Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij interieurstylist Seida en Jan in de IJzergieterij

Door Rowie van der Vliet 9 juli 2018

Een wastafel van cakevormen voor bakkers, het hoofd van een opgezette kudu en een jukebox die oplicht in regenboogkleuren: het huis van Seida en Jan Meurs is alles behalve standaard. Dat viel te verwachten, want Seida was vroeger betrokken bij de gaafste interieurprojecten van Tilburg, had een pop-up winkel in de Piushaven en stond regelmatig op de gezellige Swan Market. Wij keken binnen bij haar thuis!

“Jan en ik reden drie jaar geleden langs dit pand. We wisten nog niet wat de IJzergieterij zou worden, maar wél dat we hier wilden wonen. Dat lukte. Wij werden bewoners van de IJzergieterij!” Voor Jan is dat extra bijzonder, hij als klein jochie liep hij al in het historische pand rond. “Wist je dat dit een Jumbo is geweest? Mijn schoonvader (de vader van Jan, red.) heeft hier de eerste Jumbo gestart! Wat nu de woonkamer is, was toen de personeelsruimte.”

Seida Binnenkijken bij
De keuken. Foto: indebuurt Tilburg

Oude Jumbo

Het huis van Seida en Jan is niet meer te herkennen als Jumbo, maar de historie van het pand valt wel op in een oogopslag. Met name door de bijzondere bakstenen ‘pilaren’ in het midden van de woonkamer. “De inrichting is industrieel, maar op een rustige manier. Het is een beetje Scandinavisch. Daar leent het pand zich heel erg voor.” Seida kijkt haar woonkamer rond en glimlacht. “Het uitzicht hier is prachtig. Je kijkt zo uit over de Piushaven. Soms is het goed om daar bij stil te staan. Dan krijg je weer even een geluksmomentje van je huis.”

Mannelijke inrichting

Wie binnenstapt ziet gelijk: dit is een inrichting die klopt. Seida weet als geen ander hoe ze van ruimtes een geheel maakt. Zelfs met voorwerpen die ze zelf bestempeld als minder mooi. “De ligstoel komt uit het ouderlijk huis van Jan. Dat was zo’n ongelofelijk mannelijke inrichting, haha. Hier komt de stoel echt tot zijn recht.” Een ander voorwerp dat Jan erfde van zijn ouders is de Afrikaanse kudu aan de muur. “Mijn schoonvader en zijn vrouw zijn een restaurant in Oisterwijk gestart. Ze hebben het opnieuw ingericht en gaven de kudu van de vorige eigenaar aan ons. Het bleek precies te zijn wat ons interieur nodig had!”

Seida binnenkijken bij
De stoel en jukebox. Foto: indebuurt

Jan de Countryman

Dat geldt ook voor de jukebox van haar vriend. “Die is zo lelijk! Maar het brengt zoveel sfeer aan de ruimte. Hij houdt echt van country, vandaar de countryhoed die erop ligt. Ja, je zou hem zeker Jan de Countryman kunnen noemen, haha. Pff, het was wel een karwei om die jukebox naar boven te tillen. Al was het bad nog erger. Die hebben we er van bovenaf in moeten takelen!”

Zelf maken

Vind Seida niet het perfecte object voor in een ruimte? Dan heeft ze daar een hele leuke oplossing voor. “Ik maak veel dingetjes van oude objecten. Zo heb ik onze wastafel gemaakt van bakken die ze in bakkerijen in de oven doen. Ik dacht heel simpel: hé, die kun je stapelen. Een wasbak erop en klaar!” Tijdens de rondleiding door het huis laat Seida nog meer zelfgemaakte dingen zien. Van toffe muurstickers tot een kledingrekje.”

Seida Binnenkijken bij
Kindertekening van Beuk Foto: indebuurt

Geluksmomentjes

Het lijkt erop dat Jan en Seida genoeg geluksmomentjes in dit huis beleven. Vooral met peuter Beuk en baby Nijn. “Ik houd van ingelijste kindertekeningen. Ik lijst ze bijna allemaal in. Leuk hè? Zo hangt hier het werkje dat ik voor mijn eerste moederdag heb gehad.” Een favoriet plekje kiezen is lastig, maar het dakterras blijkt toch favoriet. “We zitten hier regelmatig om naar de zonsondergang te kijken. Als de buren van Villa Pastorie een concert hebben dan hebben we er ook nog een achtergrondmuziekje bij. Ideaal!”

Gouden tip

De inrichting van Seida en Jan zorgt ervoor dat we helemaal zin hebben om met ons eigen stekje aan de slag te gaan. Als echte interieurstylist heeft Seida natuurlijk ook de gouden tip. “Je moet lef hebben om zonder grenzen te doen wat je wilt. Als jij neerzet wat je mooi vindt dan is het sowieso jouw smaak.”

Detail van de keuken. Foto: indebuurt
Eettafel. Foto: indebuurt
Woonkamer. Foto: indebuurt
Detail van de jukebox. Foto: indebuurt
Badkamer. Foto: indebuurt
Het bad dat in het huis werd getakeld. Foto: indebuurt
Uitzicht vanaf het dakterras. Foto: indebuurt Tilburg
Het dakterras. Foto: indebuurt
Babykamer van Nijn. Foto: indebuurt
De wastafel van bakkersspullen. Foto: indebuurt

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Nog niet uitgekeken? Hier gingen we ook op bezoek:

Binnenkijken bij Manon en Marcel: ‘We wonen nog net in Tilburg’

In het laatste stukje wat je nog Tilburg kan noemen, Koolhoven in de Reeshof, wonen Manon en Marcel....
Binnenkijken bij Star Wars

Binnenkijken bij Joost: ‘Het is grappig wat mensen zeggen als ze mijn collectie zien’

Tilburger Joost Dirkx is eigenlijk elke dag met Star Wars bezig. Van het verhandelen van speelgoedfi...
Mayke Brouwers

Binnenkijken bij interieurstylist Mayke: ‘Mijn levensloop is samengevat in mijn loft’

Hoe ziet het huis eruit van iemand die het interieur van het Koning Willem II Stadion verzorgde? Zo ...
Woning van de Week Don van Hout

Binnenkijken bij Don en Hanneke: ‘Achter elk voorwerp in ons huis zit een verhaal’

Hoe maak je een strak gestyled interieur toch persoonlijk? Don en Hanneke van Hout weten het als gee...

adv.