Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marjan woont aan de rand van het centrum: ‘Het is een schattig huisje’

Door Rowie van der Vliet 20 augustus 2019

Marjan Ebbekink (50) was in d’r nopjes toen ze haar huis in 2014 kocht. Geef de Tilburgse eens ongelijk. Met paneeldeuren, originele tegels en een prachtige houten vloer is de woning een goed voorbeeld van een jarendertigwoning. En dat dicht bij het centrum. 

“Nou já, daar was die deur in de berging van”, zegt Marjan als ze voor een bureau staat dat ooit een inbouwkast was. “In dit huis zat eerst een kunstenares. Zij gebruikte dit plekje dan om haar ezel op te zetten”, legt de bewoonster uit. “Wat grappig”, mompelt ze. “Ik dacht dat die deur ergens anders vandaan kwam.”

Tekst loopt door onder de foto.

marjan binnenkijken
De woonkamer van Marjan. Foto: indebuurt Tilburg

Verrassend

Het bureau is een van de vele verrassende elementen in het knusse huis aan de rand van het centrum. Wie hier voor het eerst binnenkomt, blijft dingen ontdekken. Van de gezellige eet- en woonkamer met paneeldeuren tot onverwachte hoekjes. “Misschien is dit wel leuk om te laten zien”, zegt Marjan als we al een paar minuten in de keuken staan. Ze wijst naar magneten op de zijkant van de koelkast. “Als ik in een stad ben, neem ik altijd een magneet mee.” Naast verschillende steden zien we ook een magneet uit Tilburg. “Wat grappig dat je dat opvalt. Ja, dat is een magneet van Willem II. Mijn zoon is daar lang fan van geweest. Nu is hij meer voor Liverpool.”

Tekst loopt door onder de foto.

Marjan binnenkijken
Magneten op de koelkast. Foto: indebuurt Tilburg

Mooie spullen

Marjan toverde haar woning om tot mini-museum. “Ik hou wel van mooie spullen. Zowel design als kunst. Ik heb een redelijk eigen smaak en af en toe koop ik wat. Mijn vader hield heel erg van kunst. Toen hij in 2003 overleed, begon ik mij er meer in te verdiepen. Ik had zelfs mijn eigen website waarop mensen kunst konden verkopen. Dat was een soort Marktplaats, maar dan voor kunstliefhebbers. Daar heb ik zelf ook weleens wat gekocht.” Andere kunstwerken komen van Etsy of Kunstveiling.nl. Soms uit Tilburg, soms uit Australië.

Tekst loopt door onder de foto.

Marjan binnenkijken
Kunst bij Marjan thuis. Foto: indebuurt Tilburg

Vertrouwd gevoel

“Dit huis doet mij soms aan mijn opa en oma denken”, bekent Marjan. “Zij hadden ook paneeldeuren tussen de eet- en de woonkamer en soms heeft het diezelfde geur als daar in huis.” Wat moet dat een fijn en vertrouwd gevoel geven! Marjan deed erg haar best om er een prachtige plek van te maken. “Dit is mijn eerste koophuis, dus nu kon ik eindelijk aan de slag met de badkamer en keuken verbouwen. In de badkamer heb ik alles vervangen, behalve de originele tegels. Ik heb er een inloopdouche van gemaakt. De keuken was al heel oud, dus daar zit nu een andere in. Ik hou heel erg van strakke keukens, maar dat paste niet bij de sfeer van het huis.”

Schattig huisje

Marjan werd gelijk verliefd toen ze naar het huis ging kijken. “Ik vond die deuren heel mooi. Het is een schattig huisje. Ik woon in een hele rustige, brede straat. Dat trok mij gelijk toen ik hier voor het eerst kwam. Voor mijn zoon is het ook fijn. Hoeven ze niet helemaal naar de Reeshof om eerst even in te drinken.”

Tekst loopt door onder de foto’s.

De originele tegels liggen er nog. Foto: indebuurt Tilburg
De keuken. Foto: indebuurt Tilburg
Kunst in de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Kunst in de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Kunst in huis. Foto: indebuurt Tilburg
Natuurlijk hangt er in de gang ook kunst. Foto: indebuurt Tilburg
Eetkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Het bureau dat ooit een inbouwkast was. Foto: indebuurt Tilburg
Ook hier staat wat kunst. Foto: indebuurt Tilburg
De trapgang. Foto: indebuurt Tilburg
De zolderkamer waar Marjans zoon rondhangt met vrienden. Foto: indebuurt Tilburg
De zolderkamer waar Marjans zoon rondhangt met vrienden. Foto: indebuurt Tilburg

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

De Werf

Binnenkijken bij Judith in De Werf: ‘Mijn schoonvader zei: een flat is niks voor jullie’

Of het nou zomer of winter is, het uitzicht van Judith (57) en André (59) is nooit saai. Ze wonen in...
Mandy

Binnenkijken bij Mandy: ‘De dozen zijn uitgepakt en we hebben er niks aan gedaan’

Een minimalistisch huis, dat is toch zo'n plek uit een woonmagazine die iets weg heeft van een showr...
Ariana Tom Binnenkijken

Binnenkijken bij Ariana en Tom in De Reeshof: ‘We vonden het op Funda zo’n lelijk en vaag huis’

Voor Ariana-Esmée Skverer en Tom Nieuwenhuijse stond De Reeshof helemaal onderaan het lijstje van pl...

adv.