo is vernieuwd en dat zullen de klanten weten ook!

Cosmo Hairstyling werkt op afspraak, maar je kunt er ook gewoon binnenlopen. Ben je benieuwd naar de prijzen of wil je meer informatie? Kijk dan op de website van het dichtstbijzijnde Cosmo-filiaal:

Cosmo Hairstyling Utrecht Vredenburg

kappers

Nu open09:00 - 19:00

Vredenburg 8A, Utrecht

Bekijk meer:kappers

adv.