Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij het tiny house in de Spoorzone: ‘Mensen zijn verbaasd dat er zoveel past in een kleine ruimte’

Door Rowie van der Vliet 5 november 2019

In de categorie plekken-waar-we-altijd-al-eens-wilden-binnenkijken: het tiny house in de Spoorzone. Talloze Tilburgers rijden langs, maar hebben geen idee hoe het er vanbinnen uitziet. Eigenaresse Marion Leijtens van Hostel Roots leidt ons rond. 

“Ja, je hebt hier alles erop en eraan. Een keukentje, een bed, een badkamer en een lekkere bank. Kijk, onder het bed zit opbergruimte. Daar staan ook kastjes met servies en glazen. De projectontwikkelaar heeft hier eerst drie maanden gewoond. Nou, ik snap wel dat je hier lekker kan zitten. Het is gewoon goed. Je hebt niet meer nodig.”

Verborgen kamer

Overal is over nagedacht! De kitchenette zit recht tegenover het bed: de perfecte plek voor een midnight snack. En wie goed kijkt, ziet een klein rond gat in de spiegel in de buurt van de voordeur: het is een deur naar de badkamer. Deze is compact, maar wel vrolijk door de groene kleur.

Tekst loopt door na de foto’s.

De badkamer van Tiny house Roots. Foto: indebuurt Tilburg
De badkamer van Tiny house Roots. Foto: indebuurt Tilburg

Modern en minimalistisch

“Ons werd gevraagd om deze ruimte te huren. Het eerste wat ik dacht toen ik binnenliep was: wauw, geweldig! Het is heel fris qua kleuren en door de natuurlijke materialen. Degene die het heeft ingericht, heeft een goede smaak. Dat kleedje! Alles klopt gewoon. Het is modern en minimalistisch. Je wordt hier niet heel vroeg wakker door de zon, want we hebben verduisterende gordijnen. Dat vind ik zelf toch wel heel belangrijk als ik in een hotel slaap. Het is heel divers wat hier allemaal komt slapen. Er slapen hier veel zakenlui, maar ook stellen die een weekendje Tilburg doen of mensen die voor een concert of evenement komen. Dat maakt het zo leuk!”

Tilburgse touch

De ruimte is minimalistisch, maar zeker niet kaal. Op een kastje staat een letterboard met quote die gasten welkom heet. Sommige decoraties hebben zelfs een Tilburgse touch. Bloemetjes staan in een flesje van LOC Brewery.

Tekst loopt door na de foto.

Tiny House Roots
Het zitgedeelte in Tiny House Roots. Foto: indebuurt Tilburg

Kleinste hotel van Tilburg

Het tiny house bestaat eigenlijk uit vier kamers die op elkaar gestapeld zijn, bedacht door Finch Buildings. Het zijn gebouwen waar geen co2 en gas wordt gebruikt. Superfijn, er zijn alleen maar circulaire materialen gebouwd! “Dat betekent dat 90% daarvan geschikt is voor hergebruik.” Daarmee is het kleinste hotel van Tilburg ook nog eens het meest duurzame van de stad.

Zoveel past in een kleine ruimte

“Als we mensen voorbij zien lopen die heel nieuwsgierig kijken, zeggen we altijd: ‘kom maar even binnenkijken, hoor!’ Dan zijn ze toch benieuwd wat het hier precies is of hebben ze er weleens van gehoord. Soms weten ze niet wat hierbinnen gebeurt. Mensen denken weleens dat je in alle vier de kamertjes kunt slapen, maar dat is niet zo. Het gaat echt om deze studio van 25 vierkante meter. Ze zijn verbaasd dat er zoveel past in een kleine ruimte!”

Dit zit nog meer in het tiny house

Je vindt de plek van Hostel Roots linksboven in de vierkante ‘blokkendoos’. Rechtsonder vinden we iets heel anders. “Daar zie je de maquette van de Spoorzone en hiernaast zit het kantoor van SDK Vastgoed, dat dit gebouw ontwikkelden.” De gemeente huurt ook een ruimte in het tiny house.

Tekst loopt door na de foto.

Tiny house Spoorzone
De bank in het tiny house. Foto: indebuurt Tilburg

Steentje bijdragen

Niet alleen in het kleinste hotel van de stad wordt er samengewerkt. Ondernemers in de Spoorzone dragen ook hun steentje bij. “Ja, dat is echt het leuke en bijzondere aan de ondernemers hier in Tilburg en de Spoorzone. Wij bieden de Spoorzone Experience aan. Dat betekent dat gasten vrijblijvend verwend worden door zaken. Ze krijgen een ontbijt van RAW, een borrelplank van EVE, twee personen mogen gratis naar Ontdekstation013, krijgen korting op een massage bij Sooss, komen op de gastlijst bij Club Smederij, genieten van een arrangement bij de Houtloods, krijgen korting bij De Wagon en in de koelkast staan altijd biertjes van LOC Brewery.” Een hele mond vol, maar wat gaaf!

Het bed. Foto: indebuurt Tilburg
Onder het bed vind je opbergruimte. Foto: indebuurt Tilburg
Het bed. Foto: indebuurt Tilburg
Gezellige spulletjes. Foto: indebuurt Tilburg
Tiny House in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg
De bank. Foto: indebuurt Tilburg
Het balkon. Foto: indebuurt Tilburg
Tilburgse touches in Tiny house Roots in de Spoorzone. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Arno Ingrid Playmobil

Binnenkijken bij Arno en Ingrid: ‘Ons huis staat vol met Playmobil’

Arno en Ingrid Vermolen steken hun hobby niet onder stoelen of banken. Sterker nog, de hele woonkame...
Simon

Binnenkijken bij Simon: ‘Ik heb elk hoekje van mijn flat benut’

Maar één enkele hobbykamer? Daar doet Simon van't Hoff niet aan. Zijn flat van zeventig vierkante me...
Ruth binnenkijken

Binnenkijken bij Ruth in een jarendertighuis: ‘De liefde voor vintagespulletjes is groot’

Ruth van de Louw (45) krijgt bijna dagelijks de vraag: hoe richt je jouw huis zo leuk in?! Via haar ...
hostel roots

Wij keken binnen bij het enige én super gastvrije hostel van Tilburg

We namen je al eerder mee naar deze 5 bijzondere optrekjes die in onze stad staan. En naar het appar...

Meer over Roots Tiny House ontdekken?

Roots Tiny House hotels

Op aanvraag

Wagenstraat 11, Tilburg

Bekijk meer:hotels

adv.