Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Nancy in de Duikklok: ‘Ik schilder alles in huis’

Door Rowie van der Vliet 5 november 2020

Nancy van Brouwershaven (55) en Edward Hamers (57) zijn bezig met het bouwen van hun eigen droomhuis in de Reeshof. Ze wonen nu in de meest bijzondere tussenwoning van Tilburg: de Duikklok aan de Bisschop Zwijsenstraat. 

“Mijn man houdt niet zo van dat brokkelige, dat craquelé. Hij vindt glanzend mooier, maar ik houd ervan als een voorwerp geleefd is. Toen heb ik hem in huis aangewezen wat craquelé is bij ons. Hij viel steil achterover! Maar hij zegt: ‘hier klopt het’. Ik hoef niet te overleggen over ons interieur, want ik heb mijzelf al bewezen.”

Tekst loopt door onder de foto.

De eetkamer van Nancy. Foto: indebuurt Tilburg

Erin gerold

Edward is niet de enige die Nancy blind vertrouwt bij het inrichten van een woning. “Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold. Toen ik nog in België woonde zocht een kennis van mij iemand die een kerstshow kon houden in een tuincentrum. Dat leek hem wel wat voor mij. Ik had het interieur van vrienden en familie allemaal al gedaan. De kerstshow was een succes, dus mocht ik vaker het tuincentrum aankleden. Nu heb ik mijn eigen interieurbedrijf, The Power of Paint.”

Alle meubels schilderen

Muurschilderingen, kunst aan de muur of meubels een nieuw likje verf geven: Nancy vindt het heerlijk om te doen. “Ik schilder alles in huis. Ja, die quote boven het bad ook. En die schilderijtjes bij de kapstok. De poten van de salontafel en eettafel, en een kast heb ik zwart geverfd, want dat past beter bij dit huis. Deze meubels gaan ook weer mee naar het nieuwe huis. Ik weet nu al dat ze dan weer wit worden, want dat past beter bij mijn stijl. Echt dat frisse Long Beach-strandsfeertje waarbij je het gevoel krijgt dat je altijd op vakantie bent.”

Tekst loopt door onder de foto.

Ook de salontafel kreeg een likje verf. Foto: indebuurt Tilburg

Bijzonder verhaal

Nancy komt niet uit Tilburg. “Het is wel een bijzonder verhaal hoe ik hier terecht gekomen ben. Mijn man is weduwnaar en woonde in een groot huis. Hij wilde wat anders, het liefst middenin het centrum van Tilburg. Toen kwam hij op dit pand uit. Dat liep anders, want zijn dochter woonde hier een tijdje. Ondertussen zijn wij elkaar tegengekomen. Het is onze droom om samen een huis te bouwen en tot die tijd zitten wij hier. Het is een mooie plek, maar ik voel mij nog te jong om in een appartement te wonen. Al is het niet belangrijk waar je woont, maar met wie. Ik hou echt ongelofelijk veel van Edward.”

Tekst loopt door onder de foto.

Wauw, Nancy heeft dit helemaal zelf geschilerd. Foto: indebuurt Tilburg

Kerstshow aan huis

Nancy weet nu al dat ze in haar nieuwe huis pas echt gaat uitpakken. “Maar met mijn ingrepen heb ik van deze plek mijn thuis gemaakt. Ik heb niks nieuws gekocht voor hier. Had ik dat wel gedaan dan zou ik het ronde karakter iets meer benadrukken met een ronde eettafel.” Toch kan Nancy nog steeds losgaan met accessoires. “Ik verander elk seizoen de spulletjes in huis. Ik heb nu de herfstspullen alvast neergezet. Het is nog even kijken of ik de kerstspullen dit jaar wel uitstal, want we weten niet waar we nu kerst vieren. Normaal geef ik kerstshows bij mij thuis. Dan ga ik naar de groothandel om dingen te halen en tover ik heel mijn huis om. Kennissen kijken er ieder jaar naar uit, maar dit jaar zit het er niet in door corona. Ik woon hier sinds september 2019 en heb vorig jaar wel een kerstshow aan huis georganiseerd. Hopelijk kan het volgend jaar in het nieuwe huis. In elke kamer komt dan een kerstboom!”

Het interieur van Nancy verandert elk seizoen. Dit zijn de herfstpulletjes. Foto: indebuurt Tilburg
De keuken. Ook hier vind je gestylde hoekjes. Foto: indebuurt Tilburg
De slaapkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De badkamer is verrassend groot. Foto: indebuurt Tilburg
Het heerlijke bad van Nancy met muurschildering. Foto: indebuurt Tilburg
Gestyld hoekje in de badkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Het toilet is ook leuk ingericht door Nancy. Foto: indebuurt Tilburg
Nancy schilderde de kast (zoals veel meubels in huis) zelf. Foto: indebuurt Tilburg
It was love at first sight. Dat geldt vooral voor de nieuwe woning van het stel. Foto: indebuurt Tilburg
De lamp schilderde Nancy ook zelf. Ze is gek op dit materiaal om een warme sfeer te geven aan haar huis. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Binnenkijken bij: het kerstparadijs van Natuurlijk Tilburg

It's beginning to look a lot like Christmas... Oké, misschien nog niet door de winterse dagen, maar ...
de bankier

Binnenkijken bij: een penthouse van €1.295.000 in De Bankier

Misschien heb je er al wel over gehoord of gelezen: De Bankier. Het nieuwe appartementencomplex aan ...
Moderne villa aan het Jef van Bebberhof

Binnenkijken bij: een moderne villa van meer dan 1 miljoen

Tilburg bestaat niet alleen uit arbeidershuizen en flats. In Kruikenstad vinden we ook meerdere vill...

adv.