Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marlene van Botox Injectables legt uit: het verschil tussen botox en fillers

Aangeboden door Botox Injectables Utrecht 16 juli 2018

Botox en fillers, het is allang geen taboe meer. Maar wat bedoelen we er nu eigenlijk mee? Wat zijn het precies? En wat is het verschil? We vroegen het eigenaresse van Botox Injectables Utrecht, Marlene Engelen.

Botox versus fillers

Marlene valt direct met de deur in huis: “Voor veel van de cosmetische ingrepen worden geen botox gebruikt, maar fillers. De overkoepelende term voor die ingrepen waarbij wordt ‘geïnjecteerd’ is ‘injectables’. Botox is daarbij geschikt voor de bovenste helft van het gezicht. Het wordt in de spiertjes gespoten, waardoor die niet meer samentrekken en de huid weer glad wordt”, vertelt Marlene. Waar we botox vooral voor gebruiken? “Om de frons op het voorhoofd weg te werken, of rimpels en kraaienpootjes. Hoe lang botox die oneffenheden helpt glad te strijken, dat verschilt per persoon. De één heeft zes maanden plezier van een behandeling en de ander vier maanden. Maar voor iedereen geldt: hoe vaker je botox gebruikt, hoe langer je plezier hebt van de behandeling!”

En hoe zit het dan met fillers? “Die zijn er voor het onderste gedeelte van het gezicht”, vertelt Marlene. “Fillers zijn een soort afbreekbare gel die in de huid wordt gespoten in plaats van in de spiertjes. Ik gebruik het vooral om neuslippenplooien, afhangende mondhoeken en rokerslijntjes weg te werken. Dit geeft een heel natuurlijk resultaat en geen ‘opgespoten’ effect.” Het effect van fillers blijft tussen de negen en twaalf maanden zichtbaar, weet Marlene ons te vertellen. En de kosten van zo’n behandeling? Die zijn te vinden op de site van haar praktijk, die overigens gevestigd is in een prachtig grachtenpand in het centrum van Utrecht.

Foto: Botox Injectables Utrecht
Foto: Botox Injectables Utrecht
Foto: Getty Images, via Botox Injectables Utrecht

Injectables

Of je het nu hebt over een cosmetische ingreep aan de bovenkant of onderkant van het gezicht, wie spreekt over ‘injectables’ zit altijd goed. Het is de overkoepelende term, die helaas wel iets minder lekker bekt dan het woordje botox of fillers, maar wel de lading dekt. Mocht je geïnteresseerd zijn in een behandeling: voor beide ingrepen geldt dat de producten geheel afbreekbaar zijn, herhaald kunnen worden, geen bijwerkingen hebben en niet meer dan een rood bultje of blauwe plek veroorzaken. Dus wees gerust wat betreft de pijn. Een prikje is niet fijn, maar het resultaat zal er zeker zijn!

Voor meer informatie over Botox Injectables Utrecht kun je terecht op de site van Marlene.  Haar praktijk is te vinden aan de Nieuwegracht 15. Meer over Botox Injectables Utrecht ontdekken?

Botox Injectables Utrecht

beauty en wellness

Op aanvraag

Kromme Nieuwegracht 9, Utrecht

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.