Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij: een moderne villa van meer dan 1 miljoen

Door Rowie van der Vliet 16 oktober 2020

Tilburg bestaat niet alleen uit arbeidershuizen en flats. In Kruikenstad vinden we ook meerdere villa’s die voor meer dan een miljoen te koop staan. Gluur mee in deze moderne villa aan het Jef van Bebberhof.

We hadden er nog niet eerder van gehoord: een villa die ligt aan een gezellig hofje. Het zit zo: het Jef van Bebberhof is een heuse villawijk in Tilburg. De luxe huizen zijn ontworpen door architectenbureau Bedaux De Brouwer. Dat is dezelfde partij die ook verantwoordelijk is voor andere De Houtloods, het clubhuis van Were Di en de Duikklok.

Geen overdreven gedoe

Deze villa is niet schreeuwerig. Verwacht geen tierelantijnen aan het plafond en zeker geen versieringen aan de gevel. Het is ook geen ultramoderne villa waarbij de nieuwe eigenaar zich net een multimiljardair voelt die uit gekkigheid niet weet wat-ie met zijn geld aan moet. Geen overdreven gedoe zoals een fontein in de woonkamer of glijbanen die trappen vervangen. Hoe gaaf dat ook klinkt, deze plek zet in op modern comfort.

Tekst gaat door na de foto’s

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Studentenhuis of villa?

De villa stamt uit 2007 en is dus dertien jaar oud. Toch zien we veel woontrends die in de huizen van nu ook worden toegepast, zoals het vele gebruik van zwart staal in combinatie met glas of witte, strakke oppervlakten. Een ander element hadden we nooit in een villa verwacht. Het lijkt op een studentenhuis door zo’n toilet met geschreven berichten. Al zijn er vast niet veel studentenoptrekjes met zo’n poepiemoderne wastafel.

Slaapvleugel

Op de begane grond zit meer dan een keuken en woonkamer. Wie de open trap een beetje eng vindt, kan ook op de begane grond slapen. Er is ook een zogenoemde slaapvleugel met veel kledingkasten in de master-bedroom. Met je slaapkop loop je zo naar de aangesloten badkamer.

Moderne villa

Op de eerste verdieping vind je drie slaapkamers en een badkamer met apart toilet. De tweede verdieping bestaat volledig uit een zolder om spullen op te bezorgen. De moderne villa heeft ook een garage, maar die is omgebouwd tot chillroom. De villa ligt aan een hofje, maar dat betekent niet dat je een kleine tuin hebt. Sterker nog, de totale woonoppervlakte bestaat uit 253 vierkante meter.

Lees ook:

Binnenkijken bij: een appartement dat net geen miljoen kost

Voor net geen miljoen kun je ook een villa of bungalow in De Blaak kopen. Maar het moet gezegd worde...
Bredaseweg 410

Binnenkijken bij een megavilla aan de Bredaseweg (en jij kunt er wonen!)

Wonen in een gigantische villa aan de Bredaseweg: het is voor veel Tilburgers een heuse droom. Die d...
Heuvelse Kerk geregistreerde besmettingen

Binnenkijken bij een van de meest gefotografeerde gebouwen van het centrum van Tilburg

Poppodium 013, het standbeeld van Willem II, het Willem II-stadion, het Paleis-Raadhuis: allemaal Ti...

adv.