Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Dominic en Gaby: ‘Onze meubels zijn heel anders dan dat IKEA-spul’

Door Rowie van der Vliet 17 september 2018

Een huis vol IKEA-spullen? Dominic Haenen en Gaby Wessels moeten er niet aan denken. Hun huis in de Cavaleriestraat, dichtbij de Korte Heuvel, staat vol met vintagekasten, verkleedspullen, schedels en Egyptische invloeden. 

“Ons huis is een verzameling van allerlei oude spullen”, glimlacht Gaby. Het stel kijkt vaak op Marktplaats of erfde oude meubelstukken. “Die Egyptische lamp komt uit een soort hal met tweedehandsspullen uit Westmalle, waar ik vandaan kom”, zegt Dominic. “Het is een bij elkaar geraapt zooitje eigenlijk”, grapt Gaby. “Zolang het geen IKEA is”, vindt Dominic.

Favoriet meubelstuk

“Ik heb wel een favoriet meubelstuk”, aldus Gaby. “Ja, dat is de oude kast. Dat was liefde op het eerste gezicht. Ik heb hem gevonden bij Peerke Gebruikte Meubelen. Ik hou van Mechelse kasten, van die hoge exemplaren met glas-in-looddeurtjes. Toen zei Peerke: ‘Ja, die hebben we eigenlijk niet, want mensen in Nederland kopen dat niet. Maar we kunnen wel even in het magazijn kijken.’ In het magazijn stond deze. Ik was hem aan het opmeten en hopen dat-ie thuis paste.” Dominic vult aan: “Ja, dat was daar opmeten en toen terug naar huis. En toen was de winkel al dicht. Dus we zijn de volgende dag teruggegaan.”

Binnenkijken Dominic Gaby
Het favoriete meubelstuk van Gaby Foto: indebuurt

Kast van mijn dromen

“‘Toen moesten ze nog gaan bellen, want er zat een sticker op de kast en ze wisten niet zeker wat dat betekende. Misschien was hij gelabeld voor export. ‘Jaja, het kan zijn dat-ie al verkocht is’. Nee! Kast van mijn dromen gevonden en dan zou-ie al verkocht zijn… Ik stond daar echt vol spanning. Gelukkig hebben ze hem uit het magazijn vandaan kunnen peuteren.” Dominic voegt daaraan toe: “We vonden hem allebei heel mooi.”

IKEA-zooi eruit

“Er moeten nog veel meubeltjes bijkomen”, zegt Dominic. Gaby en Dominic woonden eerst in Tilburg-Zuid, maar kregen al jaren te horen dat hun huis gesloopt zou worden. “Ik heb mijn oude meubels allemaal weggedaan, want we kregen toch een verhuisvergoeding. Hup, al die IKEA-zooi eruit.” Het tweetal was bij de eerste bezichtiging van hun huidige woning al gelijk onder de indruk. “We zitten nu vlakbij de stad en Poppodium 013 is om de hoek. Het is een veel groter huis, dus we hebben veel meer opbergruimte. We wonen hier sinds mei 2018. Er is nog zoveel dat nog niet helemaal af is.”

Dominic Gaby
Eettafel Foto: indebuurt

Man- en womancave

Dominic en Gaby hebben nog geen favoriet plekje in huis, maar ze hebben allebei wel hun eigen kamer. Zo heeft Dominic een ruimte (met knalgele muren) om zijn Whiskey- en boekencollectie op te bergen. Gaby kan zich helemaal uitleven op zolder, waar haar kostuums staan. Wie de trap oploopt, wordt begroet door foto’s in haar verschillende outfits. “Dat schilderij van dat Kiss-meisje? Dat ben ik ook!” Dominic: “Je snapt nu waarom we veel opbergruimte nodig hebben, hè?” Gaby: “Als de zolder straks helemaal af is, dan is het echt mijn ruimte.”

De boekencollectie van Dominic. Foto: indebuurt
Woonkamer. Foto: indebuurt
Detail woonkamer. Foto: indebuurt
Egyptische lamp. Foto: indebuurt
De tuin. Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Nog niet uitgekeken? Hier gingen we ook op bezoek:

Binnenkijken bij Aysegul

Binnenkijken bij Aysegul in De Blaak: ‘De tuin is voor mij veel belangrijker dan het huis’

"Kan ik je jas aannemen? Wil je een bakje koffie? Ga maar lekker zitten", glimlacht Aysegul Cil vrie...
Binnenkijken bij Noordstraat

Binnenkijken bij het meest verstopte huis in de Noordstraat: ‘We hadden meteen het wauwgevoel’

Maicol en Yasmina van den Oetelaar wonen midden in de stad op een verborgen plekje. Wie door de Noor...
De Kaarsentempel

Binnenkijken bij Mirjam aan de Bredaseweg: ‘Een tuin vond ik heel belangrijk’

Mirjam de Leuw van De Kaarsentempel maakt de bijzonderste kaarsen van Tilburg. Van kaarsvet weet ze ...

adv.