Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Gee: ‘Mijn hele huis staat vol met planten’

Door Rowie van der Vliet 23 juli 2020

Gee Adriaansz woont met haar zoon Sinan en dochter Ellie in Tilburg. Wie door haar raam kijkt, ziet een hoop vrolijke plantjes en tekeningen. “Ik hoor van de buren dat ze altijd even naar binnen kijken omdat ze het er zo leuk uit vinden zien.”

In juni 2019 mochten we ook al bij Gee binnenkijken. Ze woonde toen net een paar weken in Tilburg. “Ja, er is veel veranderd hier in huis en mijn leven. Mijn hele huis staat vol met planten”, zegt ze lachend. Kleine planten, hangende planten, planten die groeien als kool: Gee heeft het allemaal. “Ik hou zó van planten in huis. Dat haalt de natuur naar binnen. Als ik de kans krijg om er meer te pakken te krijgen, zeg ik geen nee. Iedereen weet ook dat ik van planten hou, dus ik krijg ze vaak van mensen. Soms ook als zij ze niet meer willen hebben. Nou, dat sla ik niet af!”

Gee Binnenkijken
De eethoek. Foto: indebuurt Tilburg

Fijn hoekje

“Wanneer je ergens komt wonen, pak je de logische volgorde. De tv-aansluiting zat al op een plek dus daar heb ik eigenlijk automatisch de televisie gezet. Het vervelende was alleen dat als ik op de bank zat, mensen je recht aan konden kijken als ze langsliepen. Daarom heb ik de eethoek en bank omgeruild. Nu kan ik heerlijk de tuin in kijken als de kinderen daar spelen. Het is een fijn hoekje geworden. Maar ik ben ook heel blij met de nieuwe eethoek. De muurschildering heb ik nog niet zo lang. Die heb ik zelf gemaakt. Bijen en hommels zijn mijn favoriete dieren, dus de keuze was makkelijk gemaakt. Jammer dat ik dit niet mee kan nemen als ik ooit ga verhuizen.”

‘De natuur inspireert mij enorm’

Gee kwam iets meer dan een jaar geleden naar Tilburg na een hectische periode. Ze woonde tien jaar lang in Turkije en kwam terug naar Nederland als alleenstaande moeder met twee kinderen. Alles moest Gee opnieuw aanschaffen. Tot het keukengerei aan toe. “Toen ik hier kwam was ik nog webdesigner. Na een hectische periode kwam ik in een burn-out terecht. Nu is websites maken niet meer mijn vaste baan. Ik verkoop nu dierentekeningen en andere kunst met elementen uit de natuur via Studio Gee. Dat past het beste bij mij. De natuur inspireert mij enorm.”

De tak boven de televisie komt uit het bos. Foto: indebuurt Tilburg

‘Planten komen overal en nergens vandaan’

Gee haalt de inspiratie van haar huis overal vandaan. “Die tak boven de televisie? Die kwam ik tegen in het bos. Ik liep er al een paar keer langs en dacht: oké, ik neem hem mee. Ook mijn planten komen overal en nergens vandaan. Laatst kocht ik een bananenplant bij de Albert Heijn, maar ik heb ook een kneusjesbox besteld via plantjes.nl. Die zien er allemaal nog supergoed uit!”

Magische kunstwerkjes

In de keuken spotten we een handig rekje in stoere stijl. “Dat heb ik zelf gemaakt. Die bakjes komen van de Xenos en die achterkant zat ooit aan een oude bakkerskast. Het andere deel hangt in mijn kantoor. Eigenlijk is dat mijn slaapkamer, maar inmiddels is het mijn werkkamer waar ik slaap”, zegt Gee lachend. Als we daar een kijkje nemen, snappen we de uitspraak this is where the magic happens. Want Gee maakt magische kunstwerkjes. “Ik stop mijn hart en ziel in ieder projectje. Ik heb veel geduld en je ziet er dus ook veel details in. Dat maakt het uniek, denk ik.”

De werkkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De werkkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De werkkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De werkkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De werkkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De werkkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De tuin. Foto: indebuurt Tilburg
De tuin. Foto: indebuurt Tilburg
De tuin. Foto: indebuurt Tilburg
Het raam. Foto: indebuurt Tilburg
Plantjes voor het raam. Foto: indebuurt Tilburg
Plantjes voor het raam. Foto: indebuurt Tilburg
De muurschildering van Gee. Foto: indebuurt Tilburg
De planten. Foto: indebuurt Tilburg
De grote plant. Foto: indebuurt Tilburg
De bank staat nu ergens anders. Foto: indebuurt Tilburg
Het zelfgemaakte rekje van Gee. Foto: indebuurt Tilburg
Het zelfgemaakte rekje van Gee. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Gee Adriaansz

Binnenkijken bij Gee: ‘Ik voelde mij direct thuis hier’

Gee Adriaansz is een kersverse Tilburger. Na tien jaar in Turkije te hebben gewoond, kwam Gee met ha...

Binnenkijken bij Eric-Jan aan de Piushaven: ‘Toen ik hier binnenliep was ik gelijk verkocht’

Eric-Jan van Gils liet zijn eigen huis in Spoordonk bouwen en woonde daar tien jaar. Toch begon het ...

Binnenkijken bij Marianne en René: ‘Mensen uit Wit-Rusland en China komen hier’

Marianne Vinken (66) en René Donders (67) hebben sinds vijf jaar bed & breakfast Hoe Maakt U Het. In...

adv.