Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Barbara (28) werkte jarenlang bij Rob Peetoom en opende onlangs haar salon Beyond Color

Aangeboden door Beyond Color 6 maart 2020

Barbara van Asch is pas 28 jaar oud, maar zit al twaalf jaar lang in het kappersvak. Ze werkte lange tijd bij onder andere Rob Peetoom en het Amsterdamse Haartheater, maar vond vorig jaar dat het hoog tijd werd voor een eigen salon. Die kwam er; afgelopen najaar opende haar hair & make-up salon Beyond Color aan de Vleutenseweg. Een droom die werkelijkheid is geworden: “Sommige mensen vinden het bijzonder dat ik op mijn leeftijd al een eigen salon heb, maar het liefst was ik er nog eerder aan begonnen.”

“Als klein meisje ging ik weleens met mijn moeder mee naar de kapper. Achteraf zei ik dan altijd: dit wil ik later ook”, vertelt Barbara lachend. Zodra ze op haar zestiende de kans kreeg, begon ze dan ook meteen met de uitgebreide kappersopleiding. De vrolijke Utrechtse begon haar carrière bij Cosmo, maar stapte na drie jaar over naar Rob Peetoom: een bekende salon uit het hoogste segment. “Daar groeide ik uit tot topstylist en kleurspecialist. Daarnaast heb ik me hier verdiept in visagie.”

Hippe buurt

Na zeven jaar bij Rob Peetoom, werkte Barbara nog twee jaar bij de Amsterdamse salon Het Haartheater. Tot ze in 2019 besloot dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. “Dat idee heb ik van jongs af aan gehad. Vorig jaar dacht ik: als ik het nu niet doe, gebeurt het nooit meer.” Ze ging op zoek naar een geschikt pand en stuitte op een lichte ruimte aan de Vleutenseweg. Ideaal, vindt ze: “In het centrum zitten al zoveel kappers, dus het is fijn dat ik nét daarbuiten zit. Bovendien is Lombok een hele leuke, hippe buurt!”

Tekst gaat verder onder de foto’s

Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht
Foto: indebuurt Utrecht

De natuur een handje helpen

Dat Barbara haar salon Beyond Color heeft genoemd, heeft natuurlijk een reden. “Als kleurspecialist vind ik het geweldig om iemands haren mooi te verven. Daarnaast kun je hier terecht om je make-up te laten doen, wat natuurlijk ook veel te maken heeft met kleur.” Wil je je haar laten kleuren, dan is bij Barbara heel veel mogelijk, zo lang het maar natuurlijk is. “Als je je haar pimpelpaars of gifgroen wilt laten verven, kun je beter naar een andere kapper gaan. Mijn kracht is juist dat ik het haar zó kan verven, dat het lijkt alsof het van nature zo mooi is.”

Een coupe die bij je past

Naast haar vakkundigheid, valt ook Barbara’s servicegerichtheid direct op. “Bij Rob Peetoom en Het Haartheater is het vanzelfsprekend dat je niet zomaar begint met knippen. Je kijkt altijd eerst naar iemands gezichtsvorm, postuur en kledingstijl om te bepalen wat bij diegene past”, aldus Barbara. “Zodra klanten binnenkomen, krijgen ze eerst een lekker kopje koffie of thee. Daarna volgt een adviesgesprek, en pas als dat klaar is, begin ik met wassen en knippen.”

Tekst gaat verder onder de foto

Beyond Color
Foto: indebuurt Utrecht

Duurzaam tintje

Nog zoiets waarin Beyond Color zich onderscheidt van veel andere salons: hier wordt gewerkt met ecovriendelijke haarproducten. “Van styling- en verzorgingsproducten tot haarverf: alles is van Kevin Murphy, een ecovriendelijk merk”, licht Barbara toe. “Alle producten zijn silicoon- en parabeenvrij, en zijn niet getest op dieren. Daarnaast bevatten ze geen ammonia en ppd, waardoor het een stuk milder is voor je haar. Zelfs de verpakking is trouwens milieuvriendelijk: die is namelijk gemaakt van gerecycled plastic!” Ook de make-up waarmee Barbara werkt, is goed voor mens én milieu. “Het merk waarmee ik werk, heet Delilah. Alle producten zijn op mineraalbasis én parabeen- en dierproefvrij.”

Doe alsof je thuis bent

Beyond Color is nu zo’n half jaar open en Barbara is ontzettend blij met haar eigen salon. “Het leuke aan ondernemer zijn, is dat je alles kunt doen zoals jij dat wilt”, zegt ze. Daarnaast vindt de Utrechtse het geweldig dat ze iedere dag bezig is met datgene wat ze het liefste doet: werken met mensen en hen nog mooier de deur uit laten gaan. “Ik vind het heerlijk om zo’n sociaal beroep te hebben. Omdat ik als kapster wat verder van iemand afsta dan bijvoorbeeld een vriendin, durven mensen vaak hele persoonlijke dingen te bespreken. Daardoor ben ik soms net een psycholoog”, vertelt Barbara met een glimlach.

Als klanten blij en met een goed gevoel naar buiten gaan, is Barbara’s dag gemaakt. “Een keer zat er een meisje bij mij in de stoel dat last had gehad van haaruitval en daardoor onzeker was. Ik heb extensions bij haar gezet, waarna ze tranen in haar ogen kreeg van blijdschap. Voor ze wegging, knuffelde ze me en bedankte ze me omdat ik haar zó mooi had gemaakt. Het geeft mij een kick dat een nieuwe coupe of mooie make-up zoveel voor iemand kan doen!”

Ben jij kapper en op zoek naar een fijne werkplek?

Dat komt goed uit, want Barbara is op zoek naar enthousiaste kappers die als zzp’er bij Beyond Color aan de slag willen gaan! “Op deze manier wil ik jonge ondernemers steunen en hun de kans bieden om wél voor zichzelf te werken, maar dan zonder de verantwoordelijkheid van het runnen van een groot bedrijf”, aldus Barbara. Iets voor jou? Check hier de vacature:

beyond color
Topper

Enthousiaste kappers (m/v) gezocht!

Fulltime/parttime - Geplaatst op 06 mrt 2020


Meer over Beyond Color ontdekken?

Beyond Color

kappers

Gesloten09:30 - 21:00

Vleutenseweg 277, Utrecht

Bekijk meer:kappers

adv.