Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Theo en Patrick runnen hun kapsalon Beau Rivage al 30 jaar: ‘Dit vak verveelt nooit’

Aangeboden door Beau Rivage 31 juli 2020

Wandel je regelmatig door de Willemstraat in Wijk C, dan ben je ongetwijfeld bekend met kapsalon Beau Rivage. De salon is al dertig jaar in deze straat te vinden en wordt vanaf het begin gerund door Theo Geenhuizen en zijn partner Patrick van der Vaart. “Theo runde vroeger een salon in Hoog Catharijne. Ik kwam bij hem in dienst en in de jaren negentig zijn we hier samen verder gegaan”, vertelt Patrick.

Naast Theo en Patrick werken in de salon nog twee kappers: Dominque Haas en Britt van Geelen. Het viertal vormt een hecht team dat gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan. Dominique vertelt: “Na de kappersopleiding ben ik direct in Theo’s voormalige salon gaan werken. Na een aantal jaar wilde ik ervaring opdoen bij andere zaken, maar begin 2020 ben ik toch weer teruggekomen. Het sfeertje dat hier hangt is uniek; ik heb het nergens anders gevonden.”

Klanten die vrienden worden

Dat de vier collega’s het onderling zo gezellig hebben, straalt ook af op hun klanten. “Er mag echt wel gelachen worden”, vindt Theo. Patrick vult aan: “We vinden het belangrijk om iedereen aandacht te geven. Als een behandeling een keer uitloopt, maakt dat niet uit; het mag best wat langer duren.”

Theo, Patrick, Dominique en Britt vinden het allemaal belangrijk om de tijd te nemen voor gesprekken met klanten. Patrick: “Het gaat dan niet alleen over zoiets als het weer. Vaak delen mensen heel veel met ons, bijvoorbeeld over hun kinderen of als er iemand ziek is in de familie. Er zijn zelfs klanten die uiteindelijk vrienden zijn geworden.”

Tekst gaat verder onder de foto

View this post on Instagram

Weer een gezellig dag bij Beau Rivage!

A post shared by Salon Beau Rivage (@salonbeaurivage) on

Gratis advies

Naast de gezellige sfeer komen klanten van Beau Rivage ook graag bij de salon voor de expertise van het team. Met name op het gebied van kleuren kunnen ze je hier heel goed helpen. Theo: “We doen hier zo’n beetje alles met kleur, van folies tot balayage.” Daarnaast vinden ze service hier heel belangrijk. Hoe dat tot uiting komt? “Als je extra uitgebreid advies wilt, geven wij dat gewoon gratis”, legt Theo uit. Daarvoor maken ze graag gebruik van elkaars kennis, zo vertelt Patrick. “Als ik iemand advies geef, haal ik soms Britt, Dominique of Theo erbij, om er samen naar te kijken. Ik merk dat klanten dat heel leuk vinden; we denken er echt goed over na.” Fijn om te weten: naast advies over de stijl die bij je past, kunnen de kappers van Beau Rivage je ook adviseren over het verzorgen van je haar.

Een vak dat nooit verveelt

Op Britt na werkt iedereen in de salon al tientallen jaren in het kappersvak en nog steeds genieten ze er met volle teugen van. “Deze baan verveelt nooit. Ik ga nog iedere dag met plezier naar mijn werk”, benadrukt Theo. “De ene keer heb je een nieuwe klant in je stoel, de andere keer bedenk je een heel nieuw kapsel.” Patrick gaat verder: “Daarnaast moeten we natuurlijk bij blijven op het gebied van kleuringen, knippen, trends, technieken.”

Ook de diversiteit aan klanten zorgt ervoor dat de kappers zo dol zijn op wat ze doen. “Er komen hier echt heel veel verschillende klanten langs, van jong tot oud, van schatrijk tot straatarm. Dat maakt het leuk”, zegt Patrick.

Lees ook:

Beau Rivage

Tip van ons: deze Utrechtse kapsalon werkt met vegan producten

Wil je in onze stad vegan uit eten gaan, dan kan dat op heel wat plekken. Maar een kapper die jouw h...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Beau Rivage. Meer over Beau Rivage ontdekken?

Beau Rivage


Gesloten09:00 - 17:30

Willemstraat 59, Utrecht

adv.