Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Zahra: ‘Mensen kijken ervan op dat ik al op mezelf woon’

Door Merel van Dijk 25 februari 2020

Boven de drukke Magazijnstraat woont Zahra El Farougui (17). Een maand terug besloot ze op kamers te gaan, weg uit het dorp waar ze is geboren en getogen: Hilvarenbeek. Van een rustige wijk naar een drukke stad. School dichtbij, net zoals het uitgaansleven. We kijken bij haar binnen. 

”Soms kijken mensen er wel van op, dat ik al op mezelf woon. Ik vind het op zich wel een goede leeftijd, 17. Ik ben niet perse op mezelf gaan wonen voor het uitgaan, want dat is wel vaak het geval. Het is zo dat ik Horeca ondernemer/manager studeer in Tilburg en ik nu gewoon lekker op de fiets kan. Zó chill.”

Cadeautjes

”Toen ik hier kwam wonen, hebben wat vriendinnen en familie me geholpen met verhuizen, hartstikke fijn natuurlijk. Ook hadden er een aantal een cadeautje bij, voor mijn nieuwe kamer. Zo heeft een vriendin een aantal gekke foto’s van ons samen op een kaartje gezet en heeft mijn oma mij een lampje gegeven. Als mensen hier zijn geweest, zeggen ze dat ze zelf ook op kamers willen. Ik denk dat dat iets positiefs is, haha!”

Het van haar vriendinnen gekregen kaartje
Het van haar vriendinnen gekregen kaartje
Het van haar oma gekregen lampje

 

Doet-ie het nog?

”Oke, er is iets met mijn tv waar ik het toch wel even over moet hebben. Nee, het is geen spiksplinternieuwe flatscreen, maar JA hij doet het wel! Bijna iedereen die hier over de vloer komt denkt dat hier al jaren niets meer mee wordt gedaan, maar dat is dus wel zo. Het is niet de allermooiste, maar ik kan er gewoon tv op kijken en zelfs Netflixen. Ik vind ‘m leuk.”

Binnenkijken

”Hoewel ik hier echt op een superchille plek woon, kunnen mensen die aan het shoppen zijn wel lekker binnenkijken in mijn kamertje en in de keuken. Dat is wel wat minder. Ook zijn er veel vrachtwagens aan het laden en het lossen en lopen hier veel mensen die op stap zijn geweest. Het is nu wel carnaval dus het zal wat erger dan normaal zijn. Iemand vond het vannacht bijvoorbeeld leuk om heel hard ‘De Toreador’ te zingen om 4.00 uur. Ik vind het wel grappig.”

Uitzicht kamer Zahra
Uitzicht kamer Zahra

Kruikje

”Ik vind het superlekker om met een kruik in bed te slapen. Veel vrienden beweren dat het echt iets is wat alleen oudere mensen doen. Nou, dacht het niet dus! Ik vind het héérlijk zo met de koude, grauwe dagen van nu. Het ziet er misschien een beetje gek uit, maar dat maakt me echt totaal niet uit, haha.”

Gezellig

”Verder vind ik het gewoon heel erg fijn als het een beetje opgeruimd en gezellig is in mijn kamer. Zo vind ik kaarsjes en plantjes leuk. Dat laatste is nog wel een dingetje. Op zich is mijn kamer af, maar ik zou het superleuk vinden om meer planten in mijn kamer te zetten. Ook heb ik nu een aantal neppe, maar wil ik het liefst echte. Dat maakt een kamer stukken huiselijker, vind ik. De mensen met wie ik woon zijn leuk en zoals ik al had gezegd is de ligging perfect. Helemaal tevreden!”

Zahra in haar kamer
Kaarsjes van Zahra
Parfum van Zahra
Kaarsjes van Zahra

Lees ook

Binnenkijken bij Zahra: ‘Mensen kijken ervan op dat ik al op mezelf woon’

Boven de drukke Magazijnstraat woont Zahra El Farougui (17). Een maand terug besloot ze op kamers te...

Binnenkijken bij Anne-Lotte: ‘Hier boven de Heuvelstraat maak je het mee’

Anne-Lotte Drabbe (24) woont al ruim vijf jaar boven de Pannenkoekenbakker op de Heuvel. ''Ik ben ti...

Binnenkijken bij Beau’s bloemenhuis: ‘Ik heb heel erg mijn eigen smaak’

Beau Jansen is 29 jaar en heeft naast haar fulltime baan ook nog eens een eigen bedrijfje. Ze droogt...

adv.