Siberian Oxygen: Indiefolk

Foto: Siberian Oxygen

Even rustig genieten? Dat lukt uitstekend met de ingetogen, intieme en subtiele indiefolk van Siberian Oxygen. ‘Tijd’ en de ‘struggle’ met dat lastige fenomeen is een van de thema’s op de nieuwe EP van dit Utrechtse zestal.

Over Syberian Oxygen

In de afgelopen twee jaar, waarin optreden (en vele andere dingen) door COVID-19 nauwelijks mogelijk was, leek er opeens tijd over te blijven. Maar stilgezeten heeft Siberian Oxygen allerminst. Tijdens deze periode heeft de door René Mijderwijk en Marcel Bouvrie opgerichte band juist stevig het gaspedaal ingedrukt. Aan de ene kant met het schrijven en arrangeren van nieuwe songs over de nodige actuele thema’s, zoals mobieltjesverslaving, klimaatverandering en onthaasten. En aan de andere kant met het uitbreiden van de groep met enkele belangrijke muzikale aanwinsten.

De komst van een nieuwe zangeres, drummer en bassist heeft voor een behoorlijke impuls gezorgd en verrassend snel is het ambitieuze zestal een geolied geheel geworden. Siberian Oxygen is dan ook meer dan trots op de nieuwe EP ‘Time for Delay’ die in het najaar van 2022 verscheen en in de eerste maand al in meer dan 30 landen werd beluisterd. Nadat in de afgelopen 10 jaar eerder twee albums en een EP werden uitgebracht, laat Siberian Oxygen op ‘Time for Delay’ een nog professionelere sound horen die lijkt te zijn gecreëerd voor een ontspannen moment waarop je alles even loslaat en je laat vervoeren door subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang de boventoon voeren. Inspiratiebronnen: Damien Rice, Norah Jones, Leonard Cohen en Phoebe Bridgers.

Interesse in deze activiteit?

Naar website

Agendapunten

Agendapunten in Utrecht

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Museumweek: Het twijfelachtige spektakel”

Museumweek: Het twijfelachtige spektakel

  • Sonnenborgh museum en sterrenwacht
  • 7 april 2023

Topper

Ga naar “Ligconcert Best of Einaudi”

Ligconcert Best of Einaudi

  • Bibliotheek Utrecht
  • 10 juni 2023
Ga naar “Siberian Oxygen: Indiefolk”

Siberian Oxygen: Indiefolk

  • Stadsklooster Utrecht
  • 30 april 2023
Ga naar “FUTURO”

FUTURO

  • NAR – café der kunsten
  • T/m 31 mrt