Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Rowie: ‘Ik kan rollend naar de supermarkt’

Door Redactie Tilburg 21 april 2020

Hoe is het om zowat rollend naar de supermarkt te kunnen? Redacteur Rowie van der Vliet (27) kan het weten. Ze woont in een appartement boven de Westermarkt en maakte daar een kleurrijk kasteeltje van. 

Kleur is echt iets wat opvalt in elke kamer die je binnenloopt. “Toen ik hier kwam wonen, huurde ik alleen een studentenkamer. Die was helemaal blauw en wit. En om elke kamer een aparte kleur te geven vond ik een beetje overdreven. Voor mezelf ben ik daar heel streng in”, zegt Rowie lachend. ”Ik mocht van mezelf dan alleen maar blauwe dingen kopen. Af en toe kocht je dan poster op internet en die waren dan net geen blauw maar groen. Dus dat was wel eens lastig.”

Binnenkijken bij Rowie van der Vliet. Foto: indebuurt Tilburg

Import-Tilburger

”Ik ben journalistiek gaan studeren in Tilburg, en ik kom zelf uit Zeeland, dus ik had een kamer nodig”, zegt Rowie als we op de bank neer ploffen. ”Ik ben heel veel rond gaan kijken in de stad, en uiteindelijk mocht ik deze plek bezichtigen. De kamer zag er gewoon prima uit, en ik vond het superhandig dat je hier beneden de bushalte hebt.”

Rowies oude studentenkamer is nu een gastenkamer, kledingkast en studeerkamer in een. Foto: indebuurt Tilburg

Rollend naar de supermarkt

Rowie woont in een appartement boven de Westermarkt. ”Ik kan echt rollend naar de supermarkt”, zegt ze lachend. ”Natuurlijk ben ik er in deze tijd niet zoveel, maar gewoonlijk was het ideaal om toch nog die reep chocolade te halen.” Uiteindelijk werd haar studentenkamer één groot appartement. ”Ik heb zes jaar in een kamer gewoond. Daarna ben ik op zoek gegaan naar een appartement. Maar toen kwam het net zo uit dat een andere huisgenoot ging verhuizen en ik het hele appartement zelfstandig mocht huren.”

Rowies balkon. Foto: indebuurt Tilburg

Vrolijk balkon

De kleuren in de woonkamer zijn vooral roze, blauw en mintgroen. ”Ik dacht, voor de grotere ruimte doe ik wel drie kleuren. Dan is het wat minder overdreven, haha.” Rowie liet de kleurenschema’s steeds meer varen, maar toch heeft elke ruimte zijn eigen sfeertje. Zelfs het balkon is versierd met gele en lila accessoires. “Daar word ik helemaal vrolijk van. Heerlijk om in deze tijd lekker buiten te eten of te lezen. Al is dit appartement nog lang niet af. Ik wil nog een plantentafel maken van hout dat is achtergelaten door oud-huisgenoten.”

Rowie eet dagelijks aan deze tafel. Foto: indebuurt Tilburg

Even doorheen kijken

”Ik keek heel veel op Pinterest, echt al jaren voordat ik een eigen woning had. Het is fijn om alvast een beetje te oriënteren en te kijken wat ik leuk vind. Ik zag eens een industriële tafel met mintgroene stoelen en dat vond ik echt supervet. Zo’n tafel wilde ik graag hebben, maar die zijn best wel duur. Ik ben naar de woonboulevard in Breda gegaan, en deze is gewoon van de Leen Bakker, dus dat scheelt wel.” De vier mintgroene stoelen aan de eettafel vallen toch wel op in de woonkamer. ”Die stoelen zijn van kringloopwinkel Velerlei, die zit echt hierachter. Het waren donkerbruine stoelen. Daar moest ik tijdens het kopen even doorheen kijken. Ik ben zelfs teruggegaan om ze tóch aan te schaffen. Ik heb ze zelf opgeschuurd en geverfd en nu ben ik er superblij mee.”

De slaapkamer van Rowie. Foto: indebuurt Tilburg

Inspiratie voor je eigen huis

Naast Pinterest, haalt Rowie haar inspiratie uit meerdere bronnen. ”Ik vind het wel leuk om interieur-accounts te volgen op Instagram. En natuurlijk kijk ik ook iedere week bij Tilburgers binnen, en daar haal je soms wel inspiratie uit voor je eigen huis”, Rowie wijst naar het zachte vloerkleed bij de bank. ”Dit kleed zag ik weer bij iemand anders liggen en ik vond het superleuk. Ik wilde zelf nog graag zo een. Dat is ook het leuke aan bij andere mensen binnenkijken.”

Frutseltjes in de keuken. Foto: indebuurt Tilburg

Harry Potter-boeken uit elkaar

Lezen is een van Rowie’s favoriete hobby’s. En dat is ook terug te zien in haar interieur. Alle boeken in haar boekenkast staan mooi op kleur geordend. ”Dat heb ik ook van Pinterest”, lacht Rowie. ”Er zijn wel eens mensen die het echt niet snappen. Ik heb bijvoorbeeld bepaalde series zoals Harry Potter, waarvan de delen uit elkaar staan. Maar ik word er gewoon heel vrolijk van.”

Wil je ook graag jouw plekje laten zien? Dat kan! Meld je aan via [email protected] voor een virtuele rondleiding in jouw woning. Uiteraard alleen de ruimtes die jij wil laten zien.

Nog meer spulletjes in de keuken. Foto: indebuurt Tilburg
Een kledingrek vol vrolijke jurken van Rowie. Foto: indebuurt Tilburg
Een vintagekast die Rowie kocht bij Decennia Design. Foto: indebuurt Tilburg
De boekenkast in z'n geheel. Foto: indebuurt Tilburg
Leuke details in de boekenkast. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Roy Donders

Binnenkijken bij Roy Donders: ‘Ik kan met heel Broekhoven op de bank liggen’

Natuurlijk heeft dé stylist van het Zuiden een compleet gestyled huis. Roy Donders (28) woont nog al...

Binnenkijken bij Christian en Elzbieta boven het Pieter Vreedeplein: ‘Het voelt hier soms als Center Parcs’

Wonen boven het Pieter Vreedeplein: ideaal, toch? Tilburger Christian (57) woont met zijn vrouw Elzb...

Binnenkijken bij Zahra: ‘Mensen kijken ervan op dat ik al op mezelf woon’

Boven de drukke Magazijnstraat woont Zahra El Farougui (17). Een maand terug besloot ze op kamers te...

adv.