Binnenkijken bij Anneloes aan de Heuvelring: ‘Ik ben de crazy hedgehog lady’

Anneloes met haar twee huisdieren. Foto: indebuurt Tilburg

Anneloes Grootendorst heeft misschien wel het mooiste uitzicht van Tilburg. Vanuit haar appartement aan de Heuvelring kijkt ze recht uit op de Heuvelse kerk. Anneloes vertelt hoe het is om op kruipafstand van de Heuvel te wonen.

“Hier heb ik prachtig uitzicht op de kerk. Vanuit mijn raam krijg ik veel dingen mee. Het is onbewust sfeer proeven. Op oud en nieuw stond er op de Heuvel een meisje dat met vuur zwaaide. Dan ga je daar toch even kijken en voel je nog de saamhorigheid. Maar vanaf mijn balkon geniet ik ook genoeg. Het is lawaaierig, maar toch heerlijk om hier een boekje te lezen. Bij Café de Kok is altijd wel iets te zien. Ik ben blij dat ik in deze lockdown in de binnenstad woon en niet in een buitenwijk.”

Tekst loopt door na de foto.

Het uitzicht vanaf het balkon. Foto: indebuurt Tilburg

Attractie voor de deur

Anneloes woont nog niet zo lang in Tilburg. “Nog geen twee jaar. In april 2019 ben ik hier naartoe verhuisd vanuit Amsterdam. Daar woonde ik in een buitenwijk, dus hier in het centrum is het drukker. Ik moet zeggen: Amsterdam vind ik heel leuk, maar het was daar onbetaalbaar. En hier woont veel familie in de buurt, daarom kwam ik hier wonen. Mijn eerste week in Tilburg wonen was héél heftig door de Tilburgse Kermis. Er stond een attractie voor mijn deur en ze draaiden dat nummer waarmee Duncan Laurance het songfestival had gewonnen wel een miljoen keer per dag. Maar ik mis de kermis wel, hoor. Roze Maandag vooral. Ik ging toen met vriendinnen de stad in gegaan en hield hier een pre-party.”

Spullen uit het buitenland

De import-Tilburger is avontuurlijk en maakt het liefst verre reizen. “In mijn huis zie je ook veel spullen terug die ik uit het buitenland heb meegenomen. Het zijn allemaal spulletjes uit landen waar ik ben geweest. Zo heb ik in Australië en Peru gewoond. Ik mis het reizen zó erg. Ik ben heel blij met mijn appartementje, maar door te reizen waardeer je jouw eigen bed, bank of kamer toch meer.”

Tekst loopt door na de foto.

Spulletjes die Anneloes meenam op haar reizen. Foto: indebuurt Tilburg

Toppunt van plezier

Gelukkig heeft Anneloes al wel geluksmomenten in huis meegemaakt. “De leukste momenten zijn als mijn moeder of vrienden voor mij koken en ik met een wijntje aan het keukeneiland zit. Dat is echt het toppunt van plezier. Toen ik het keukeneiland zag bij de bezichtiging, werd ik helemaal wild. Het is zo fancy. De verhuurder wilde eigenlijk graag een stel in dit appartement hebben, maar ik ben er gelijk enthousiast achteraan gegaan. Eerst zou ik in de oude woning van mijn broer aan de Nieuwstraat komen wonen, maar dat is niet doorgegaan. Achteraf is dat een geluk geweest, want nu woon ik hier.”

Blauwe muur

Samen met haar vader schilderde Anneloes de muur blauw met een ombretechniek, waarbij twee kleuren in elkaar overlopen. “Ja, vet hè? Ik ben er heel blij mee, maar wat een hel om dat erop te krijgen. Je ziet het op internet en denkt: joh, doe ik even, maar het is ons met veel moeite gelukt. De twee verfkleuren waren al gedroogd toen wij ze wilden mengen. Ik heb dit tijdens de lockdown gedaan. Eerst was de muur donkergrijs. Dat vond ik zelf wel mooi, maar het was heel donker. Ik wilde niet voor groen gaan, want door mijn vele planten zou het dan een te groen huis worden.”

Tekst loopt door na de foto.

