Cosmetisch arts Mirthe runt The Body Clinic Utrecht: ‘We zien nog heel veel misgaan in onze branche’

Aangeboden door The Body Clinic

Mirthe The Body Clinic
Foto: cosmetisch arts Mirthe van The Body Clinic

Aan de Nachtegaalstraat vind je sinds kort een nieuwe cosmetische kliniek: The Body Clinic. “De kliniek is gevestigd in het pand van de Huidkliniek: onze samenwerkingspartner op huidtherapie. Samen bieden we een enorm scala aan cosmetische behandelingen aan: van botox, fillers en klein chirurgische ingrepen tot laserbehandelingen en het weghalen van tatoeages. Dat alles onder het motto: samen maken we Nederland nog een stukje mooier”, aldus cosmetisch arts Mirthe van der Putten.

Mocht je The Body Clinic nog niet kennen, dan praten we je eerst even bij. De cosmetische privékliniek had al vestigingen in Amsterdam en Duiven, en sinds kort zijn Utrecht, Den Haag, Den Bosch en Haarlem erbij gekomen. Mirthe van der Putten is mede-eigenaar van de kliniek in Utrecht en werkt nu bijna zes jaar als cosmetisch arts. “Daarvoor heb ik ook lang bij de plastische chirurgie gewerkt, waar ik veel ervaring heb opgedaan.”

Beter in je vel

“Als je me tien jaar geleden had gezegd dat ik cosmetisch arts zou worden, had ik dat niet geloofd”, vertelt Mirthe. Hoe dat zit? “Ik dacht vroeger: ik wil mensen beter maken. Maar het leuke is dat ik dat ook doe als cosmetisch arts, maar dan vooral mentaal. Als cosmetisch arts kun je ervoor zorgen dat iemand beter in zijn of haar vel gaat zitten.”

Behandelingen bij The Body Clinic

De meest populaire behandelingen die The Body Clinic uitvoert, zijn Botoxbehandelingen, fillerbehandelingen en (boven)ooglidcorrecties. Door middel van die behandelingen kunnen diverse klachten worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan het wegpoetsen van rimpels (zoals een fronsrimpel), kraaienpootjes (Botox), herstel van volumeverlies bij bijvoorbeeld het jukbeen of verminderen van wallen (fillers). Naast behandelingen met een esthetisch doel kan Botox ingezet worden bij de aanpak van onder meer migraine, tandenknarsen en overmatig zweten. Voor een overzicht van alle behandelingen van The Body Clinic kun je hier terecht.

In Utrecht werkt The Body Clinic samen met De Huidkliniek: een kliniek voor huidtherapie in hetzelfde pand. “Dat is fijn, omdat ik cliënten makkelijk kan doorverwijzen wanneer ze met een hulpvraag komen die ik niet kan behandelen”, aldus Mirthe. “Als iemand bijvoorbeeld ook langskomt met een pigmentvlek of kleine rode vaatjes in het gelaat, dan kan de huidtherapeute meteen meekijken en advies geven.” 

Tekst gaat verder onder de foto’s

Aandacht voor het natuurlijke huidverouderingsproces

Alle artsen van The Body Clinic hechten veel waarde aan een natuurlijk resultaat. Hoe ze dat bereiken? Mirthe: “Wat ik allereerst doe, is goed kijken naar het natuurlijke verouderingsproces van een patiënt. Stel dat iemand hier binnenstapt met een huid die slapper wordt, dan willen we de huidstructuur verbeteren en de verslapping verminderen. Het is niet zo dat we diegene, bij wijze van spreken, een totaal ander gezicht geven. Ook kijken we goed naar hoe iemand er vroeger uitzag, bijvoorbeeld door een foto van tien jaar geleden erbij te pakken.”

Dat gaat lang niet overal zo, aldus Mirthe. “We zien nog best veel ‘misgaan’ in onze branche. Veel jonge meiden laten bijvoorbeeld hun lippen opvullen bij klinieken waar de balans tussen boven- en onderlip volledig zoekraakt. Ook de verhouding tussen de lip, kaaklijn en jukbeenderen moet in de gaten gehouden worden, anders krijg je een onecht en soms creepy resultaat. Bij The Body Clinic doen we alleen behandelingen waar we achter staan. We zouden zo iemand terug naar huis sturen óf een behandeling voorstellen met een meer natuurlijk resultaat.”

‘We kiezen bewust voor iets duurdere fillers’

Ook veiligheid en kwaliteit heeft The Body Clinic hoog in het vaandel staan. “Daarom werken we bijvoorbeeld met fillers van een merk waarwereldwijd al 40 miljoen behandelingen mee zijn gedaan. Er bestaan goedkopere versies, maar wij kiezen bewust voor deze iets duurdere, omdat er zoveel goede ervaringen mee zijn. Wij vinden veiligheid en kwaliteit belangrijker”, legt Mirthe uit. “Ook zijn onze artsen allemaal BIG geregistreerd en aangesloten bij de NVCG (Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde).”

