Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Beau’s bloemenhuis: ‘Ik heb heel erg mijn eigen smaak’

Door Merel van Dijk 11 februari 2020

Beau Jansen is 29 jaar en heeft naast haar fulltime baan ook nog eens een eigen bedrijfje. Ze droogt namelijk bloemen op haar zolder. Je kan bloemen bestellen maar ook vind je ze terug in verschillende winkeltjes in Tilburg. Heeft Beau haar huis ook helemaal vol staan met bloemen, of houdt ze haar werk en privé gescheiden? 

”Voordat ik mijn bedrijfje had hield ik al wel van bloemen, maar ik denk gewoon een beetje net zoals de gemiddelde vrouw. Ik was geen bloemenfreak of zo. Elke week een nieuwe bos bloemen kopen vond ik megaduur. Een droogboeket gaat ongeveer zes maanden mee. Je betaalt wel meer, maar uiteindelijk ben je veel goedkoper uit.”

Rommel

Overal in de woonkamer liggen verschillende bloemen die nog de deur uitgaan. ”Ja, sorry het ligt echt helemaal vol. Normaal ben ik echt opgeruimder, ik hoop dat je de troep kan wegdenken, haha! In de woonkamer heb ik een aantal bloemen staan, die ik echt heel erg mooi vind. Deze krans heb ik ook zelf gemaakt, die is echt heel erg groot. Ik had hem eigenlijk voor de lol gemaakt, maar mensen vonden hem zó mooi dus toen ben ik ze gaan verkopen.”

Bloemen die nog de deur uit moeten Foto: indebuurt
Beau bij bloemen die nog de deur uit moeten Foto: indebuurt
Beau organiseert haar spiegel Foto: indebuurt
De krans om de spiegel heen Foto: indebuurt

Inspiratie

”Ik heb echt heel erg mijn eigen smaak als het gaat om inrichting. Ik hou heel erg van dat Scandinavische. Maar vooral – je zou het misschien niet zeggen – ook echt wel heel veel rust. Op dit moment ligt mijn kamer vol met bestellingen. Ik zie dat echt als rommel, maar mensen die hier over de vloer komen vinden het prachtig! Ik vind de bloemen ook nog supermooi, maar ben er toch anders naar gaan kijken.”

Decoratie Beau Foto: indebuurt
Bloemen bij Beau Foto: indebuurt
Beau en haar hondje Baby Foto: indebuurt

 

Bloemen

Beau loopt de trap op naar haar werkplek. ”Het is hier echt een zooi, sorry”, ze begint op te ruimen. ”Ik heb gisteravond nog een hoop vrouwen over de vloer gehad voor een workshop, vandaar. In de avond vind ik het nogal moeilijk om nog de moeite te nemen om alles op te ruimen, haha. Het blijft wel gewoon echt leuk. Een vriendinnetje van mij liet vorig jaar een foto aan me zien van een droogboeket. Ik dacht dat het nep was. Maar nee, het bleken dus gedroogde bloemen te zijn. Het was zo mooi! Ik wilde een bouquet gaan bestellen, maar ik kon het ergens in de buurt nergens vinden. Toen dacht ik: misschien kan ik wel gewoon zelf bloemen gaan drogen!”

Beau’s werkkamer op zolder. Foto: indebuurt Tilburg.

Twee uitersten

”Ik wilde eigenlijk altijd voor mezelf beginnen, met iets, maar durfde het op een of andere manier niet echt. Ik dacht: ik ben niet zo creatief en ondernemend net zoals de meeste zelfstandigen. Ik werk tenslotte bij Interpolis, een baan waarbij ik heel veel moet nadenken. Bij de bloemen moet ik juist heel creatief bezig zijn. Het zijn écht twee uitersten! Toch heb ik het gewoon gedaan. Het is een fijne combinatie. Ik heb wel echt geleerd om mezelf niet zo te onderschatten met wat ik kan. Ik heb hulp van mijn moeder, schoonmoeder en vriend. Dat is superfijn want ik krijg het gewoon steeds drukker!”

Beau's werkplek Foto: indebuurt
Bloemen Beau Foto: indebuurt
Werk van Beau Foto: indebuurt
Vrolijke bloemetjes van Beau Foto: indebuurt
Bloemen van Beau Foto: indebuurt
Decoratie in de werkkamer Foto: indebuurt

Dromen

”Ik ben heel tevreden met mijn bedrijfje én mijn huis. Wel lijkt het mij zo vet om ooit, niet zelf in de winkel te staan, maar echt een eigen hoekje van een winkel te hebben met al mijn bloemen. Bij TIEN zien – vind ik – mijn bloemen er in de etalage er wel echt vet uit!”

Lees ook

Betaalbaar wonen! 9 x appartementen onder de €175.000 die te koop staan

Ben je al even op zoek en is het je nog niet gelukt om jouw eigen plekje in Tilburg te vinden voor e...
Tilburg Amsterdam Dwaalgebied

9 redenen waarom wonen in Tilburg leuker is dan in Amsterdam

Het mag dan wel de hoofdstad van ons land zijn, wij zijn blij dat we in Tilburg wonen en niet in Ams...

Binnenkijken bij Marlijn: ‘Ik had niet verwacht dat ik hier zó fijn zou wonen’

Het van origine dorpsmeisje Marlijn Bosmans (23) woont sinds een halfjaar in haar nieuwe huis, in Ti...

adv.