Binnenkijken bij Tamara en Robin: ‘We wonen dicht bij Schotse Hooglanders’

Door Rowie van der Vliet 19 maart 2019

Sommige Tilburgers vragen zich af: waarom zou je in de Reeshof willen wonen? Tamara Vonk (23) en Robin Kreemers (32) kunnen zat redenen opnoemen! Niet alleen wonen ze in de buurt van vrienden, ook wonen ze op steenworp afstand van Schotse Hooglanders. “Zo fijn”, vindt Tamara.

Tamara is gek op Schotse Hooglanders. Gelukkig kan ze er thuis ook van genieten. Boven de tafel hangt een gave print van het dier. “Die moest er gewoon komen. Of we ook fan zijn van indianen? We wilden twee prints, want dat stond mooier boven de tafel. Het is niet zo dat we iets met indianen hebben, haha. Alleen vond ik het heel gaaf met die kleuren; een beetje dat grauwe en aardetinten. Het staat ook mooi bij de groene muur”, aldus Tamara. “We wilden iets dat opvalt, maar niet tè”, voegt Robin toe. “Ons huis is netjes en mooi en past echt bij ons”, zegt Tamara tevreden.

Verschillende huizen

“Weet je wat ik heel fijn vindt? Eigenlijk klopt het beeld dat ik eerst van de Reeshof had niet. Mensen denken vaak: dat zijn veel dezelfde huizen. Je hebt veel verschillende soorten. Je kunt hier zo lekker wandelen. Ook doen we te voet boodschappen en Robin dart hier in de buurt.” Robin: “Natuurlijk zijn er ook nadelen. Op zondag is hier alles dicht.” Tamara moet lachen. “Ja, we zijn echt koopzondagmensen en gaan ook graag naar de stad om op het terras te zitten.”

Binnenkijken Tamara
Eettafel. Foto: indebuurt

Huis ging naar iemand anders

Het stel heeft geluk gehad met hun woning. “Er was maar een bezichtiging. Ik moest werken, dus Robin is er met zijn broer heen geweest. Gelukkig kon ik toch effe snel gaan kijken. We brachten gelijk een bod uit. Maar er waren nog zo’n 5 stellen die ook een bod uitbrachten”, zegt Tamara. Robin: “We hadden allemaal hetzelfde bod. Het is toen ook naar iemand anders gegaan. Alleen wilden de bewoners iemand die hier gelijk kon wonen. Wij zaten toen nog in een huurappartement in Korvel en konden dat meteen opzeggen. Dat was wel een harde eis. Toen ging het toch naar ons.”

Gave eettafel

Robin en Tamara wonen er nu ongeveer een jaar en twee maanden. Wat wonen ze fijn met veel planten, een grote tuin en een lekkere bank. Maar de eettafel is pas echt een eyecatcher. Helaas voor ons kunnen we die nergens kopen. “Ja, de eettafel is wel bijzonder. Die heb ik zelf gemaakt. Met een vriend hou ik ervan om lekker te hobby’en. Tamara wilde zo’n soort tafel, maar toen dacht ik: we kunnen het ook zelf maken. Ik heb een boomstam gekocht. Gewoon de dikte van deze tafel. Hij was 4,5 meter lang en die heb ik tegen elkaar vastgezet om te schuren en lakken. Toen bleek er wel houtworm uit te zitten. Hoppa, toen moest-ie weer uit elkaar Maar met alle houtbestrijdingsmiddelen was het alsnog goedkoper”, zegt Robin. “Het is leuk om te zeggen dat je hem zelf hebt gemaakt”, glundert Tamara vol trots.

Binnenkijken Tamara
Juul zit lekker op de bank. Foto: indebuurt

Juul en Pien

Tamara en Robin wonen samen met twee katten: Juul en Pien. “Ze hebben een eigen Instagramaccount. Dat heb ik meer als grap gedaan. Niet iedereen zat te wachten op al die foto’s van de katten op mijn privé-account, haha”, legt Tamara uit. Het stel geniet van hun huisdieren. Al hadden ze verwacht dat het tussen de katten iets beter zou gaan. “We namen Pien erbij omdat we allebei fulltime gingen werken. In theorie een heel goed idee, alleen liggen ze elkaar niet altijd.” Toch hebben ze het ook heel fijn met z’n allen. “We zitten weleens in bad en dan komen de katten gewoon aan de rand gezellig bij ons zitten”, glimlacht Robin.

Tuin. Foto: indebuurt
Woonkamer. Foto: indebuurt
Detail woonkamer. Foto: indebuurt
Keuken. Foto: indebuurt
Keuken. Foto: indebuurt
Keuken. Foto: indebuurt

Lees ook:

Sanne Jan binnenkijken

Binnenkijken bij Sanne en Jan: ‘Mensen staan hierbinnen te filmen’

Sanne Blietz (40) en Jan van Baal (47) dachten: we kunnen de keuken verbouwen of we gaan gewoon verh...
Binnenkijken Lisa

Binnenkijken bij Lisa: ‘Mensen vinden dat mijn woning helemaal bij mij past’

Ben je benieuwd wie Lisa (23) eigenlijk is? Dan hoef je alleen maar een kijkje te nemen in haar kame...
Eva in haar studentenkamer

Binnenkijken bij Eva: ‘Ik heb erover nagedacht om interieurontwerper te worden’

Eva Knip woont in een heel kleine kamer in Tilburg, maar heeft deze praktisch en toch superleuk inge...

adv.