Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij: dit Tilburgse huis uit 1939 is nooit verbouwd

Door Rowie van der Vliet 4 december 2020

Dat het nog bestaat! Aan de Olivier van Noortstraat 49 in Tilburg ligt een huis uit 1939. Dat is niet zo bijzonder, maar de woning is nog nooit verbouwd. Geen ultramoderne keuken, zwart stalen deuren, betonnen aanrecht of andere ingrepen om deze woning te moderniseren. We begrijpen: dat wil je zien.

Jarendertigwoningen zijn in Tilburg enorm populair. Vooral als het glas-in-lood of het originele tegelwerk nog intact is. Dat is hier zeker het geval! Ook is er een kamer en suite. Je kan het maar weten: de plafonds verkeren nog in goede staat en zijn ook niet aangetast. Bovendien is de keuken nog precies zoals hij in 1939 werd opgeleverd. Inclusief granito aanrecht en houten kastjes.

Borduursels

Die keuken is ook precies wat je van een schattige oma en opa verwacht: borduursels aan de muur en op het tafelkleed, kekke gordijntjes en een apart aanrecht. We moeten gelijk denken aan de geur van oma’s appeltaart. Ook zit er een gaskachel in en een kelderkast.

Geen badkamer

Het huis is niet van alle gemakken voorzien. We vragen ons af hoe de oude bewoners zich gewassen hebben. Er is namelijk geen badkamer of warm water! Wel heeft het huis een klein toilet. De enige kraan zit in de keuken. Gevalletje pan op het fornuis en water koken?

Tijdmachine

Koekeloeren in dit huis voelt toch een beetje als een virtuele tocht door een museum. Dat begint al in de gang. Uiteraard met originele tegels aan de muur. Op de vloer ligt een rode vloerbedekking. Wie de deur opent, komt in de voor of achterkamer terecht. Deze is gescheiden door en suitedeuren. Je raadt het al: het glas-in-lood is origineel. Wie zich in deze ruimte waant krijgt ook het gevoel net een tijdmachine te hebben gebruikt. Opvallende details zijn onder andere de originele houtkachel, de hysterische vloerbedekking en de koekoeksklok aan de muur. We blijven minutenlang staren naar de inrichting. Van de groene tinten in het zitgedeelte tot de herfstkleuren in de eetkamer.

Vintage behang

Verder heeft het huis nog twee slaapkamers, een zolder en een kleine, betegelde tuin. Natuurlijk ontbreken het vintage behang en de oude gordijnen niet in de slaapvertrekken. Deze ruimtes zijn al wel leeggehaald, net als de zolder. Maar wat is het ook bijzonder om hier even te kijken!

Verkocht

Het huis is nog steeds te zien op Funda, waar het te koop stond voor €169.500. Geïnteresseerden hoeven niet meer te reageren, want Van den Hoven Makelaardij heeft het huis al lang en breed verkocht. Het huis mag dan geen badkamer hebben, veel reacties waren er wel!

Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda
Bron: Funda

Lees ook:

Binnenkijken bij Hedewich: ‘Ik heb er nooit over nagedacht in een andere buurt te wonen’

Hedewich van Stralendorff (56) woont al tien jaar in een woning in de Professor Dondersstraat. ...
Binnenkijken Marieke Max

Binnenkijken bij Marieke en Max: ‘We vinden de mix van oud en nieuw leuk’

Marieke Plasier (36) en Max Sigmans (37) zijn gek op vintage. Wij kijken onze ogen uit in hun huis, ...
Binnenkijken Dominic Gaby

Binnenkijken bij Dominic en Gaby: ‘Onze meubels zijn heel anders dan dat IKEA-spul’

Een huis vol IKEA-spullen? Dominic Haenen en Gaby Wessels moeten er niet aan denken. Hun huis in de ...

adv.