Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Roy Donders: ‘Ik heb een soort megavilla in een rijtjeshuis’

Door Merel van Dijk 28 januari 2020

Van verzamelingen tot plekjes die hij nog niet vaak aan iemand heeft laten zien. Roy Donders neemt de tijd en geeft ons een flinke rondleiding in zijn markante huis. ”Ik woon hier al acht jaar. Ooit kreeg ik de keus om groter te gaan wonen, buiten Tilburg. Maar nee, ik ga onze stad écht niet verlaten. Een plantje moet je niet verkassen!”

”Bij het kopen van dit huis was mijn plan om het luxe gevoel van een landhuis hiernaartoe te halen. Een megavilla in een rijtjeshuis. Ik heb echt álles verbouwd en zelf bedacht. Als mensen buiten staan verwachten ze echt totaal niet dat het zo groot en luxe is. Dat is ook precies wat ik wilde.”

Marokkaanse chillhoek

Het eerste dat opvalt, is de bizar grote bank. ”Laten we zeggen, ik hou er gewoon van om ruimtes goed in te delen. Het is toch héérlijk als je in de avond lekker thuis bent met je vrienden, met zijn alle op de bank zit en een filmavondje houdt. Echt zo’n Marokkaanse chillhoek, haha. Een knusse hoek met zo’n dik tapijt, dat ik net nieuw heb. Er miste iets en dit vond ik echt prachtig staan. Het is nu helemaal af. Precies hoe ik het altijd wilde!”

Het huis van Roy Donders. Foto: indebuurt Tilburg
Roys TV en hoekbank Foto: indebuurt Tilburg
Roys kussens Foto: indebuurt Tilburg
Decoratie op de tafel Foto: indebuurt Tilburg

Swarovski-verzameling

”Van mijn Swarovski-verzameling word ik elke dag nog erg gelukkig. Ik heb niet per se een lievelingsbeeldje, maar achter één beeldje zit wel een betekenis. Ik heb namelijk het Mariabeeldje gekocht toen mijn oma overleed. Zij was erg Katholiek. Het glinsterige van de beeldjes past ook goed bij mijn vloer, waar ik ook nog he-le-maal verliefd op ben. Ik heb deze helemaal in Italië uitgekozen. Ken je die vloeren, in van die Hotels in Turkije? Ja, precies, Dat is precies waar ik voor ging!”

Swarovskiverzameling Roy Foto: indebuurt Tilburg
Swarovskiverzameling Roy Foto: indebuurt Tilburg
Wat Disney beeldjes van Roy Foto: indebuurt Tilburg

Kasteelachtig

”Ja het is heel erg, maar eigenlijk zitten we echt nooit aan deze tafel. Het staat er eigenlijk meer als soort versiersel! Met kerst en mijn verjaardag wordt hij zeker gebruikt en dek ik de tafel helemaal tot in de puntjes op. Wel ben ik helemaal weg van de tafel. Het heeft als je het mij vraagt echt iets ‘kasteelachtigs’.” Dit hoekje in het huis van Roy Donders is ook helemaal gestyled.

Roys eettafel Foto: indebuurt Tilburg
Decoratie op tafel Foto: indebuurt Tilburg
Roys eettafel Foto: indebuurt Tilburg

Boerenbont-collectie

Glunderend loopt Roy naar de gigantische vitrinekast met al zijn gespaarde servies er in. ”Mijn liefde voor Boerenbont is heel jong begonnen omdat mijn oma dit altijd thuis had staan. Als kindje vond ik het zo mooi! Hoe mijn huis nu ingericht is, had ik al zo bedacht toen ik tien was. Dat klinkt misschien raar, maar dat is écht zo! Dus ook met mijn servies-verzameling. Ik begon met sparen toen ik 14 jaar was. Dus toen ik uiteindelijk op mezelf ging, had ik mijn servies al, haha! Echt een tip voor iedereen: begin op tijd met sparen.”

Boerenbont-ollectie Foto: indebuurt Tilburg
Boerenbont-collectie Foto: indebuurt Tilburg
Een bordje uit de collectie Foto: indebuurt Tilburg

De verborgen wellness

Een sauna, Turks stoombad en een jacuzzi waar bijna heel Broekhoven in kan. Roy Donders heeft het allemaal aangebouwd in zijn huis. ”Ik heb de wellness eigenlijk nog nooit aan iemand laten zien. Ik vertel er nooit over want – geloof het of niet – ik hou er niet zo van om echt te ‘pronken’ met wat ik heb. Kijk, ik vind wellness heerlijk maar het is voor mij geen optie meer om naar een openbare sauna te gaan. Hier voel ik me totaal niet meer op mijn gemak. Als ik dan het luxe heb om dit in huis te kunnen halen, doe ik dat ook gewoon. Het leuke is dat ons pa bijna álles zelf heeft gemaakt hier. Hij is er een tijd mee bezig geweest maar ik ben er nog steeds zo blij mee.”

De jacuzzie in de wellness aan huis van Roy Donders. Foto: indebuurt Tilburg
Decoratie in de wellness Foto: indebuurt Tilburg
chillhoek in de wellness Foto: indebuurt Tilburg

Gehecht

Op de vraag of Roy ooit van plan is weg te gaan uit Tilburg is hij heel duidelijk: ”Ik ben écht niet van plan om ooit uit Tilburg weg te gaan. Thuis ben ik – zoals je wel hebt kunnen horen – supertevreden met alles. Daarnaast ben ik zó gehecht aan mijn buurtje, mijn stadje, de mensen en de lekkere eettentjes. Het antwoord is dus: nooit!”

Lees ook:

Binnenkijken bij Tijmen en Sjerede: ‘We hebben zo’n zeventig huisdieren’

Een rookmachine die afgaat als iemand de gang binnenkomt, zeventig huisdieren en een plafond bekleed...
Sint-Theresiakerk Marianne binnenkijken

Binnenkijken bij Marianne in de oude Sint-Theresiakerk: ‘Ik vind het elke dag nog zó mooi’

Verhuizen naar een appartement? Marianne Hendriks (63) moest er niet aan denken toen haar man het vo...

Binnenkijken bij Jiske: ‘Mensen vinden dat ik een Pinteresthuis heb’

Jiske Verhaar (25) laat ons haar fraai ingerichte appartement in Tilburg-West zien, waarvoor ze veel...

adv.