Dineren op de Dom of in het Nijntje Museum: binnenkort doe je het misschien

Door Janine Guijt 12 juli 2018

Van de Watertoren tot Rhijnauwen, Utrecht heeft al heel wat restaurants op unieke locaties. Is dat je allemaal niet bijzonder genoeg, let dan even op, want je kunt binnekort dineren op een Utrechtse plek naar keuze. Voor het evenement Nederland Eet Uit! kun je iconische locaties in Utrecht nomineren en er – met een beetje geluk – neerstrijken voor een diner.

Even over Nederland Eet Uit. Twee jaar geleden organiseerde bezorgservice Foodora de eerste editie in Amsterdam. Voor één avond konden Amsterdammers dineren in een peeskamertje op de Wallen, langs de lijn in de Arena of in de stuurhut van het pontje naar Amsterdam Noord.

Hoe, wat (en vooral) waar?!

Dit jaar organiseert Foodora het evenement in zeven steden, waaronder ons stadsie! Je kunt tijdens het event (met een beetje geluk) eten op een bijzondere locatie in Utrecht die normaal gesproken geen horecagelegenheid is: plaatsen waar je normaal gesproken langsloopt, of juist met ingehouden adem naar staat te kijken. Via de Facebookpagina van Nederland Eet Uit! kun je drie weken lang je lievelingsplek doorgeven als tijdelijk restaurant. Uit alle inzendingen wordt er een locatie per stad uitgekozen, waar de winnaar ook daadwerkelijk gaat dineren tijdens Nederland Eet Uit! op 20 september. Eind augustus wordt de uitslag bekend gemaakt.