Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Elin aan de IJzerstraat: ‘Ik dacht: nu ik er de ruimte voor heb, doe ik het gelijk goed’

Door Rowie van der Vliet 3 december 2019

Elin Verhaar (22) woont anders dan de meeste Tilburgers. Ze heeft echt haar eigen plekje, maar dat zit toch in het huis van haar vader en moeder. We kijken binnen bij haar studio.

“Mensen vragen vaak of ik samen eet met mijn ouders. Het ligt eraan, meestal eet ik alleen. Ik vind het fijn om zelf te koken. Het is wel een beetje onhandig, want we delen samen de keuken. Maar ik geef les op een dansstudio, dus het komt niet altijd even goed uit. Of mijn moeder de was doet? Ja, soms pakt ze de wasmand uit zichzelf. Mijn ouders zeiden als grapje dat ik over vijf jaar weg moet zijn. Het is de droom van mijn moeder om een eigen bed & breakfast te hebben. Die komt dan in de studio die ik nu heb.”

Tekst loopt door na de foto.

De studio van Elin Verhaar. Foto: indebuurt Tilburg

Middenin de binnenstad

Om bij Elin aan te kloppen moet je eerst door de woon- en eetkamer van haar ouders lopen. Toch heeft ze echt haar eigen badkamer, slaapkamer, kitchenette en woonkamer. “We hebben altijd in de Reeshof gewoond. Mijn ouders waren een beetje aan het rondkijken voor een woning in de binnenstad. Toen ze hier in de IJzerstraat [zijstraat van het Pieter Vreedeplein, red.] binnenkeken, dachten ze bij dit stukje gelijk aan mij. Toen dacht ik: ja, waarom zou ik verder uit de stad gaan wonen als ik ook hier kan intrekken? Vriendinnen komen nu vaak langs. We wonen middenin de stad, dus dan is het makkelijker om even een drankje te doen. Of gezellig te shoppen. Heel gevaarlijk!”

Even wennen

Elin is het wel gewend om haar eigen was te doen en zelf te koken. “Ik heb hiervoor 3,5 jaar op kamers gewoond in een studentenhuis aan de Hoefstraat. Ik was heel close met iedereen en de deuren stonden altijd open. Nu moet ik echt wennen om weer bij mijn ouders te wonen. Het is heel gezellig, maar papa en mama bemoeien zich toch weer met je”, zegt Elin lachend.

Tekst loopt door na de foto.

Binnenkijken Elin
De slaapkamer van Elin Verhaar. Foto: indebuurt Tilburg

Gratis afhalen

“Mijn inrichting is nu heel anders dan in mijn studentenkamer. Ik zat in een kamer van tien vierkante meter. Dat was ook wel waarom ik hier wilde wonen. Ik heb de eettafel en kasten van mijn zus kunnen overkopen. En de bank? Die komt uit de oude woonkamer van het huis in de Reeshof! Ik kijk ook weleens op online naar meubels die je gratis kunt afhalen. Ik heb ook een nieuw bed gekocht. Ik dacht: nu ik er de ruimte voor heb, doe ik het gelijk goed.”

De vrouwelijke Jan de Bouvrie

“Mijn huis moet wel een soort van strak zijn, maar ook niet té strak. Het mag wel een beetje rommelig zijn. Ik ben heel erg bezig met mijn inrichting. In de familie sta ik ook bekend als Jan de Bouvrie. Ik vind het zo leuk om met dingen te schuiven. Een keer in de zoveel tijd haal ik weer wat nieuws, zoals nieuwe stoelen. Dat geeft gelijk een andere sfeer. Ik help mijn ouders en zus ook vaak met hun inrichting. Dan vragen ze: Elin, hoe zou jij dit doen?”

Elin aan haar eettafel. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Detail van de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De kitchenette. Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

Binnenkijken bij Adriaan: ‘Er staat een reusachtig kerstdorp in mijn woonkamer’

Als Tilburgers langs het raam van Adriaans woonkamer lopen, verschijnt er al snel een glimlach. In d...
Tiny House Roots

Binnenkijken bij het tiny house in de Spoorzone: ‘Mensen zijn verbaasd dat er zoveel past in een kleine ruimte’

In de categorie plekken-waar-we-altijd-al-eens-wilden-binnenkijken: het tiny house in de Spoorzone. ...
Arno Ingrid Playmobil

Binnenkijken bij Arno en Ingrid: ‘Ons huis staat vol met Playmobil’

Arno en Ingrid Vermolen steken hun hobby niet onder stoelen of banken. Sterker nog, de hele woonkame...

adv.