Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Bahar: ‘Ik raak snel gehecht aan spulletjes’

Door Rowie van der Vliet 27 november 2018

Al eens wezen snuffelen bij Bahar Zounuzy in haar tassenwinkel BONES Artisan? Het blijkt dat ze niet alleen een mooie winkel heeft, maar ook een heel gaaf huis. Samen met haar vriend Rens van Bijsteren woont ze in een oude arbeiderswoning vol vintage schatten. 

Een oude metalen naaimachine, een vintagekast met uitbundige versieringen en een jaren zestig lamp staan in dezelfde ruimte als een limoengroene keuken. “Rens en ik vinden het leuk om naar kringlopen te gaan. Ik kom echt overal en nergens. Zelfs als ik met mijn moeder in een andere stad ben, kijken we toch altijd even. In Tilburg is La Poubelle altijd leuk.”

Eclectisch huis

Met zoveel pareltjes die Bahar en Rens op de kop wisten te tikken, zijn we heel benieuwd naar hun tips. “Je moet niet met een idee in je hoofd gaan kijken, want dan vind je niks. Eigenlijk moet je dingen gewoon tegenkomen. Denk er ook niet aan hoe je alles wil combineren en of het wel bij de rest van je spullen past, haha. Wij hebben wel een eclectisch huis. Als je gaat kijken zonder idee zie je vanzelf leuke dingetjes.”

Binnenkijken Bij Bahar
De metalen naaimachine. Foto: indebuurt

Tachtig jaar oud

Niet alle parels komen van de kringloop vandaan. “Deze metalen naaimachine komt van een bedrijf dat ik toevallig op Facebook zag. Ze werken daar ook met leer, zoals ik met mijn tassen. Toen ik daar binnenkwam, stonden er rijen vol met zulke naaimachines. Zo gaaf! Ik zit hier nu graag te werken in de woonkamer. Boven heb ik ook een werkplekje, maar ik vind het zo fijn om beneden te zitten.” Andere stukken kreeg ze van haar ouders. “Deze kast hebben mijn ouders gehad toen we net vanuit Iran naar Nederland verhuisden. Hij is denk ik wel tachtig jaar oud!”

Twee woonkamers

Eigenlijk hebben Bahar en Rens twee woonkamers. “Toen ik geopereerd werd in het begin van dit jaar kon ik geen traplopen. Daarom hebben we de bedbank naar beneden gehaald. Hij is blijven staan en eigenlijk zit ik er best wel graag. Nou ja, Bobby, ben je daar nu ineens? Normaal zit je daar nooit”, lacht Bahar wanneer een van de katten plaatsneemt op de kleurrijke bedbank. Kat Boef en hond Daisy kijken er niet naar om. “Het zijn net kinderen, haha. Soms ben ik op de grond patronen aan het uittekenen en dan komen ze altijd even helpen.”

Binnenkijken Bij Bahar
De tweede woonkamer. Foto: indebuurt

Klederdracht

“Ik raak snel gehecht aan dingetjes. Toen Rens hier kwam wonen, is er veel veranderd. We moesten ineens twee huishoudens in één stoppen. Je zou het niet zeggen, maar ik heb al veel weggedaan. Echt bijzondere dingen zijn bijvoorbeeld de foto van Rens en mij in Iraanse klederdracht. Ken je die foto’s die je kunt maken in Volendam? Dat kan in Iran ook. We hebben wel twee uur staan wachten, maar hij is zo leuk geworden. Rens is gek van gitaren en hij houdt hier ook echt een tar vast. Dat is een soort Iraanse gitaar. Van mijn ouders hebben we er ook een gekregen.”

Geluksmomenten

Bahar woont vijf jaar in het huis, waarvan de helft samen met Rens. Toch is ze nog elke dag gelukkig met haar eigen plekje. “De momenten waarop ik gelukkig ben in huis? Dat is ’s ochtends als mijn vriend koffie gaat zetten. Dan kom ik met Daisy, die door haar pootjes geen trap kan lopen, vast naar beneden gelopen. Als ik dan de zon door het raam zie schijnen, denk ik: we wonen best wel lekker. Het is heel knus.”

Tachtig jaar oude vintagekast en Peerke Donders-kast. Foto: indebuurt
Woonkamer. Foto: indebuurt
Woonkamer. Foto: indebuurt
Kat Boef in 'zijn' stoel. Foto: indebuurt
De vrolijke keuken. Foto: indebuurt
Overzicht huis. Foto: indebuurt
Bahar en Rens in Iraanse kleding. Foto: indebuurt
Oud en nieuw. Foto: indebuurt
Gang. Foto: indebuurt
De werkkamer van Bahar. Foto: indebuurt

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je honderd procent Ikea-interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

De Blaak

Binnenkijken bij Marie-Christine: ‘Mensen zeggen dat mijn huis uitstraalt wie ik ben’

Marie-Christine van Rijswijk woont met haar dochter Guusje in De Blaak. Samen weten ze wel hoe ze ee...
Binnenkijken Bij

Binnenkijken bij Kees in zijn loft: ‘Het was nooit de bedoeling om hier te gaan wonen’

Echte lofts zijn er in Tilburg niet zoveel, maar Kees Oerlemans kan zeggen dat hij er in één woont. ...
Marie-Anne

Binnenkijken bij Marie-Anne: ‘Mijn verzamelingen lopen de spuigaten uit’

Achter elke deur schuilt een verhaal. Ook bij de familie Berkers in de Korte Hoefstraat. Marie-Anne ...

adv.