Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Jiske in Tilburg-West: ‘Iedereen in de flat kent elkaar’

Door Rowie van der Vliet 16 augustus 2020

Jiske Verhaar (25) woont met veel plezier in een appartement in Tilburg-West. “Mensen hebben vaak een vooroordeel over West, maar er gebeurt hier niks ergs. Voor mij is dit een prima locatie om te wonen.” Jiske geeft een rondleiding in haar plantenparadijs.

“Ik weet niet hoeveel planten ik heb”, zegt ze lachend. “Soms laat ik ze groeien uit citroen- of mangopitten uit de supermarkt. Al gaat dat best traag. Het is wel echt een hobby van mij. Zo leuk om te doen! Anderhalf jaar geleden had een vriend van mij een ananas meegenomen uit Bonaire. Die is echt heel groot geworden! Mijn favoriete plant is denk ik de Monstera in de vensterbank. Die groeit harder als-ie meer licht heeft. Dan worden de gaten groter. Ik zie dus precies aan de plant hoeveel zon er is geweest.”

Vijf keer vullen

In een hoek van de kamer staat geen airco, maar een humidifier. “Die zijn een stukje goedkoper. Echt een aanrader. De planten vinden het ook heel fijn”, glimlacht Jiske. De meeste planten staan er zelfs in deze hitte hartstikke goed bij. “Ik ben er ook wel veel mee bezig. Ik heb een gieter van 1,7 liter en die moet ik vijf keer vullen voordat ik alle planten heb gehad.”

De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg

Andere indeling

Jiske heeft de afgelopen tijd haar huis helemaal anders ingedeeld. “Ik vond het hiervoor ook heel leuk, maar ik word er enthousiast van om dingen in huis te veranderen. Al denk ik dat het nu zo wel een tijdje blijft staan. Mijn nicht kwam eens op bezoek en vroeg: ‘waarom zet je de bank niet tegen de andere muur?’ Daarom kwam er een looproute bij en had ik geen loze ruimte achter de bank, want die stond eerst van de muur vandaan. Ik heb wel echt lopen schuiven. De piano heb ik nog onder de schouw geprobeerd te zetten, maar dat zag er niet uit. Soms moet je het zien voordat je weet of het leuk is. Als je het dan ziet staan, valt het ineens tegen.”

‘Voor mij is deze locatie echt top’

Op de eettafel staat een gezellig bosje bloemen. “Die heb ik van de buurvrouw gehad, omdat ze vond dat ik haar zoveel hielp in deze tijd! Ik heb goed contact met haar. Iedereen kent elkaar ook in deze flat. Voor mij is deze locatie echt top. Het koor waar ik bij zit, bij het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis, is twee minuten fietsen. Mijn werk is ook maar twee kilometer hier vandaan. Al werk ik nu veel vanuit huis. Daarom heb ik een bureau aangeschaft, bij de IKEA. Ik heb het van de muur afgezet, want zo kijk ik gezellig de kamer in.”

De zelfgebouwde balkontafel van Jiske. Foto: indebuurt Tilburg

Wijntjes op het balkon

In deze gekke periode is er nog meer veranderd in huis. “Ja, je moet wat in deze tijd. Daarom heb ik samen met een vriend een balkontafel gebouwd. Als we niet naar de bar kunnen, halen we de bar in huis? Ja, precies! Ik heb er al veel wijntjes genuttigd. En in de keuken zit een raam, dat is een handig doorgeefluik als ik met vrienden cocktails sta te maken. Met Koningsdag heb ik ook heel de dag met vrienden op het balkon gezeten.”

Jiske is helemaal blij met haar nieuwe indeling in de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De zelfgebouwde bar. Foto: indebuurt Tilburg
De ananas. Foto: indebuurt Tilburg
Plantjes in de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De piano zou eerst hier komen te staan. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De eettafel die Jiske zelf heeft opgeschuurd. De stoelen komen van de Kwantum. Foto: indebuurt Tilburg
Het nieuwe bureau. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Binnenkijken bij Rikki en Luciano in Sint Anna: ‘We wonen hier al 48 jaar’

Rikki (70) en Luciano Secci (72) moeten even nadenken. Was het nou 47 of 48 jaar dat ze in hun huis ...

Binnenkijken bij Dion en Lot in een half gesloopte BOUWPLAATS: ‘We willen verwonderen’

Jaren geleden zaten de meest creatieve bedrijven van de stad samen in BOUWPLAATS aan de Piushaven, e...
Binnenkijken Gee Adriaansz

Binnenkijken bij Gee: ‘Mijn hele huis staat vol met planten’

Gee Adriaansz woont met haar zoon Sinan en dochter Ellie in Tilburg. Wie door haar raam kijkt, ziet ...

adv.