Binnenkijken bij: zo voelen kijkers zich meteen thuis in jouw huis bij de verkoop

Aangeboden door Lemmens Makelaardij 13 november 2018

Hoe je je huis snel verkoopt in deze hectische verkooptijd? Door de juiste inrichting! Dat bewijst Lemmens Makelaardij: de makelaar verkoopt woningen erg snel doordat de kopers meteen een wauw-gevoel krijgen bij de bezichtiging. Esther Lemmens vertelt hoe je kijkers meteen laat thuis voelen in jouw huis. 

“Kijkers laten zich beïnvloeden door de inrichting. Het is een van de factoren voor een snelle verkoop. Heel herkenbaar is dat je een woning binnenstapt en meteen merkt: dit huis voelt goed, of juist niet. De foto’s op tafel, de meubels, gekke voorwerpen… door de inrichting word je meteen nieuwsgierig naar wie er in het huis woont of woonde. Naast het zakelijke (de koopsom en woonlasten), is de factor ‘je thuis voelen’ superbelangrijk.”

Interieur verraadt veel over de bewoner

Volgens Esther is vooral het interieur ook ontzettend belangrijk. “Gelukkig is de tijd voorbij waarbij de makelaar de verkoper oplegt om zijn of haar huis bij de verkoop te veranderen in een soort showroom. Niets voelt zo sfeerloos en zielloos als dat! Bij alle tv-programma’s met restyling zie je niet voor niets oud en nieuw door elkaar. Persoonlijke voorwerpen krijgen dan een prachtige plek in het huis. Natuurlijk, het huis moet netjes zijn, maar je mag de huidige bewoner qua smaak en woonwijze weer volop herkennen bij de verkoop. Bij de woningen die Lemmens Makelaardij verkoopt zie je het volop gebeuren: oma’s spiegel, dat beeld van de verre reis, een koekoeksklok in de wc… het mag weer gezien worden!”

(tekst loopt door onder foto)

Lemmens Makelaardij
Foto: Lemmens Makelaardij

Waarom verhuist iemand?

Veelgehoorde vraag bij Lemmens Makelaardij is: wat is de reden waarom de bewoner verhuist? Een terechte vraag volgens Esther. “Want als koper wil je graag weten of de aanleiding misschien wel negatief is. Niemand zit te wachten op die rumoerige buur of het intensieve onderhoud, toch?!” Op de site van Lemmens Makelaardij kun je daarom tegenwoordig het persoonlijke verhaal van de verkoper lezen. Hoe lang wonen de bewoners er al? Wat gaan ze missen? Het geeft de potentiële koper (al voor het kijken) een goed beeld van het huis en verhoogt de ‘klik’ met de woning.

(tekst loopt door onder foto)

Op de site van Lemmens Makelaardij check je al voor het kijken of de woning bij jou past.

Citroentjes frisse woning

Erg belangrijk is een prettige geur en opgeruimd huis, benadrukt Esther. “Als verkoper mag je gerust je huisdieren overal houden of het speelgoed van kinderen door het hele huis laten liggen. Maar als de woning in de verkoop komt, verandert op dat vlak alles. Een koper kan de sfeer in de woning niet goed proeven bij vervelende geurtjes, een vieze keuken of rommelige kamers. Ondanks dat de woningmarkt booming is, zit dit uitgangspunt gelukkig goed tussen de oren van de verkoper. En zelfs bij een verkoper die niets weet over het fenomeen restyling, komt het met advies van de makelaar helemaal goed!”

Lees ook:

verkoopprijs

5 tips en tricks om de beste prijs voor je huis te krijgen

De kogel is door de kerk! Je hebt besloten om je huis te verkopen. En nu? De woning in de verkoop ze...
lemmens makelaardij

Tips om je huis snel te verkopen: deze woningen waren zo verkocht

De woningmarkt is op dit moment écht booming. De vraag die je nu wellicht bezighoudt: hoe zorg je er...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Lemmens Makelaardij Meer over Lemmens Makelaardij ontdekken?

Lemmens Makelaardij makelaars

Vandaag gesloten

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Ringbaan Oost 493, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

adv.