Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Ariana en Tom in De Reeshof: ‘We vonden het op Funda zo’n lelijk en vaag huis’

Door Rowie van der Vliet 16 juli 2019

Voor Ariana-Esmée Skverer en Tom Nieuwenhuijse stond De Reeshof helemaal onderaan het lijstje van plekken waar ze wilden wonen. Het stel fietste heel Tilburg af om alle buurten te verkennen. Sinds april wonen ze in… jawel – De Reeshof.

“En nu vind ik het héérlijk”, roept Ariana uit. “Het voelde voor mij altijd een beetje als dat dorp achter het bos”, zegt Tom lachend. Ariana: “Ieuw, burgelijk, dacht ik al snel bij De Reeshof. Maar ik ben positief verrast door wat je kunt krijgen. Je hebt hier echt het meeste comfort en ruimte.” Tom: “De Reeshof wordt pas echt aantrekkelijk als je het zelf ervaart.”

De piano van Ariana. Foto: indebuurt Tilburg

We need to go

Wonen in dat ‘dorp’ bleek precies te zijn wat het koppel nodig had. Vooral met de aankomende baby. “Eigenlijk wilden we nog een jaartje wachten, maar toen ik zwanger werd, dachten we: we need to go. We hadden eerst een eenkamerappartementje”, zegt Ariana. Tom: “Het is eigenlijk best snel gegaan.”

Thuisgevoel

Tom: “Toen wij acht/negen jaar geleden in Tilburg op kamers gingen, voelde dat niet echt als thuis. Je thuis blijft dan toch het huis van je ouders. Een woonhuis voelt gewoon het meest vertrouwd. Nu heb ik voor het eerst het gevoel dat dit ons thuis is.” Ariana en Tom zijn al zo gewend aan hun huis, dat ze het leven in een appartement in de Spoorzone niet meer kunnen voorstellen. “Eindelijk hebben we geen kermis voor de deur. Dat was de hel op aarde! We bleven expres tot 1.00 uur bij vrienden hangen zodat we normaal konden slapen. Dat was echt wachten totdat de herrie klaar was”, zegt Ariana.

De keuken. Foto: indebuurt Tilburg

Raar huis op Funda

Dat Ariana en Tom juist in dit huis zouden wonen, hadden ze óók nooit verwacht. “We vonden het op Funda zo’n lelijk en vaag huis dat we wilden kijken of het echt zo raar was. Vanaf de foto’s snapten we de indeling totaal niet. Het was heel onpersoonlijk en net een industrieloods”, zegt Ariana. Dat veranderde toen ze zelf gingen kijken. Tom: “Wauw, mooi, dacht ik. We zagen de potentie en de ruimte. Eigenlijk waren we gelijk verkocht.”

Drumstel als salontafel

Ariana en Tom hebben van het huis echt hun eigen plekje gemaakt. “We zijn muzikanten en dat zie je ook terug in ons huis. We hebben een pianohoekje, met een piano die ik zelf geschilderd heb. Ik kreeg hem van Tom voor mijn verjaardag. Hij komt uit het bejaardentehuis, waar Tom hem gratis heeft opgehaald. Verder hebben we onze muziekkamer en is onze salontafel een voormalige basedrum. Hoe we daaraan komen? Die heb ik jaren geleden eens gekocht in een conceptstore in de Emmapassage, die nu weg is. Daar verkocht een jongen die vroeger drummer is geweest allemaal meubels van drumstellen. Hij heeft nooit in mijn huis gepast.”

De woonkamer. Foto: indebuurt
Plantjes in de woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
Plantjes in de vensterbank. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De woonkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De slaapkamer. Foto: indebuurt
De slaapkamer. Foto: indebuurt
Antiek wiegje in de slaapkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De badkamer. Foto: indebuurt Tilburg
De babykamer met natuurthema. Foto: indebuurt Tilburg
De babykamer met natuurthema. Foto: indebuurt Tilburg
De muziekkamer. Foto: indebuurt Tilburg

We want you!

Iedere week nemen we een kijkje bij Tilburgers die op een bijzondere plek wonen of een tof interieur hebben. Wil jij jouw hobbyzolder, je mancave, je Instagramwaardige interieur of je kattenpaleis ook aan heel Tilburg laten zien? Stuur even een mailtje naar [email protected] en we komen bij je langs!

Lees ook:

Binnenkijken bij Daffy in de Lanciersstraat: ‘We hebben ons huis uit 1910 opgeknapt’

Daffy de Vyldre en zijn partner hebben jarenlang goed gespaard. Allemaal om hun huis de liefde en gl...
Gerrit tuin

Binnenkijken bij Gerrit: ‘De tuin is mijn grote trots’

Gerrit IJsenbrant (69) woont al bijna 45 jaar in hetzelfde huis in de Lange Nieuwstraat. Denk maar n...
Robin Verelst

Binnenkijken bij Robin in hartje Tilburg: ‘De ligging vind ik het fijnste aan de woning’

Robin (29) is een geboren en getogen Tilburger. Reken maar niet dat hij van plan is weg te gaan. Hij...

adv.