Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Dennis in een net opgeleverd huis: ‘Mijn bed staat nog bij mijn ouders’

Door Rowie van der Vliet 10 september 2019

Dennis van den Hout woont in een van de spiksplinternieuwe nieuwbouwhuizen aan de Mahlerstraat. Nou ja, wonen… hij heeft de sleutels in handen en laat mensen binnen om flink te klussen aan zijn stulpje. “Maar ik heb hier al een paar nachten geslapen”, zegt hij.

“Willen jullie wat oploskoffie? Ja, ik drink eigenlijk niet echt koffie, dus ik heb dit maar in huis gehaald. Je mag ook een speculaaskoekje pakken.” Op een klaptafel staan wat benodigdheden. Een waterkoker, een pak Dubbelfris, oploskoffie, koekjes, suiker, plastic bekertjes, een zonnebril en kaarten. De tafel is omringd door twee campingstoelen en een trappetje. Het is net kamperen.

Tekst loopt door na de foto.

Dennis Mahlerstraat binnenkijken
De spullen van Dennis op de klaptafel. Foto: indebuurt Tilburg.

Slapen op een luchtbed

“Mijn bed staat nog bij mijn ouders. Dat ga ik zo even ophalen. Ik slaap nu op een luchtbed. Dat was vaak oppompen en dan weer leeg laten lopen als er iemand langskomt. Ze beginnen hier al om 7.00 uur met klussen. Voor mij is dat ritme even wennen. Ik ben ook weleens om half acht met werk begonnen, als je dan toch al wakker bent.”

Nieuwbouwwoning Mahlerstraat

Dennis schreef zich in september 2017 al in voor een nieuwbouwwoning in de Mahlerstraat. Een maandje later werd hij uitgenodigd op kantoor van de makelaar. “Die afspraak was om 17.00 uur. Ik was er tien minuten eerder, maar het zat al bomvol met anderen geïnteresseerden. Ik heb een optie geboden die qua financiën ook interessant voor hun was, met een extra kamer voor duizend euro meer. Dat heeft gewerkt!”

Tekst loopt door na de foto.

Dennis Mahlerstraat binnenkijken
Dennis voor zijn net opgeleverde huis in de Mahlerstraat. Foto: indebuurt Tilburg

Graag in de Reeshof wonen

Met zijn ex woonde Dennis een tijd in een huis in Dongen. “Dat was een huis uit 1968. Op den duur ga je echt de gebreken zien. Bijvoorbeeld zeven kabels die nergens naartoe lopen en met tape zijn vastgeplakt.” Toen de relatie strandde, ging Dennis druk op zoek naar een nieuwe woonplek. Daar had hij wat geduld voor nodig, maar gelukkig is het na twee jaar wachten toch gelukt. “Eigenlijk wilde ik graag in de Reeshof wonen. Ja, ik weet niet zo goed waarom. Ik denk omdat het daar een nieuwer stukje Tilburg is. Ik ben ook erg bezig om verspilling tegen te gaan, dus ik wilde een goed energielabel. Daarom ben ik wel blij dat ik nu in een nieuwbouwwoning zit.”

‘Kom je bij ons eten?’

In de tuin wordt er alvast druk gewerkt aan de schutting. Strakjes komen alle schuttingen bij de huizen aan de Mahlerstraat er hetzelfde uit te zien. En daar mag de buurt Dennis voor bedanken. “Ja, ik heb geregeld dat er overal dezelfde schuttingen staan. Wel zo mooi, toch? Ik heb mijn buren al ontmoet toen ik dat ging regelen. In dit rijtje ben ik de enige die alleen is, maar verderop zijn er nog wel meer.” Dennis somt even op wie zijn buren zijn. Van een Marokkaans gezin tot een Nederlandse ‘kerel’, het wordt vast een gezellige boel. “Surinaamse mensen die hiernaast wonen, vroegen al of ik kom eten.”

Tekst loopt door na de foto.

Dennis Mahlerstraat binnenkijken
Klusspullen in het huis van Dennis. Foto: indebuurt Tilburg

Grote tv

Het scheelt volgens Dennis dat hij al eens eerder een huis heeft verbouwd. “En er gaat mij niets over het hoofd”, zegt hij glimlachend. Dennis heeft de ruimtes al helemaal uitgetekend. Zelfs over alle details is nagedacht. Al loopt Dennis nog weleens tegen dingen aan. “Ik wil eigenlijk houten jaloezieën, maar dat is moeilijk met de draaikiep. Vooral omdat de keuken hier komt. En mijn tv paste niet eens in de auto. Die ga ik later ophalen”, zegt Dennis lachend.

Tekst loopt door na de foto.

De spullen in de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De badkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De badkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Op elke deur zit een zwarte deurkrik. Foto: indebuurt Tilburg
Dennis heeft veel spullen op zolder staan. Foto: indebuurt Tilburg
De zolder. Foto: indebuurt Tilburg
Klussspullen van Dennis. Foto: indebuurt Tilburg

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Kirsten Cuppen

Binnenkijken bij Kirsten in hartje centrum: ‘Mensen rennen naar het raam om foto’s te maken van het uitzicht’

Kirsten Cuppen heeft duizenden foto's van de skyline van Tilburg. Zij niet alleen: al haar vrienden ...

Binnenkijken bij Pascale en Jan Hein: ‘De zoon van Pascale heeft een tattoo van ons huis’

Hé, dat is een bekend gezicht! Jazeker, Jan Hein Sommer is al jaren dé man achter bloemwinkel Den Bl...
De Werf

Binnenkijken bij Judith in De Werf: ‘Mijn schoonvader zei: een flat is niks voor jullie’

Of het nou zomer of winter is, het uitzicht van Judith (57) en André (59) is nooit saai. Ze wonen in...

adv.