Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Luistertip: podcast ‘Het cadeau’ van Radio Einstein!

Aangeboden door Radio Einstein Topper
Online
Joseph Haydnlaan 2A 3533 AE Utrecht
Datum: 12 jan 2021 t/m 12 feb 2021
Prijs: gratis

Radio Einstein is een podcast gemaakt met bewoners van het AZC Utrecht. Voor het nieuwe seizoen maken zes Utrechtse kunstenaars een cadeau voor zes vluchtelingen, die zij enkel kennen via audio-opnames.

Voor de podcastserie ‘Het cadeau’ zijn audio-opnames gemaakt van de persoonlijke verhalen van Hamdi, Seltene, Fatemeh, Zeynab, Victor en Feras. Zij zijn allen naar Nederland gevlucht en wonen in het AZC of hebben inmiddels een eigen woning. Fotografe Ilvy Njiokiktjien, rapper Jermain Bridgewater, schrijver Anne Hogewind, muzikant Rian Evers, striptekenaar Niels Bongers en illustrator Brigida Almeida maken op basis van deze verhalen een uniek kunstcadeau.

Aan de kunstenaars is gevraagd een portret te maken als cadeau, volledig vrij vanuit hun eigen discipline. Er is wel één spelregel: pas bij het geven van het cadeau ontmoeten zij elkaar.

In ‘Het cadeau’ is het hele maakproces, de uitwisseling van de cadeaus en de ervaringen van de makers en de ontvangers te horen.

Te beluisteren via radioeinstein.nl, Youtube en diverse podcastkanalen. Op de site zijn de cadeaus te bekijken en te beluisteren!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Radio Einstein. Meer over Radio Einstein ontdekken?

Radio Einstein

Joseph Haydnlaan 2A, Utrecht

Lees mee en reageer!