Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Anja en Herman wonen in een van de bijzondere huizen aan het Wilhelminapark

Door Thijs Dingemans 23 april 2019

Er zijn zoveel pareltjes in Tilburg die het bekijken waard zijn. Of het nou een appartement, villa of eengezinswoning is, elk huis heeft z’n eigen verhaal. Daarom kijken wij van indebuurt maar al te graag binnen. Dit keer zijn we op bezoek in het huis van Anja Thijssen en Herman Terbeek.

Ze wonen in één van de vier bijzondere huizen aan het Wilhelminapark, op de hoek van de straat waar aan de andere kant de Coop zit. Waarom hun huis zó bijzonder is? “Op deze plek zijn vier woningen gebouwd met een speciale visie. De huizen zijn ontworpen door vier verschillende architecten”, begint Herman. “Ze wilden het Wilhelminapark zo meer aanzien geven.”

Een buitenkansje

Geen appartementencomplex dus, maar vier bijzondere woningen die opvallen – al is het omdat de rest kantoren of wél appartementen zijn. Herman vertelt verder: “Weet je wat het nog bijzonderder maakt: de architecten moesten zelf hun kopers werven. Wij hebben geluk gehad dat we één van de vier woningen konden kopen. Een buitenkansje. Én prachtig project.”

anja en herman
Ook aan de buitenkant valt het huis van Anja en Herman op. Foto: Indebuurt

Licht, rust, groen én royaal

22 jaar geleden (1995) werd het huis van Herman en Anja opgeleverd. Een woning die eigenlijk perfect bij het stel past. Herman: “Wij zijn mensen die iets bijzonders willen.” Of ze dat ook echt hebben? Ja, zeker. Wat opvalt: het huis is aan de voorkant gesloten en opent zich naar achter, is licht en heeft een royale en diepe tuin. “En dat voor de binnenstad. Ons huis is 333 vierkante meter, niet verkeerd dus. We zitten hier op een lekkere, rustige groene plek midden in de stad.”

Zelf ook invloed in ontwerp

Met de buitenkant hebben Anja en Herman niets, met de binnenkant absoluut wel. Ondanks dat het huis is ontworpen door een architect, hebben ze toch gekregen wat ze wilden. “De architect heeft alles uitgedokterd, maar wij hebben wel invloed in het huis gehad. Dit stukje waar we nu zitten (de eetkamer, red.), hebben wij open gemaakt. We wilden openslaande deuren en veel licht, zon en ruimte. Daar hebben we wat over te zeggen gehad. Maar het ontwerp stond in grote lijnen.”

anja en herman
De ruime doorgang. Foto: Indebuurt

“Er is niet echt één plek in huis welke de mooiste is”

Het mooiste plekkie in huis? Dat is voor Herman moeilijk te zeggen. “Overdag zitten we hier, we zien dit als een tuinkamer. We zitten hier, lezen wat; het leven speelt zich overdag echt achter af. Maar ’s avonds zitten we meer aan de voorkant, dan kijken we wat tv.” In de zomer zitten Herman en Anja een verdieping hoger. “Dan zitten we op het dakterras in de zon. Het is een heerlijke plek om te zonnen, echt magnifiek. En trouwens, ook in de tuin hebben we prima plekken om te zitten. Er is niet echt één plek welke de mooiste is.”

Kunst is alles

Trots is Herman sowieso op één ding in zijn huis: de kunst. “En dan hebben we het niet over bijvoorbeeld Rembrandt. We verzamelen al veertig jaar moderne kunst. En die komt in dit huis prachtig tot z’n recht, vinden wij zelf. Daar ben ik trots op en blij mee. We hebben een speciaal huis en speciale kunst; dat is zeker iets waar we ons heel erg aan hechten.”

En zo ziet de bijzondere woning van Anja en Herman eruit:

Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt
Foto: Indebuurt

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken!

Lees ook:

Binnenkijken bij Wout en Patricia: ‘Ik heb deze jaren 30 woning helemaal zelf verbouwd’

Je hebt grondige verbouwingen en je hebt het avontuur dat Wout van de Wouw en Patricia Alders zijn a...
Binnenkijken Claudia

Binnenkijken bij Claudia: ‘Mensen vragen of ik ook hun interieur kan doen’

Dat Claudia van Heesch creatief is, is met een blik op haar interieur al duidelijk. Van een unieke g...
marloes van den bersselaar

Binnenkijken bij Marloes: ‘Ik heb alles eruit getrokken en zeven maanden verbouwd’

Marloes van den Bersselaar (26) was door het dolle heen toen we haar lieten weten: 'Gefeliciteerd, j...

adv.