Utrecht

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Utrechtse horecazaak mag zich ‘beste koffiezaak van Nederland’ noemen

Door Fleur Dassen 1 december 2020

Jaarlijks worden de Nederlandse Horecaprijzen uitgereikt. Van 1 oktober tot en met 11 november konden Nederlandse horecabezoekers op hun favoriete restaurants, cafés, cafetaria’s en koffiezaken stemmen en ook een jury ging aan de slag. Lewis Book Café uit Utrecht werd door de vakjury uitgeroepen tot beste koffiezaak van Nederland. 

30ML aan de Nachtegaalstraat viel ook in de prijzen. Deze horecazaak won de gemeentelijke en provinciale prijs, die gebaseerd is op publieksstemmen. In de landelijke race werd 30ML derde. De hele uitslag bekijk je hier.

Hoe werkt het?

Iedere horecazaak kan zich opgeven voor de verkiezingen per gemeente en provincie, maar om mee te kunnen dingen naar de landelijke Nederlandse Horecaprijzen, moet je als horecaeigenaar een video maken van één minuut waarin je vertelt waarom jouw horecazaak in aanmerking moet komen voor de prijs. De landelijke prijs werd vervolgens door een vakjury bepaald, in tegenstelling tot de gemeente- en provincieprijzen: die zijn gebaseerd op publiekstemmen.

Andere Utrechtse winnaars

Er zijn natuurlijk nog meer winnaars in de gemeentelijke categorie. De beste bar van Utrecht is Bar Iberico die met 120 stemmen een waarderingscijfer van 9,30 heeft behaald. Het restaurant dat als lokale winnaar uit de wedstrijd kwam is Polpette met een waarderingscijfer van 9,59 uit 83 stemmen. Klik hier om de uitslag te bekijken.

Lees meer:

Er opent een nieuwe ijsbaan in Utrecht en wij mogen kaartjes weggeven!

Of je nou als een ervaren Sven Kramer over het ijs glijdt of als Bambi de boel glibberend verkent, s...

Utrechtse politie slingert 40 feestgangers op de bon tijdens studentenfeest

Wow! Deze 5 Utrechters wonen op een plek met spectaculair uitzicht

De favoriete Utrechtse adresjes van Iris: ‘De duck crêpes van dit restaurant vind ik zó lekker!’

Vanaf nu trajectcontroles op de Zuilense Ring: ‘100% pakkans’

” ids=”172796,173784,173867,173462,173700,172741″ design=”default”]

adv.