Even binnenkijken bij het duurste huis van Tilburg

Door Thijs Dingemans 22 april 2019

Hier gaat ons hart van kloppen. Dit huis aan de Bredaseweg staat te koop en já, je moet een flinke zak met geld meenemen om eigenaar te worden. Het is dan ook, voor zover wij kunnen zien, het duurste (bewoonbare) huis van Tilburg dat nu te koop staat. Wat je krijgt voor dat geld? Droom je even mee…

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

De tuin

bredaseweg
Foto: Funda.nl

De tuin is op z’n zachts gezegd ‘lekker ruim’. Het huis is helemaal omgeven door groen. Je hebt een perceeloppervlakte van 17.900² en woont in je eigen bos. De achtertuin is omringd door treurbeuken, zilverlindes en eiken en op het westen is een verhoogd terras. In de tuin spotten we wandelpaden met links en rechts struiken, bomen en hagen. Genoeg ruimte voor een gigantische housewarming dus!

De ontvangst

bredaseweg
Foto: Funda.nl

Wie deze villa binnenstapt, belandt meteen in een bijzondere en imposante woning. De ontvangsthal is ruim en heeft een centrale trappenpartij met twee bordessen. Ook zien we hier een hoop deuren die leiden naar de keuken, woonkamer, zitkamer en eetkamer.

De woonkamer

bredaseweg
Woonkamer. Foto: Funda.nl

Net naast de hal spotten we de sfeervolle woonkamer die zo’n 35 m² groot is. Wat opvalt is de lichtinval en vanuit de erker kijk je zo op de groene voortuin. Klaar met tv kijken? Dan kun je zo via de openslaande deuren naar de serre. 

Serre

bredaseweg
Foto: Funda.nl

Zie je al voor je hoe je ’s zomers lekker in de serre geniet van het zonnetje? Nee? Gauw eens binnenwippen dan, want wát een uitzicht! Zit je toch liever écht in de zon? Ga dan via de openslaande deuren naar het verhoogde terras.

De keuken

bredaseweg
De keuken. Foto: Funda.nl

Hoe tof! De oude keuken heeft een oppervlakte van 19 m² en heeft een kookshouw met daarin een groot 9-pits gasfornuis met twee ovens. Wie goed in de schouw kijkt, ziet tegels met daarop huizen, kerken en kastelen. Apart! Verder spotten we toffe kasten met glas-in-loodramen. 

De slaapkamer

bredaseweg
Een van de slaapkamer. Foto: Funda.nl

Boven zien we op de eerste verdieping vijf grote slaapkamers. Op de tweede verdieping zien we nog eens vier riante slaapkamers. Een van de kamers heeft een dakterras met mooi uitzicht. Let the sun shine… 

De wc’s

bredaseweg
Foto: Funda.nl

Het grote mysterie: waar is de badkamer? We zien op beide verdiepingen een aparte wc met wasbak, maar een douche of ligbad spotten we niet. Dat wordt onder de kraan hangen!

De villa

bredaseweg
Foto: Funda.nl

De villa is een rijksmonument en is gebouwd in 1916. Heerlijk om te wonen, maar zeker ook te gebruiken voor werkactiviteiten! Wij dromen nog even verder…

Lees ook:

mancave

5 x wooninspiratie: deze ruimtes wil jij ook in huis hebben

Makelaar Esther Lemmens weet het zeker: iedere man heeft een eigen plek voor zijn eigen spullen nodi...

Binnenkijken bij Wout en Patricia: ‘Ik heb deze jaren 30 woning helemaal zelf verbouwd’

Je hebt grondige verbouwingen en je hebt het avontuur dat Wout van de Wouw en Patricia Alders zijn a...
park centraal

Er komt een hele nieuwe wijk met 380 woningen

Ben jij op zoek naar een gloednieuwe én duurzame woning? Lees dan even goed mee, want in de Reeshof ...
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.