Binnenkijken bij Robbin aan de Bredaseweg: ‘Ik voel mij hier echt thuis’

Door Rowie van der Vliet 8 oktober 2019

Robbin Duinkerken woont in een voormalige slagerij. De buitenkant van het pand doet nog denken aan vroeger, maar vanbinnen is alles veranderd. “Het voelt heel huiselijk. Het is fijn thuiskomen”, geeft Robbin aan.

“Ik heb in veel appartementen gewoond, maar dat was het allemaal net niet. Ik voel mij hier echt thuis en dat gevoel heb ik voor het eerst in Tilburg. Het begint echt mijn eigen huisje te worden.” Robbin is langzaamaan bezig om alles naar zijn eigen hand te zetten. Van het verbouwen van de keuken naar zijn wensen tot een oude koffer van zijn oom omtoveren tot plankje aan de muur. “Ja, die is nog niet af. Elke keer denk ik: hij moet even geschuurd of geschilderd worden, maar daar heb ik weinig tijd voor.”

Tekst loopt door na de foto.

Robbin
De woonkamer van Robbin. Foto: indebuurt Tilburg

180 kilometer verderop

Robbin komt eigenlijk uit Drenthe en woonde eerder op drie plekken in die provincie. Vier jaar geleden pakte hij zijn koffers en vertrok hij naar Tilburg. “Ik studeerde toen af als kok en zocht een stageplek. Een vriend die ik ken uit Hoogeveen woonde al langer hier. Ik ben een keer komen stappen en hij raadde toen aan om horecazaken in Tilburg te zoeken waar ik terecht kon.” Zo ging Robbin een paar dagen stagelopen bij Monarh. “Op de tweede dag vroegen ze al wat ik in september te doen had. Ze boden mij een baan aan. Dat was 180 kilometer van waar ik eerst woonde.” Toch deed Robbin het. “Het is echt mijn doel geweest om het beste uit mezelf te halen. Monarh was daar de perfecte plek voor.” De Delftenaar bleef plakken. Hij stond ook in de keuken van EVE en werkt nu bij Auberge du Bonheur.

‘Tilburg is nu perfect voor mij’

“Ik ben iemand die vaak zoekende is. Niet alleen qua werk, maar ook een plek om te wonen. Tilburg is nu perfect voor mij. Ik hou van de horecacultuur hier. Het is superleuk om even langs te gaan en er is veel keuze. Er is hier altijd wat te doen. Ik kom uit een rustig dorp. Dat heeft ook zijn charme, maar dit is nu leuker dan een dorp. Natuurlijk mis ik mijn familie, maar dit is het nu wel waard.”

Tekst loopt door na de foto.

De keuken. Foto: indebuurt Tilburg

Eigen plekje

Wie een rondje door Robbins huis loopt, leert hem echt kennen. Zo tref je veel visspullen aan, staan er boeken over koken en heeft hij in de keuken een plekje gecreëerd om zijn titel als keukenprins eer aan te doen. “Dit extra aanrecht hebben we er zelf ingebouwd. Hier kan ik aan de slag met vis. Ook staat mijn keukenmachine en koffiezetapparaat hier.” En dan heeft Robbin het niet over een Senseo, maar een exemplaar waar menig barista in Tilburg jaloers op zal zijn. Ook scoorde hij voorwerpen in de buurt. “Dat petje met propeller? Daar zag ik op Intents (festival in Oisterwijk, red.) veel mensen mee rondlopen. En dat Hawaii-masker? Dat komt van de MeiMarkt. Ik ben daar lekker wezen stappen en probeerde spelenderwijs te onderhandelen. Uiteindelijk kwam ik voor vijf euro terug met een masker en een gourmetstel. Supergrappig.”

Tekst loopt door na de foto.

Robbin Duinkerken
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg

Kletsen met de buurman

Het pand aan de Bredaseweg is meer dan veertig jaar een slagerij geweest. “Wel grappig om te vertellen: de slager die er toen werkte, woont hier nog steeds naast. In dit pand hebben al veel mensen gewoond. Af en toe komt hij nog weleens kijken. Dan kletsen we over ons vak. Hij vertelt dan bijvoorbeeld over hoe hij zelf worsten maakte.”

Toen en nu

Robbin was heel nieuwsgierig hoe het pand er in die tijd uitzag. Zijn buurman tikte nog wat oude foto’s op de kop. “Kijk”, zegt Robbin als hij naar een wand in zijn woonkamer wijst. “Hier stond vroeger de vitrine met vlees. En die muur naar de slaapkamer? Dat is dat witte halve muurtje op de foto. Ik heb die muur in de slaapkamer daar zelf ingezet. En waar toen de koelcel zat? Dat is nu mijn inloopkast!”

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

De slaapkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Hier zat vroeger de koelcel. Foto: indebuurt Tilburg
De keuken. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De koffer waar Robbin nog aan bezig is. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Binnenkijken bij de meest volle zaak van Tilburg: ‘Mensen komen uit Arnhem, Rotterdam, Brussel…’

Je hebt van die winkels waarbij je niet weet waar je moet kijken. Je blijft maar dingen ontdekken! A...
Binnenkijken Lot

Binnenkijken bij Lot in de buurt van de Piushaven: ‘Het is een heel verrassend huis’

Lot de Pont (38) is getrouwd met Joris en woont prachtig in de buurt van de Piushaven. Samen hebben ...
Tim Noordhoekring

Binnenkijken bij Tim aan de Noordhoekring: ‘Ik heb een vakantiegevoel en hoef er weinig aan te doen’

Tim Donckers (29) vond na tien jaar in Tilburg wonen eindelijk zijn eigen plekje. “Ik had het veel e...

adv.