Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wow, dit zijn de 5 meest bijzondere optrekjes in Tilburg (die te koop staan)

Door Rowie van der Vliet 17 juli 2017

Klaar met wonen in een dertien in een dozijn huis? In Tilburg zijn er genoeg bijzondere optrekken om in te settelen. Kijk maar eens naar deze vijf speciale stulpjes.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Rond paleisje in Tilburg

Loft De Duikklok in Tilburg
Foto: Funda.nl

Van die dingen waar je nooit over hebt nagedacht: hoe het is om in een rond huis te wonen. Het blijkt de ideale omstandigheid te zijn voor prachtig uitzicht, zo bewijst deze loft van architect Jacq. de Brouwer. Al ligt dat ook voor een deel aan de twee balkons en het grote dakterras. Voor €599.000 k.k. is het ronde paleisje met de bijnaam Duikklok van jou.

Adembenemend herenhuis

Monumentaal herenhuis Nieuwlandstraat
Foto: Funda.nl

Wie graag door het Dwaalgebied slentert, heeft vast eens met bewondering naar dit pand gestaard. Blijkbaar kun je gewoon wonen in dit monumentale herenhuis. De gelukkige koopt een vierkamerappartement op de tweede verdieping. Een leuk extraatje is het overdekte balkon waar je het hele jaar door goed kunt toeven.

Schotse Hooglanders als buren

Woning aan natuurgebied in de Reeshof
Foto: Funda.nl

De bewoners van dit huis hoeven hun achtertuin niet uit om de natuur te aanschouwen. Dit bijzondere huis ligt namelijk aan een natuurgebied in de Reeshof. Soms komen Schotse Hooglanders zelfs even buurten tot aan de lijn van de afgeschermde tuin. Het pand zelf is met zijn halfronde vorm bijna een kruising tussen een boot en een UFO. 

Villa van een fabrieksbaas

Villa fabrieksbaas Goirkestraat
Foto: Funda.nl

Altijd al willen wonen als een fabrieksbaas in de gouden tijden van textielstad Tilburg? Dat kan! Goed, je moet er wel meer dan een miljoen voor neerleggen, maar dan heb je ook wat. Namelijk het mooiste herenhuis in de Goirkestraat, de place to be als het om het textielverleden van de stad gaat.

Wonen aan het water

Brugwachtershuis Waalstraat
Foto: Funda.nl

Vroeger was dit pand een brugwachtershuis, namelijk het huis van de brugwachter van de Waalstraat. Het was zijn taak om te kijken welke boten kwamen aanvaren en met de hand de brug open te draaien. Hij kreeg er deze heerlijke groene oase voor terug. Nu kan het jouw woning worden, zonder dat je de nabijgelegen brug met de hand hoeft te opereren.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Wonen

adv.