Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij keken binnen bij het enige én super gastvrije hostel van Tilburg

Door Thijs Dingemans 4 september 2017

We namen je al eerder mee naar deze 5 bijzondere optrekjes die in onze stad staan. En naar het appartement van Audrey en Justin. Maar er zijn zoveel meer pareltjes in Tilburg die het bekijken waard zijn. Of het nou een appartement, villa of eengezinswoning is, elk huis heeft z’n eigen verhaal. Daarom kijken wij van indebuurt maar al te graag binnen. Dit keer keken we binnen bij het enige hostel van Tilburg: Hostel Roots.

Wat opvalt bij binnenkomst: eigenaar Marion is super gastvrij en close met de gasten. Een knuffeltje hier, begroeting daar; ze kent iedereen bij naam. Marion runt het hostel sinds 1 april met haar partner Koen, wiens wens éindelijk is uitgekomen. “Ik heb veel gereisd en altijd het idee gehad van: ik wil een eigen Bed en Breakfast of hostel. De laatste jaren woonden we in Den Haag en daar heb ik vijf jaar gewerkt en geleerd bij een hostel. Koen wilde heel graag terug naar Tilburg – we zijn allebei tien jaar weggeweest – en het hostel bleef een terugkerend onderwerp”, vertelt Marion.

hostel roots
De gastvrijheid van Marion in beeld

Gewoon doen!

En toen, tijdens een bezoek aan een boetiekhostel in Haarlem, ging de kogel door de kerk. “In één keer voelde ik in alles: dit gaan wij doen. Toen heb ik Koen een berichtje gestuurd en gezegd we gaan naar Tilburg en hier gaan we voor. Vanaf toen zijn we veel op en neer gereden om panden te bekijken. Zeker omdat we merkten dat er in Tilburg meer behoefte aan logiesaccommodaties was. We zijn een grote stad, hebben veel studenten en bedrijvigheid. En elk sportteam denkt ook aan Tilburg. Er was niet iets wat aansloot bij hun wensen.”

Luxe hotelkamers

En bij Hostel Roots zitten de gasten goed, valt te zien. Het heeft 64 bedden en 12 kamers; zowel groepskamers als hotelkamers voor twee personen. Wat opvalt is hoe luxe die hotelkamers zijn. Het heeft een eigen badkamer, openslaande deuren naar het balkon en nóg luxer: een bed van 1.80 bij 2.20! De ‘gewone’ groepskamers delen de schone douches en toiletten op de gang.

hostel roots
De luxe hotelkamers hebben een 2.20 bed

Helemaal Tilburgs

Wat alle kamers nog cooler maakt: op elke kamer is ‘iets’ Tilburgs te zien op de muur. Denk bijvoorbeeld aan de kermis, carnaval of de textielindustrie: Marion en Koen gaan met het hostel terug naar hun roots. Dat is ook wat ze graag willen uitstralen. Marion: “Daarom heten we zo; we zijn back to our roots. We hebben Tilburgse themakamers, waar je de roots terugziet. Dat proberen we door te trekken.”

hostel roots
Op één van de kamers pronkt het thema carnaval op de muur

De hele wereld over de vloer

Zo leren de buitenlandse studenten Tilburg meteen goed kennen. Die zijn vooral deze weken te gast in het hostel. Een vol ‘huis’ dus en dat is eigenlijk al vanaf het begin zo, benadrukt Marion. “We zijn in een goede periode gestart, net voor het festivalseizoen. Laatst was het Decibel, 16 september Draaimolen. Dan zitten we al maanden van te voren vol. En tijdens Roadburn, Best Kept Secret en Woo Hah! zaten hier gasten van over de hele wereld. Dat is zo’n leuke sfeer.”

Uniek

En dat is wat Hostel Roots ook typeert en – zo vinden wij – uniek maakt: er is voor ieder wat wils. Daarnaast zit het op een goede plek (2 minuten van het station af), heeft het eigen parkeerplekken aan de achterzijde – wat toch best luxe is in het centrum -, het pand is indrukwekkend en belangrijker voor de gasten: de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Vanaf 19 euro kun je een bed boeken op de gewone groepskamers, voor een luxe 2-persoonshotelkamer betaal je vanaf de 80 euro.

hostel roots
Ook de Kruikenzeiker heeft uiteraard een plekkie in het hostel

Grootste uitdaging

Nog voordat we gaan, staat de volgende gast alweer binnen. Een paar containers schone lakens worden bezorgd. En ook híj wordt vriendelijk begroet door de enthousiaste Marion. Alsof ze er nooit genoeg van krijgt. En dan te bedenken dat zij en Koen nog twee kindjes van 4 en 1,5 hebben. “Het is wel echt pittig, dit is de grootste uitdaging in ons leven. Maar waar een wil is, is een weg!”

Marion bedankt een gast
Hostel Roots is drie verdiepingen hoog en dat geeft een mooie kijk op de entree
De textielindustrie is ook één van de thema's op de muur
De gasten op deze groepskamer genieten van de kermis
Natuurlijk is ook de Tilburgse skyline aanwezig
De eetkamer
Foto: Indebuurt
Foto: indebuurt Tilburg

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!


Meer over Hostel Roots ontdekken?

Hostel Roots hostels

GeopendHele dag

Stationsstraat 41, Tilburg

Bekijk meer:hostels

adv.