Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Malya is dé krullenkapper van Utrecht: ‘Door mijn kniptechniek krijg jij je haar makkelijk in model’

Aangeboden door Gorgeous You 4 september 2020
Als je bent gezegend met een mooie krullenbos dan weet je als geen ander dat jouw haar pas écht goed uit de verf komt met de juiste verzorging. Malya Kruijswijk is eigenaar van Gorgeous You: een beauty- en kapsalon die is gespecialiseerd in krullen. Als ervaringsdeskundige én kapper weet de Utrechtse als geen ander wat jouw krullen nodig hebben om er op hun mooist en gezondst uit te zien!

Dat we Malya juist nu spreken, is geen toeval. De zomervakantie zit er net op en voor velen betekent dit dat ze de afgelopen tijd regelmatig in de zon hebben gezeten. Dat heeft ook zijn weerslag op ons haar: “Het meestvoorkomende probleem waarmee mensen na de zomer bij mij aankloppen, is uitdroging van hun haar. Daardoor wordt het pluizig, droog en klitterig. Nog een veel gehoorde klacht: als je je haar verft, is het vaak van kleur verschoten, en geblondeerd haar en highlights worden soms geel.” De reden voor al dat haardrama? “De zon, chloor en zout water. Die combinatie is heel slecht voor de conditie van je haar en maakt het bovendien broos en breekbaar.”

Producten die goed zijn voor de planeet én voor jou

Dat je haar in de zomer flink wat te verduren heeft is dus duidelijk, maar wat doe je eraan? “Met stip op één staat de verzorging van je haar: zorg dus dat je goede producten in huis hebt”, benadrukt Malya. “Bij Gorgeous You werken we bewust met producten zonder siliconen en sulfaten. Siliconen verzwaren je haar namelijk en leggen er een soort plastic laagje omheen. Sulfaten onttrekken vocht uit je haar, wat pluis en droogheid veroorzaakt.” Bovendien werkt Malya enkel met biologische producten, wat betekent dat ze niet alleen goed zijn voor je haar, maar ook voor het milieu.

Tekst gaat verder onder de foto

SOS bij haarproblemen

Heeft je haardos deze zomer écht flink wat schade opgelopen? Dan kun je bij Gorgeous You diverse behandelingen boeken om je haar weer te laten herstellen. “Je kunt bijvoorbeeld een hair botox behandeling kiezen om je haar weer vol, sterk en mooi glanzend te maken. Bij last van pluishaar raad ik de anti frizz behandeling aan, en af en toe een goed hydraterend masker gebruiken is ook belangrijk. En is je haar geel of grauw geworden? Dat kan met een goede toner weer gecorrigeerd worden.”

Knippen en kleuren

Naast verzorgende en herstellende behandelingen kun je bij Gorgeous You natuurlijk ook gewoon terecht om je haar te laten knippen of kleuren. “Goed om te weten: al onze verven en toners zijn ammoniak- en, ppd- en resorcinolvrij. Dat maakt het stukken beter dan traditionele kleuringen”, aldus Malya. Hier lees je meer over de producten die Gorgeous You gebruikt.

Geen behoefte aan een kleurtje, maar na de hete zomer wél toe aan een frisse coupe? “Een goede knipbeurt doet natuurlijk wonderen. Wij knippen alle haarsoorten, maar we zijn met name gespecialiseerd in krullend haar.” Hoe dat zit? Malya licht een tipje van de sluier: “Ik heb een eigen techniek die zorgt voor meer lucht in je haar, waardoor jij – met de juiste producten – makkelijker je eigen krullen in model krijgt.”

Meer weten?

Gorgeous You is zoals gezegd een beauty- en kapsalon ineen. Je kunt er naast haarbehandelingen onder meer ook terecht voor visagie en wimper- en wenkbrauwbehandelingen. Meer informatie vind je op de website. Op Treatwell vind je een overzicht van aangeboden behandelingen én je kunt hier direct een afspraak maken.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Gorgeous You. Meer over Gorgeous You ontdekken?

Gorgeous You

kappers

Gesloten09:00 - 22:00

Ambachtsweg 48, Utrecht

Bekijk meer:kappers

adv.