Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dyan en Lieke wonen in de oude schoenmakerij aan de Hoogvensestraat

Door Thijs Dingemans 18 september 2017

We namen je al eerder mee naar deze 5 bijzondere optrekjes die in onze stad staan. En naar het enige hostel van Tilburg: Hostel Roots. Maar er zijn zoveel meer pareltjes in Tilburg die het bekijken waard zijn. Of het nou een appartement, villa of eengezinswoning is, elk huis heeft z’n eigen verhaal. Daarom kijken wij van indebuurt maar al te graag binnen. Dit keer zijn we op bezoek in het huis van Dyan Beinema en Lieke van Leeuwen.

Dyan en Lieke wonen in de Hoogvensestraat, aan de rand van de Cityring. Ze huren de benedenverdieping van een huis waar vroeger sleutel- en schoenmakerij Jansen zat. Het bewijs is er: Dyan laat ons een foto zien van meneer Jansen, die hier de kost verdiende. Dat het huis al een eeuw oud is (gebouwd rond 1910), zie je er niet aan terug.

hoogvensestraat
De woonkamer waar vroeger dus schoenen werden gemaakt.

Goede plek

Voor Dyan kan het eigenlijk niet beter. “Ons huis ligt natuurlijk op een fantastische locatie. Je bent zo in de stad en binnen vijf minuten sta je in de Piushaven. En ik woon heel dicht bij m’n werk, Slagroom Eten & Drinken.” De perfecte locatie dus. Of midden in de stad wonen zorgt voor veel overlast? “De buurt is in principe heel rustig. In het weekend is het ’s nachts wel wat drukker met jeugd uit de stad. En er wonen wat studenten in de straat, maar dat maakt het juist wel levendig en gezellig.”

Beentjes omhoog

Zoals altijd zijn we natuurlijk ook benieuwd naar het leukste plekje in het huis aan de Hoogvensestraat. “Dat is toch echt m’n stoel”, antwoordt Dyan. “Die gebruik ik vooral als ik tv kijk of een plaatje luister.” Niet heel gek dat Dyan daarom het meest trots is op z’n platenspeler. “Ik vind het lekker om muziek te luisteren in huis. Dat doe ik dagelijks. Ik luister graag naar John Mayer of Jack Johnson.”

hoogvensestraat
De favoriete stoel van Dyan

Livemuziek

In de zomer luistert Dyan samen met Lieke en de twee katten naar heel andere muziek. Dan genieten ze mee met de plaatjes van de buren. “Onze tuin grenst aan die van Kim’s Kroeg, die hebben vaak livemuziek en wij dus ook.” Zelfs de tuin past in het totaalplaatje van de twee. “Die is wel een beetje klein, maar we zitten er in de zomer erg vaak.” Daarom hebben Dyan en Lieke er ook maar een bank neergeploft. En die zit heerlijk!

De keuken van Dyan en Lieke

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

adv.