Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Britt woont samen met haar allerbeste maat: hond Dino

Door Thijs Dingemans 8 augustus 2017

We namen je al eerder mee naar deze 5 bijzondere optrekjes die in onze stad staan. En naar de woning van Ria die al 30 jaar tussen de jonkies woont. Maar er zijn zoveel meer pareltjes in Tilburg die het bekijken waard zijn. Of het nou een appartement, villa of eengezinswoning is, elk huis heeft z’n eigen verhaal. Daarom kijken wij van indebuurt maar al te graag binnen. Dit keer zijn we op bezoek in het appartement van Britt (28). Zij woont samen met haar allerbeste maat: de Franse bulldog Dino. 

Gloedjenieuw

Voor we het over Dino hebben, kijken we even rond in het appartement van Britt. Ze heeft het eigenlijk best goed voor elkaar. Een prima keuken, twee slaapkamers, een badkamer en aparte wc, een chille eethoek en vooral een grote woonkamer. Wat opvalt: het appartement lijkt zo goed als nieuw. En dat is het eigenlijk ook wel. “Alles is twee jaar geleden gerenoveerd. Dit gebouw is oud, maar bij mij is alles nieuw. En alles zit erin. Wat zo lekker is: het is heel licht omdat ik veel ramen heb. Niet zo’n donker nest dus”, vertelt Britt.

britt
De ruime, lichte woonkamer

Klein maar fijn

Een nieuw appartement. En dan ook nog midden in het centrum, naast de Happy Italy. Of echt alles klopt in haar woning? Bijna. “De badkamer is een beetje klein, die had wel groter gemogen. En het balkon is mini en het is een beetje smal. Maar je kunt er wel met vier mensen zitten en het is op het zuiden.”

Perfect dog

Een smal balkon, maar groot genoeg voor Britts allerbeste maat: hond Dino. Ze woont nu een half jaartje samen met de Franse bulldog en ondanks dat-ie pas 1 jaar is, gaat het super goed. “Dino doet het echt heel goed. Hij mist alleen de tuin een beetje, maar vier dagen in de week gaat-ie mee met de uitlaatservice. En ’s avonds of overdag doen we een rondje door het Stadspark. Ja, Dino doet het goed. Hij ligt het liefst lekker op het balkon.”

britt
Dino houdt alles in de gaten

Geen decibel te veel

Dat Britt boft met zo’n hond, merken we. Dino is druk, jong en speels, maar vooral héél gezellig. Perfect thuiskomen dus? “Ja, zeker. Hij is altijd vrolijk en blij als ik thuiskom. Het is een makkelijk hondje. En eerlijk: het geeft heel veel liefde zo’n beestje. Ik hoop dat-ie nog jaren bij me is.”

Samen met Dino zit Britt prima op d’r plek in het grootste flatgebouw van de Heuvelstraat. Ze woont midden in het centrum, heeft een ruim appartement, kan overal lopend naartoe en belangrijker nog: ze heeft nooit geluidsoverlast. “Zelfs niet met de kermis of op stapavonden. Voorheen woonde ik een stukje verderop, boven de Multi Vlaai. Toen hoorde ik de kerk en hier helemaal niks.” Nou ja, alleen het geblaf van Dino dan.

Waardevol hoekje

Britt is trots op haar appartement zo midden in het centrum. Vooral met het interieur is ze blij. “Ik houd niet van te strak, daarom heb ik gekozen voor Rivièra Maison. En vooral niet te veel kleedjes, want die pakt Dino. Dat vindt hij te leuk als-ie lang alleen thuis is.” Het meest trots is Britt toch echt op het kaartenhoekje, links in de woonkamer. “Dat vind ik echt heel leuk. Ik heb bijzondere kaarten van vriendinnen gehad; even een blijk hoe leuk ze m’n huisje vinden en hoe belangrijk ze de vriendschap vinden. Die heb ik natuurlijk verzameld in het hoekje. Mooi, hè?”

De woonkamer
De keuken
De keuken
De slaapkamer
De logeerkamer
De ruime gang
Het waardevolle kaartenhoekje
Het uitzicht
Het balkon
De eetkamer

Trouwens, wist je dat Tilburg nog veel meer coole honden en katten heeft? 🙂 Nee? Nu wel! 

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

adv.