Binnenkijken bij Ruth in een jarendertighuis: ‘De liefde voor vintagespulletjes is groot’

Door Rowie van der Vliet 15 oktober 2019

Ruth van de Louw (45) krijgt bijna dagelijks de vraag: hoe richt je jouw huis zo leuk in?! Via haar Instagramaccount @ruth_ela kunnen mensen uit het hele land genieten van de interieurfoto’s van de Tilburgse. Ze laat ons binnen in haar jarendertigwoning in Oud-Noord, waar ze woont met partner Marc (49) en kinderen Jonah (11) en Holly (8).

“Ik kwam die roze stoel tegen en kon hem niet weerstaan. Ik vond ‘m bij The House of Cool, dat zit aan de Petrus Loosjesstraat. Hoe ik aan het idee van verschillende stoelen aan de eettafel kom? Dat is zo een beetje gegroeid. Die witte vintage designstoelen hebben we al tien jaar, sinds we hier kwamen wonen. Daar stonden er eerst drie van en dan nog drie blauwe. Maar dat vond ik zo standaard! En de houten bank stond eerst tegen de muur. Ik vind het wel leuk zo. Dat krukje vond ik ook ergens. Nu is het een van mijn favoriete plekjes. Het zit echt heel lekker.”

Tekst loopt door na de foto.

Ruth
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg

Kleur sluipt erin

Wie op het Instagramaccount van Ruth kijkt, denkt dat elk hoekje in huis helemaal volstaat met kleurrijke items. Dat valt in de praktijk wel mee. “De meeste muren zijn gewoon wit. Ik vind de balans wel mooi. Ons interieur is voor mij een fijne combinatie van nieuwe en oude spulletjes. Soms denk ik weleens: is het geen tijd voor een ‘volwassen’ interieur? Mag het niet wat soberder? Maar kleur sluipt er toch altijd in. Ik kan het niet laten! Marc is denk ik wel makkelijker dan andere mannen. Hij vindt soms iets niet leuk, maar meestal vindt hij het wel mooi.”

‘Die gaan nooit weg’

Ruth werkt met een fijne basis die bestaat uit items die nog jarenlang in huis staan te pronken. “De bank is vintage en hebben we opnieuw laten bekleden. Die staat er ook al tien jaar. Boven staan er ook veel kastjes van familieleden. Die gaan nooit weg. We vinden er altijd wel een plekje voor. De witte kast bij de eettafel staat er nog niet zolang, maar ik weet nu al dat ik hem niet zomaar wegdoe. Eerst stond daar een houten brocante kast. Ik was daar helemaal klaar mee!”

Tekst loopt door na de foto.

Ruth
De tijger waakt over de monsteraplant. Foto: indebuurt Tilburg

Dierenbeeldjes

Op de vensterbank staan twee dierenbeeldjes, een felblauwe eend en een hond. Bij de eethoek waakt een tijger over een monsteraplant. “Ik hou wel van grappige dingen, zoals die dierenbeelden. Iemand anders kan misschien denken: wat zijn dat voor gekke dingen? Maar ik vind ze zó grappig! Als ze een leuk hoofd hebben, mogen ze mee.”

Alles behalve standaard

Standaard is wel het laatste woord waarmee we de inrichting van Ruth zouden omschrijven. Dus ja, wij sluiten ons aan bij andere nieuwsgierige aagjes: hoe doet ze dat toch? “Het is echt op gevoel. Ik heb er geen plan voor”, zegt Ruth lachend. Toch heeft ze zeker tips. “Ik hou mij aan een beperkt aantal kleuren. Je ziet hier weinig primaire kleuren. Ja, ze zitten wel in kleine frutseltjes, maar ik gebruik veel pastelkleuren. Als je met kleur toch een eenheid in huis wil, kun je er dus een aantal uitkiezen die je gebruikt. Hier zijn dat vooral roze, lichtblauw en wit. Afwisselen met verschillende tinten kan wel. Dat geldt ook voor materialen. Donker hout vind je hier niet zo snel.”

Tekst loopt door na de foto.

Ruth
De slaapkamer op zolder. Foto: indebuurt Tilburg

Liefde voor vintage

Ruths hobby is kringlopen en haar huis inrichtingen. “Hoe zeg ik dit? De liefde voor vintagespulletjes is groot. Het groeide een beetje uit zijn voegen. Met Natasja, een vriendin van mij die ook uit Tilburg komt, ben ik nu een shop via Instagram gestart. Nu kan ik dankzij yay.sugar.pie lekker bezig blijven met vintage en tweedehands en staat niet heel mijn huis vol.”

Meest verrassende kamer

De ruimte waar bezoekers van het jarendertighuis het meest onder de indruk van zijn, is niet de woonkamer. “We krijgen toch wel de meeste reacties op de slaapkamer. We slapen op zolder. Veel mensen maken er dan meerdere kamers van, maar dat hebben wij niet gedaan. Je komt in het midden van de zolder binnen via de trap en het is een grote ruimte. We hebben een muur vervangen met vintage behang. Het wordt straks weer iets anders, want we krijgen nog een roze bed. Zoveel zin in!”

Tekst loopt door na de foto.

De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De kast met spulletjes om mee te pronken. Foto: indebuurt Tilburg
De eettafel. Foto: indebuurt Tilburg
De keuken. Foto: indebuurt Tilburg
Detail van de keuken. Foto: indebuurt Tilburg
De eettafel. Foto: indebuurt Tilburg
Dierenbeeldjes in de vensterbank. Foto: indebuurt Tilburg

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij Robbin aan de Bredaseweg: ‘Ik voel mij hier echt thuis’

Robbin Duinkerken woont in een voormalige slagerij. De buitenkant van het pand doet nog denken aan v...

Binnenkijken bij de meest volle zaak van Tilburg: ‘Mensen komen uit Arnhem, Rotterdam, Brussel…’

Je hebt van die winkels waarbij je niet weet waar je moet kijken. Je blijft maar dingen ontdekken! A...
Binnenkijken Lot

Binnenkijken bij Lot in de buurt van de Piushaven: ‘Het is een heel verrassend huis’

Lot de Pont (38) is getrouwd met Joris en woont prachtig in de buurt van de Piushaven. Samen hebben ...

adv.