Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ik Mag Zijn Wie Er Is

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
De Bibliotheek Utrecht
Neude 11 3512 AE Utrecht
Datum: 19 nov 2020 t/m 16 dec 2020
Prijs: gratis

Een expositie met video portretten van transgender personen op oudere leeftijd gemaakt door Erik Alkema en Eveline van de Putte. Vanaf 19 november een maand lang te zien in de Bibliotheek Neude als onderdeel van het What You See Festival

De oudere generatie is in de aandacht voor transgenders tot nu toe enigszins onderbelicht gebleven. Terwijl juist deze groep, met hun persoonlijke geschiedenis van strijd en opgroeien in een wereld waar het aan acceptatie en kennis ontbrak, zoveel te vertellen heeft.

Eveline van de Putte en Erik Alkema presenteren in de bibliotheek Neude een video-installatie met daarin een vijftal openhartige documentaire portretten van transgender ouderen. Hierin vertellen oudere transgenders hun levensverhaal waarmee de problematiek waarmee transgenders te maken krijgen, begrijpelijk en invoelbaar wordt gemaakt. Deze transvrouwen, -mannen en non-binaire transgenders, die nu eindelijk de mogelijkheid hebben zichzelf te kunnen zijn, vertellen uit eerste hand hoe het in een vroeger van niet zo lang geleden was. Hun verhalen illustreren wat er bevochten en gewonnen is en waarom de hedendaagse positieve ontwikkelingen zo belangrijk zijn.

Met deze persoonlijke verhalen van mensen, die hun gevoelens moest ontdekken in een tijd zonder voorbeelden, willen de makers laten zien wat geboren worden met genderdysforie en het binaire gender-denken, betekent voor een leven, voor een mens en voor hun omgeving.

De video-installatie zal op verschillende plekken in de bibliotheek te zien zijn

 


Meer over De Bibliotheek Utrecht ontdekken?

De Bibliotheek Utrecht bibliotheken

Gesloten10:00 - 21:00

Neude 11, Utrecht

Bekijk meer: bibliotheken

Lees mee en reageer!