Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Judith in De Werf: ‘Mijn schoonvader zei: een flat is niks voor jullie’

Door Rowie van der Vliet 13 augustus 2019

Of het nou zomer of winter is, het uitzicht van Judith (57) en André (59) is nooit saai. Ze wonen in een appartement in De Werf. “Verhuizen is een van de betere beslissingen die we ooit gemaakt hebben”, vindt Judith.

De zon schijnt op het water. Aan de kant staat het riet volop in bloei. Een groep mensen fietst lachend langs. Judith geniet samen met hondje Dessie van het uitzicht vanaf het balkon. “In de zomer komt er veel deze kant op. Dat is prachtig om te zien. Er is veel reuring en dat is gezellig. Wat een contrast met de winter. Dan is het hier muisstil”, zegt de Tilburgse.

Uitzicht over Moerenburg

Het vakantiegevoel heeft Judith niet meer in haar woning in De Werf. Ze woont er ook al meer dan zes jaar. “Voor ons is het vrij normaal geworden. Al zien we natuurlijk wel dat het uitzicht prachtig is. Onze gang is best donker, dus als mensen hier voor het eerst binnenkomen, zijn ze verbaasd als ze de deur van de woonkamer opendoen. Dan is er ineens een bak vol licht en heb je een geweldig uitzicht over Moerenburg. De ruimte die je dan ziet!”

De Werf binnenkijken
Foto: indebuurt

Wereld van verschil

Hoewel Judith en André wonen in De Werf inmiddels gewend zijn, staan ze op sommige momenten wel stil bij wat ze bereikt hebben. “Na zes jaar knijpen we elkaar weleens… Dat we hier mogen wonen! We zaten eerst in een eengezinswoning. André en ik hebben geen kinderen, dus die woning werd te groot. Er moest daar ontzettend veel geklust worden. Dat hoort ook bij zo’n huis, het was een jarenveertigwoning. Dit is echt een wereld van verschil. Ons oude huis heeft nog een jaar of drie te koop gestaan, want het was toen crisistijd. Het was wel een zorg. Maar weet je wat? Als ik dat van tevoren had geweten, had ik het alsnog gedaan.”

Met niks begonnen

Judith kijkt rond met een tevreden glimlach. “We zijn vroeger met niks begonnen. Ik ben zo trots op wat we hebben opgebouwd. We werken hard en zijn trots op wat we hebben. In dat groene kastje staan persoonlijke spulletjes. Daar hecht ik meer waarde aan dan andere dingen. Dat kastje is gewoon van de IKEA, haha. Er zitten vakantiefoto’s in, maar ook spullen van reizen die we samen hebben gemaakt. Dat dressoir komt weer van Decennia Design in de Meelstraat. Wat een leuke winkel! We kopen gewoon wat we leuk vinden en kijken niet naar een merk. Die schilderijen zijn trouwens van Rob Vermeer. Die hebben we gekocht toen hij bij ons achter woonde. Dat geeft kleur aan de inrichting.”

Binnenkijken De Werf
Foto: indebuurt Tilburg

‘Een flat is niks voor jullie’

Sommige mensen stonden wel even gek te kijken toen Judith en André naar een appartement in De Werf verhuisden. “Mijn schoonvader zei: ‘een flat is niks voor jullie’. Maar door het uitzicht heb je niet het idee dat je heel hoog zit. Mijn man vond het wel even spannend. Hij staat liever met beide benen op de grond, maar je hebt hier zoveel buitenruimte dat je geen tuin mist. We hebben een soort serre van een deel van ons balkon gemaakt. Dat zagen we bij huizen aan de Ringbaan-Zuid.”

Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Jan woont in een van de bijzonderste woningen van Tilburg: ‘Wat mij trok was de architectuur’

Jan Baeten en zijn vrouw wonen in een van de bijzonderste woningen van Tilburg. Misschien wel dé bij...
Mandy

Binnenkijken bij Mandy: ‘De dozen zijn uitgepakt en we hebben er niks aan gedaan’

Een minimalistisch huis, dat is toch zo'n plek uit een woonmagazine die iets weg heeft van een showr...
Ariana Tom Binnenkijken

Binnenkijken bij Ariana en Tom in De Reeshof: ‘We vonden het op Funda zo’n lelijk en vaag huis’

Voor Ariana-Esmée Skverer en Tom Nieuwenhuijse stond De Reeshof helemaal onderaan het lijstje van pl...

adv.