Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij: een Tilburgs landhuis van meer dan twee miljoen

Door Rowie van der Vliet 30 juni 2020

Altijd al willen weten hoe een landhuis van twee miljoen er vanbinnen uitziet? We hebben het dan niet over een stulpje dat Hollywoodsterren kopen. Nee, in Tilburg staat er écht een huis voor meer dan twee miljoen te koop. Dat willen we natuurlijk wel even zien!

Het landhuis, met een perceeloppervlakte van 6.206 vierkante meter, staat aan de Bredaseweg. Waar je aan de centrumkant van de bekende weg veel goedkopere huizen vindt, staan de duurste stulpjes van de stad in de buurt van de Oude Warande. Deze villa is geen uitzondering, het is het duurste huis dat op dit moment te koop staat.

Landhuis in Tilburg

De tuin, zeg maar gerust landgoed, rondom het huis is een van de grootste van de stad. Dat lijkt terug te komen in de rest van de villa. Alles is ingezet op groot, groter, grootst. De makelaar omschrijft de living als intiem. We denken dat de makelaar daar intiem in coronatijd mee bedoelt: genoeg ruimte om met 30+ bezoekers meer dan anderhalve meter afstand te houden.

Villa van meer dan twee miljoen

Architect Jan Rebel ontwierp de reusachtige woning van maar liefst 809 vierkante meter. De villa heeft in totaal tien kamers, waarvan zeven slaapkamers. Bovendien hoefden de vorige bewoners niet te wachten om naar de sauna of het zwembad te kunnen: dat hebben ze ‘gewoon’ in huis. De fotograaf kreeg het zwembad zelfs niet volledig op de foto, zo breed is het. Al lijkt het erop dat de bewoners vlak voor de coronacrisis wilden verhuizen, want het landhuis in Tilburg staat drie maanden te koop.

Modern sprookje

De villa heeft grote ruimtes waar je uren in kunt rondzwerven. De plek doet denken aan een modern sprookje met een voordeur die niet zou misstaan in een fantasyfilm. De keuken geeft een interessant contrast, die is zo strak dat je zelfs de apparatuur op het eerste zicht niet ziet. Alles komt samen in een groot keukeneiland. Bijzonder!

Uren naar kijken

Zowel aan de voor als achterkant van het huis zit een ‘terras’. Zo kijk je uit op de grote tuin. Op het landgoed ligt ook een vijver met prachtige bloemen er omheen. Stoeltje erbij en daar kun je uren naar kijken. Wij dromen nog even verder…

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Lees ook:

Binnenkijken bij Marianne en René: ‘Mensen uit Wit-Rusland en China komen hier’

Marianne Vinken (66) en René Donders (67) hebben sinds vijf jaar bed & breakfast Hoe Maakt U Het. In...
Berkdijksestraat binnenkijken voormalig café

Binnenkijken bij Ellen: ‘Dit is de vierde woning die we helemaal zelf verbouwd hebben’

Je hebt Tilburgers die meer dan de helft van hun leven in hetzelfde huis wonen. Ellen Nyklicek en ha...

Binnenkijken bij: het meest rustige plekje in de binnenstad van Tilburg

De terrassen beginnen langzaam aan weer vol te stromen. Ook op een normale dinsdagmiddag in juni heb...

adv.