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: The Body Clinic

Eerlijk advies

The Body Clinic biedt een gratis en vrijblijvend eerste consult aan. Zo ontdek je wat de artsen voor jou kunnen betekenen. “We geven altijd een eerlijk advies, waarbij we ook aangeven wat de cliënt van de behandeling mag verwachten. Soms besluit ik weleens om iemand niet te behandelen als ik diegene niet kan helpen of vind dat de hulpvraag niet reëel is”.

Die eerlijkheid vind je niet bij iedere kliniek: “Ik heb weleens iemand in de stoel gehad met hoofdpijnklachten. Ze kwam samen met haar moeder. In een andere kliniek was aan haar moeder gevraagd waarom zij niet iets aan haar lippen liet doen.” Bij The Body Clinic hoef je daar niet bang voor te zijn: “Ik vind dat je geen misbruik moet maken van je rol als arts. Als iemand hier komt met een specifieke vraag, ga ik niet nog vier andere punten benoemen waar ze ook iets aan kan laten doen. Op die manier maak je iemand juist minder blij.”

Nog iets wat veel mensen niet weten, maar wat Mirthe wil benadrukken: “Na een coronavaccinatie dien je twee weken te wachten voor je een eventuele fillerbehandeling ondergaat. Met name wanneer het de eerste keer fillergebruik is. Zo verminder je de kans op een excessieve vreemdlichaamreactie. Daarnaast is het goed om te weten dat je chirurgisch ingrijpen soms nog kan uitstellen. Als een minder invasieve PLEXR-behandeling bij hangende oogleden ook mogelijk is, is dat soms een beter alternatief.”

Maak een afspraak bij de beste gewaardeerde kliniek!

Fijn om te weten: je bent hier écht in goede handen. The Body Clinic is met een score van 9 (gebaseerd op meer dan 1.400 ervaringen) de best gewaardeerde kliniek. Ben je benieuwd wat Mirthe van The Body Clinic Utrecht voor jou kan betekenen? Plan dan gratis een consult in. 

Meer in deze categorie

Beauty & wellness

Ga naar “Sterk, gezond en verzorgd haar: deze producten heb je daarvoor nodig”

Sterk, gezond en verzorgd haar: deze producten heb je daarvoor nodig

Aangeboden door Beau Rivage

kapper kappers kapperzaak utrecht
Ga naar “Deze afslankcoach krijgt geweldige reviews: ‘Van maat 42 naar 38’”

Deze afslankcoach krijgt geweldige reviews: ‘Van maat 42 naar 38’

Aangeboden door Vida Vitaal

Vida Vitaal
Ga naar “Wellnessresorts in Utrecht en omgeving: dit zijn de badkledingdagen”

Wellnessresorts in Utrecht en omgeving: dit zijn de badkledingdagen

Wellnessresorts Utrecht

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Manicure en pedicure met korting”

Manicure en pedicure met korting

 • Hair & Body
 • Geldig t/m 8 september 2022

Topper

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Illa casual pannen 50% korting”

Illa casual pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “BK Select pannen 50% korting”

BK Select pannen 50% korting

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Zelfstandig coach worden bij Vida Vitaal”

Zelfstandig coach worden bij Vida Vitaal

 • Vida Vitaal
 • Fulltime

Topper

Ga naar “Medewerker Klantenservice”

Medewerker Klantenservice

 • Talect
 • Parttime

Topper

Ga naar “Locatiemanager vluchtelingenopvang”

Locatiemanager vluchtelingenopvang

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “HR-ondersteuner voor het ministerie in Utrecht.”

HR-ondersteuner voor het ministerie in Utrecht.

 • Manpower
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Management assistent in Utrecht”

Management assistent in Utrecht

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Vuelta Etapas”

Vuelta Etapas

 • Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug en Vallei
 • Van 1 aug t/m 31 aug
Tijdens Vuelta Etapas kun je mediterraans en Spaans eten in de regio Zeist ter ere van La Vuelta Holanda 2022Tijdens Vuelta Etapas kun je mediterraans en Spaans eten in de regio Zeist ter ere van La Vuelta Holanda 2022

Topper

Ga naar “Strada del Vino | 10 september”

Strada del Vino | 10 september

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • 10 september 2022

Topper

Ga naar “Kerst-Special | 18 december”

Kerst-Special | 18 december

 • Heirloom – Venues of Utrecht
 • 18 december 2022

Topper

Ga naar “Zelfontwikkeling doormiddel van een speurtocht”

Zelfontwikkeling doormiddel van een speurtocht

 • Van 25 feb t/m 25 sep