Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Tim aan de Noordhoekring: ‘Ik heb een vakantiegevoel en hoef er weinig aan te doen’

Door Rowie van der Vliet 17 september 2019

Tim Donckers (29) vond na tien jaar in Tilburg wonen eindelijk zijn eigen plekje. “Ik had het veel eerder moeten doen”, geeft hij eerlijk toe. Wij kijken binnen in zijn studio aan de Noordhoekring.

In de kersverse studio staan zijn housewarming gifts te pronken. “Weet je hoe deze heet? Een pannenkoekenplant! Ja, voor mij is dat helemaal nieuw. Ik had nog nooit van de naam gehoord. Ik heb twee jaar een cactus in leven gehouden, dus nu was ik wel klaar voor de volgende stap. Ik vind dat planten echt iets toevoegen.”

Tekst loopt door onder de foto.

Tim Noordhoekring
Ananas en paprikaplant. Foto: indebuurt Tilburg

Fijn gevoel

Tim woonde tien jaar lang in een studentenhuis aan de Verbernelaan. “Ik had zestien huisgenoten en dat was heel gezellig. Het voelde echt als een eigen community, sowieso had ik dat gevoel in Tilburg-West. We gingen samen stappen, speelden bordspellen en naar pubquizzen. Maar wat ik nu fijn vind, is dat ik meer rustmomentjes heb. In zo’n huis zit je toch verplicht met anderen en als je daar even geen zin in hebt, is dat wat lastiger. Andersom heb je wel vaker iemand om mee af te spreken. Maar nu komen mensen naar mij toe. Dat is een fijn gevoel.”

‘Voor de tweede keer in mijn leven naar IKEA’

Tim zegt het maar gewoon eerlijk: hij nodigt nu ook vaker iemand uit. “Ik had echt nog een jongenskamer. Daar nam je ook niet snel iemand mee naartoe. Ik dacht: nu ik een studio heb, doe ik het gewoon goed en koop ik alles nieuw. Ik ben voor de tweede keer in mijn leven naar de IKEA geweest. In zulke zaken kom ik zo min mogelijk. Maar het was nu heel gaaf om de studio langzaam te zien veranderen in een leefbare kamer. Het is nu echt mijn thuis. De planten zijn de finishing touch“, zegt Tim lachend.

Tekst loopt door onder de foto.

Binnenkijken Tim Noordhoekring
Binnenkijken Tim Noordhoekring. Foto: indebuurt Tilburg

Vakantiegevoel

In zijn studio aan de Noordhoekring kan Tim lekker buiten zitten op zijn dakterras. “Ik heb een vakantiegevoel en hoef er weinig aan te doen.” Tijdens het interview is het een typische nazomerdag. Tim zit buiten op zijn tuinmeubels in het zonnetje zonder jas. “Ik heb het wel gemist om buiten te kunnen zitten”, geeft hij toe.

Stad om van te houden

Tim woont nu anderhalve maand in zijn studio aan de Noordhoekring. “Ik had eerst het plan om samen te wonen met vrienden, maar dat ging niet meer door. Toen moest ik snel iets vinden, want ik moest ook echt weg uit het studentenhuis.” Weggaan uit Tilburg was geen optie voor Tim. “Ik woon nu tien jaar in Tilburg en het is echt een stad waar ik van ben gaan houden. Veel studenten gaan weer weg uit Tilburg. Ik ben het er zo niet mee eens dat hier niets te doen is. Het is een stad waar je eerst zelf erop uit moet gaan om dingen te ontdekken. Ik vind Tilburg echt de onontdekte parel van Brabant. Den Bosch en Breda zijn bijvoorbeeld steden die al af zijn, maar in Tilburg kun je juist zelf bijdragen om het af te maken.” De import-Tilburger kan het weten; hij komt uit Breda.

Tekst loopt door onder de foto.

De studio van Tim. Foto: indebuurt Tilburg

Ontdekkingstocht

Nu Tim in het centrum woont, trekt hij er vaak op uit om op ontdekkingstocht te gaan. “Ik ben laatst voor het eerst naar Bargús geweest. Dat is een klein cafeetje gerund door een stel. Focus Foodbar heb ik ook net ontdekt en vind ik heel tof.” Nog een voordeel: Tim kan lopend naar zijn werk, ijssalon Intermezzo. “Als ik ’s ochtends om 9.00 uur opsta en om 10.00 uur in het zonnetje naar werk loop, krijg ik echt zin om te werken. Ik hoef niet eens op de fiets.”

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Tim Donckers in zijn studio. Foto: indebuurt Tilburg
Het rek aan de muur brengt sfeer aan de studio aan de Noordhoekring. Foto: indebuurt Tilburg
Het dakterras van Tim. Foto: indebuurt Tilburg
Carnavalsspullen zijn ook leuk voor in het interieur. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Dennis Mahlerstraat

Binnenkijken bij Dennis in een net opgeleverd huis: ‘Mijn bed staat nog bij mijn ouders’

Dennis van den Hout woont in een van de spiksplinternieuwe nieuwbouwhuizen aan de Mahlerstraat. Nou ...
Kirsten Cuppen

Binnenkijken bij Kirsten in hartje centrum: ‘Mensen rennen naar het raam om foto’s te maken van het uitzicht’

Kirsten Cuppen heeft duizenden foto's van de skyline van Tilburg. Zij niet alleen: al haar vrienden ...

Binnenkijken bij Pascale en Jan Hein: ‘De zoon van Pascale heeft een tattoo van ons huis’

Hé, dat is een bekend gezicht! Jazeker, Jan Hein Sommer is al jaren dé man achter bloemwinkel Den Bl...

adv.