Binnenkijken bij Don en Hanneke: ‘Achter elk voorwerp in ons huis zit een verhaal’

Door Rowie van der Vliet 26 maart 2018

Hoe maak je een strak gestyled interieur toch persoonlijk? Don en Hanneke van Hout weten het als geen ander. Wij nemen een kijkje in de woning die boven hun interieurwinkel Meneer en Mevrouw van Hout in de Telefoonstraat zit.

“We hebben een rustige sfeer neergezet in onze eigen woning”, vertelt Don tijdens een rondleiding terwijl zijn vrouw Hanneke de winkel overziet. “Het huis is zoveel veranderd sinds wij hier wonen. Er zat in het begin nog een vloerbedekking in. Verschrikkelijk! We hebben alles eruitgehaald en de ondervloer helemaal zwart geschilderd. Dat geeft een rustige basis.” Niet alleen de vloerbedekking moest verdwijnen: ook enkele muren moesten eraan geloven. Zo staat de eettafel nu te pronken op een plek waar eerst twee muren stonden.

Woning vd Week Van Hout
Foto: Don van Hout

Geen details

Eén van de quotes in de gallery wall zegt het al: the details are not details. De rustige basis zorgt ervoor dat de details, zoals oude fotocamera’s, een antieke klok en een muur vol borden, extra opvallen. Juist deze kleine dingen zorgen ervoor dat het huis persoonlijkheid krijgt. “Achter elke print zit een verhaal. Hanneke en ik doen eigenlijk altijd op een stedentrip wanneer we op reis gaan. We houden van musea en als een expositie mooi was, nemen we een affiche mee. We zijn dus ook echt naar alle exposities geweest. Bovendien hebben we nog een hele stapel liggen. Zo kunnen we afwisselen.”

Woning van de Week Meneer en Mevrouw van Hout
Detail van de gallery wall Foto: indebuurt

Wonen in een showroom

Als interieurstylisten en woonwinkeliers komen Don en Hanneke heel wat leuke producten tegen. “We wonen eigenlijk in een showroom, haha. Vaak zetten we producten ook in ons eigen huis neer en nemen we klanten gewoon mee naar boven. Zo kun je pas echt laten zien hoe een kleed er in een ruimte uitziet. Het is ook fijn om de producten zelf te testen en te zien wat voor gevoel wij er bij krijgen.” Momenteel zit een witte designtelevisie van Samsung in de testfase.

Borden

Waar je ook kijkt in huis, achter elk hoekje zit wel een ander verhaal. Zo is de antieke klok een erfstuk uit Hannekes familie en staan de camera’s symbool voor het feit dat Don zelf fotograaf is. “De bordenmuur is echt Hannekes project. Zij kijkt ernaar en kan precies zien waar nog een gaatje vrij is. Sommige exemplaren hingen er al in ons oude huis in Antwerpen. Anderen nemen we ook mee van stedentrips of komen bij de kringloop vandaan.”

Woning vd week Van Hout
Foto: indebuurt

Van textielstad naar textielstad

“Zelf kom ik uit Helmond. Dat is ook een textielstad, dus ik voelde mij hier snel thuis. Qua mentaliteit is het wel een beetje hetzelfde als waar ik vandaan kom. Geen flauwekul. Ik studeerde in Eindhoven, maar veel vrienden van mij in Tilburg. Daarom ben ik ook hier gaan wonen vanaf mijn achttiende. Het is heel leuk dat hier veel georganiseerd wordt en veel gebeurt. De stad is wat ruwer dan bijvoorbeeld Den Bosch. Dat vind ik zelf heel fijn.”

Woning vd week Van Hout
Foto: Don van Hout

Dag sociaal leven

Hanneke en Don maakten toch de stap om naar Antwerpen te verhuizen. “Daar hebben we vijf jaar geleden een hele mooie tijd gehad. Als Nederlander is het alleen moeilijk om ertussen te komen. Het leven daar was niet zo heel spannend. We werkten veel en hadden het druk met het huis verbouwen. In Tilburg bel je zo een vriend om even een biertje te drinken in het weekend. Dat kon in Antwerpen gewoon niet. Dat spontane vind ik juist wel leuk. Daarom zijn we teruggekomen naar Tilburg. We hebben nog getwijfeld tussen Tilburg en Eindhoven, want Hanneke komt uit de regio. Ik ben blij dat we de keuze voor Tilburg hebben gemaakt. We gaan nog lang niet weg!”

Foto: Don van Hout
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt
Foto: indebuurt

Woning van de week

Woon jij op een bijzondere plek in Tilburg, een huis met een verhaal of heb je een droomhuis? Laat het ons weten, we komen graag bij je binnenkijken! Je kunt ons mailen via [email protected].

Nog niet uitgekeken? We zijn ook langs geweest bij deze huizen:

Ad van Eijck Bredaseweg

Binnenkijken bij Ad aan de Bredaseweg: ‘Het heeft een mooi geveltje, toch?’

Jaja, wij zijn zeker niet de enigen die in Tilburg rondsnuffelen. Zo tref ik Ad van Eijck, zelf niet...
Woning vd Week

Heleen woont in een oud klooster in de Goirkestraat

Je hebt je droomhuis gevonden, maar er zijn zes wachtenden voor je. Dan moet je wel heel veel geluk ...
Villa Sint Josephstraat

Binnenkijken bij: een villa in de Sint Josephstraat

Dat Tilburg een textielstad was, zien we aan menig fabrieksgebouw of -schoorsteen. Maar die industri...

Meneer en Mevrouw van Hout woonwinkels

Nu gesloten13:00 - 17:00

Telefoonstraat 36, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels

adv.