Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Binnenkijken bij Anne-Lotte: ‘Hier boven de Heuvelstraat maak je het mee’

Door Merel van Dijk 18 februari 2020

Anne-Lotte Drabbe (24) woont al ruim vijf jaar boven de Pannenkoekenbakker op de Heuvel. ”Ik ben tijdens de kermis gaan overhuizen. Ja, dat was wel even een dingetje, haha. Overal mensen, het was warm. Maar dat nam ik voor lief. Ik zou nergens anders willen wonen en hier boven de Heuvelstraat maak je het wel mee. ”

”Ik heb heel mijn jeugd in Hilvarenbeek gewoond, in een rustig gedeelte. Het was zó wennen toen ik hier kwam wonen. Elke dag zijn hier grote vrachtwagens aan het laden en lossen. Ook in de nacht zijn er altijd wel mensen die hier na het uitgaan staan te plassen, zoenen of zelfs nog meer… je snapt me wel. Dat vond ik het eerste half jaar wel moeilijk, maar ben er nu aan gewend en vind het wel iets hebben!”

(Dode) planten

”Oke, beginnend bij mijn planten. Ik heb ze een beetje verdeeld over de kamer staan, omdat ik het er gezellig en fleurig uit vind zien! Eigenlijk heb ik nooit echt iets met planten gehad, maar ik vind ze nu al een tijd wel echt heel erg leuk. Wel jammer is dat eigenlijk bijna alle planten die ik heb, doodgaan. Ja, ik geef ze wel water maar ik denk niet op de juiste tijdstippen.”

Plant bij Anne-Lotte Foto: indebuurt
Plant bij Anne-Lotte Foto: indebuurt
Plant bij Anne-Lotte Foto: indebuurt
Plant bij Anne-Lotte Foto: indebuurt

Tallr

”Overal in dit huis kom je stickers tegen van een goede vriend van me, Rutger van Berkel. Ook wel DJ Tallr. Hij is een bekend figuur in Tilburg en vindt het dan ook wel leuk om overal, maar dan écht overal stickers van zichzelf te plakken. Hij draait bijna elke week wel ergens in Tilburg. De stickers zijn wel vrolijk, dus ik vind het wel wat hebben.”

Druipkaarsen

”Het idee van de druipkaarsen op de drankflessen heb ik van mijn oude werk. Ik heb eigenlijk altijd in de horeca gewerkt in Hilvarenbeek. Daar hadden ze zulke kaarsen ook, maar druipten ze veel meer dan bij mij. Misschien is het een idee om ze iets meer aan te steken, dat ze wel gaan druipen, haha. Ik heb gewoon oude flessen gespaard die we in dit huis over hadden – en dat zijn er genoeg – ze afgespoeld en er een leuk kaarsje in gezet.”

Druipkaarsen Anne-Lotte Foto: indebuurt

Herindelen

”In principe heb ik alles zelf ingericht. De muren waren zwart en grijs, er hing helemaal niets en het was superkaal. Als mensen hier binnenkomen vinden ze dat ik het praktisch heb ingericht en echt alle ruimte benut. Ook verbouw ik redelijk graag mijn kamer. Om de maand verplaats ik mijn bed bijvoorbeeld wel eens. Dan zeggen vriendinnen vaak: ‘Lot, heb je nu wéér alles verplaatst?’ Ik vind het superchill om hier te wonen en ben ook niet van plan weg te gaan, ondanks de Heuvelstraat die me soms wakkerhoudt.”

Foto's Anne-Lotte Foto: indebuurt
Anne-Lotte op haar bed Foto: indebuurt
Kleding Anne-Lotte Foto: indebuurt
Kamer Anne-Lotte Foto: indebuurt

Lees ook

Binnenkijken bij Beau’s bloemenhuis: ‘Ik heb heel erg mijn eigen smaak’

Beau Jansen is 29 jaar en heeft naast haar fulltime baan ook nog eens een eigen bedrijfje. Ze droogt...

Binnenkijken bij Tom: ‘De vaatwasser heb ik op mijn bagagedrager meegenomen’

Tom van Rooijen (22) woont al een aantal jaar in onze stad. Hij begon hier aan de theaterschool op F...
Roy Donders

Binnenkijken bij Roy Donders: ‘Ik heb een soort megavilla in een rijtjeshuis’

Van verzamelingen tot plekjes die hij nog niet vaak aan iemand heeft laten zien. Roy Donders neemt d...

adv.