Het tv-meubel. Foto: indebuurt Tilburg

Egel als huisdier

Anneloes is in coronatijd ontzettend blij met haar twee huisdieren. “Ik kwam ooit op internet tegen dat iemand een egel had en dat wilde ik ook. Alleen woonde ik toen in Australië en bleek het daar illegaal te zijn. Dus zodra ik terug was in Nederland heb ik een egel bij een fokker genomen. Het is een Zuid-Afrikaanse witbuikegel. Dat was Dolly, vernoemd naar Dolly Parton. Zij is helaas overleden, maar ik heb nu ook een egel als huisdier. Hij heet Davy en slaapt veel. Ik ben de crazy hedgehog lady. Naast een echte egel, heb ik ook veel spulletjes van egels. Ik word altijd getagd in filmpjes over egels en heb die dan al zes keer gezien, maar ik hou zo van egeltjes.”

Tekst loopt door na de foto.

De huisdieren van Anneloes. Foto: indebuurt Tilburg

‘Liefde van mijn leven’

Naast Davy adopteerde Anneloes de kat Bailey’s om haar gezelschap te houden. “Zij is de liefde van mijn leven. Ik heb haar in maart 2020 in huis genomen, dus het is echt een coronakat. Ik wilde al langer een kat, maar de eerste lockdown leek mij een goed moment om een kat te socialiseren. Ze was sneller gewend dan verwacht.”

Geluk gekregen

Uiteindelijk is Anneloes heel blij met haar appartement. “Ik weet nog dat ik als eerste de bank kocht bij de AaBe-Fabriek. Hij was duur, maar ik wilde echt iets moois kopen voor mijn eigen appartement. Het is een plek waar ik kan genieten. Niet alleen in het appartement zelf, maar ook op het dakterras. Ik heb geluk gekregen met dit appartement.”

Wil je jouw woning of atelier ook laten zien? Heb je veel tijd besteed aan jouw interieur of bouw je bijvoorbeeld aan een tiny house of busje? Van studentenkamer tot villa en van creatieve werkplaats tot studio: wij komen graag binnenkijken! Geef je op via [email protected]

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij: het kleinste huis dat te huur staat in Tilburg [foto’s]”

Binnenkijken bij: het kleinste huis dat te huur staat in Tilburg [foto’s]

Ga naar “Geluksvogels! 5 x deze Tilburgers wonen midden in het centrum en zo ziet dat eruit”

Geluksvogels! 5 x deze Tilburgers wonen midden in het centrum en zo ziet dat eruit

Ga naar “Binnenkijken bij Caat in Oud-Noord: ‘Mijn smaak is niet te raden’”

Binnenkijken bij Caat in Oud-Noord: ‘Mijn smaak is niet te raden’

In onze gids

Ga naar “Dutch Homemade Macarons”

Dutch Homemade Macarons

 • Frederikstraat 20
 • Chocolaterieën
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Royal Donuts”

Royal Donuts

 • Heuvelstraat 1A
 • Restaurants en horeca
 • Gesloten

Nu gesloten

Ga naar “Capo del Pio”

Capo del Pio

 • Piushaven 5
 • Italiaanse restaurants
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “3 maanden 50% korting bij Switch”

3 maanden 50% korting bij Switch

 • Switch the Gym Tilburg
 • Geldig t/m 24 maart 2021
SWITCH the gym

Topper

Ga naar “Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29”

Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Pitloze witte druiven 500 gr/ Sable druiven 400 gr”

Pitloze witte druiven 500 gr/ Sable druiven 400 gr

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Xenos”

Xenos

 • Xenos
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00”

Ontdek je ideale bestemming bij Roompot! € 159,00

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Commercieel/administratief medewerker”

Commercieel/administratief medewerker

 • Wolfram Chain N.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Grillmeester”

Grillmeester

 • Luba Uitzendbureau Tilburg
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Assistent Controller”

Assistent Controller

 • Page Personnel
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Meubelmaker / interieurbouwer”

Meubelmaker / interieurbouwer

 • WerkTalent
 • Fulltime
Ga naar “Postbezorger Tilburg”

Postbezorger Tilburg

 • Timing Uitzendteam
 • Parttime