Binnenkijken bij Milou en Luca Luna: ‘Ik hou van kleur’

Door Rowie van der Vliet 14 mei 2019

Okergele eetstoelen, een petrolblauwe bank en gele vlakken op de muur. Het is duidelijk: Milou Buiks (25) is niet bang om kleur te gebruiken in haar woning. “Ik hou van kleur. Dat is gewoon zo”, zegt de Tilburgse lachend.

De bank was nog wel even een dingetje. In de studio van Milou staat namelijk een grote hoekbank. “Die had ik al. Het is best moeilijk om een bank in zo’n felle kleur te vinden, dus ik ben er blij mee.” Die blijdschap was alleen ietsjes minder toen ze ‘m in haar studio wilde zetten. “Hij paste niet door het trapgat. Dus moest-ie door het raam heen. Gelukkig kunnen de ramen helemaal open, anders was de bank weer terug naar mijn ouders gegaan.”

Binnenkijekn Milou
Het leefgedeelte in de studio van Milou. Foto: indebuurt

Lievelingskleur

De lievelingskleur van Milou is niet zo moeilijk te raden. “Ja, ik vind okergeel heel mooi. Dat zie je wel aan het vierkant op de muur. Ik heb expres voor die vorm gekozen want het geeft aan dat dit het leefgedeelte van mijn studio is. Vroeger keek ik veel VTwonen. Daar heb ik het van nagemaakt. Ik ben geen kampioen. Als ik een huis krijg, ga ik voor poging twee”, zegt Milou lachend.

Luca Luna

Milou woont niet alleen in haar studio. “Het eerste dat ik deed toen ik mijn huurcontract kreeg, is kijken of ik een huisdier mocht. Een week later woonde Luca Luna hier. Ik wilde heel graag een kat en hield DOC-T al langer in de gaten. Luca Luna is echt perfect voor een studio. Ik heb hem er op uitgezocht. Hij is gehandicapt en kan niet goed zien en horen. Oriënteren kan Luca Luna niet goed. Ik zou hier geen speelse kitten neerzetten, maar het bevalt goed. Ik denk dat deze kat echt aan mij gehecht is.”

Binnenkijken Milou
Luca Luna. Foto: indebuurt Tilburg

Heel het weekend stressen

Een probleempje tijdens het adoptieproces: Luca Luna was eigenlijk al gereserveerd. Milou kon hem toch niet loslaten. “Toen ik zag dat hij niet meer gereserveerd was, heb ik gelijk gebeld. Maar je kunt een kat maar drie dagen reserveren en ik kon hem donderdag pas ophalen. Dat was dus hopen dat iemand hem zaterdag niet mee zou nemen. Ik zat heel het weekend te stressen.”

Even knuffelen

“Ik heb altijd huisdieren gehad. Vroeger vooral konijnen. Die zijn wat zelfstandiger. Katten ook wel, maar mijn konijnen kwamen niet even bij mij zitten. Luca Luna komt vaak even aangerend. Dan komt-ie even knuffelen.”

Binnenkijken Milou
Plantje in een kattenmok? Zo leuk! Foto: indebuurt Tilburg

Leuke mensen

Milou woont alleen met haar kat, maar kan makkelijk even samen zijn met anderen. “Ik woon boven de dierenarts, haha. Dat zijn echt leuke mensen. Ik haal daar mijn post op en kom vaak even een praatje maken. Ook met Jelke, mijn buurvrouw, heb ik goed contact. ’s Avonds eten we samen en drinken we thee. Echt heel leuk.”

Grappige voorwerpen

Behalve heel veel kleur en een kat om verliefd op te worden, heeft Milou nog meer leuks in huis. “Ik hou heel erg van grappige voorwerpen die je ook echt kunt gebruiken. Zie je dat olifantje? Ja, daar. Dat is een druiprekje voor het bestek!”

Goed nadenken

Milou moet even lachen als we haar vragen of ze nog tips heeft om kleur in je huis toe te passen. “Ik heb geen specifieke winkels waar ik altijd slaag. Al vind ik dat de HEMA leuke spulletjes voor in huis heeft. Ik denk dat je er vooral goed over moet nadenken. Ik heb mijn kamer echt uitgedacht. Ik zou niet zomaar een muur roze verven.”

Milou voor haar gele muur. Foto: indebuurt Tilburg
De kast vol spelletjes. Foto: indebuurt
Om vrolijk van te worden. Foto: indebuurt Tilburg
Leuke versiering voor het raam. Foto: indebuurt
Versieringen boven het bed. Foto: indebuurt Tilburg
Schilderijtjes aan de muur. Foto: indebuurt

Lees ook:

Binnenkijken Kiki

Binnenkijken bij Kiki: ‘Ik had mij voor de grap ingeschreven en toen had ik ineens een huis’

Toch mooi om te kunnen zeggen dat je van een huisje in Tilburg écht de allereerste bewoner bent. Kik...
Binnenkijken Marieke Max

Binnenkijken bij Marieke en Max: ‘We vinden de mix van oud en nieuw leuk’

Marieke Plasier (36) en Max Sigmans (37) zijn gek op vintage. Wij kijken onze ogen uit in hun huis, ...

Binnenkijken bij Wout en Patricia: ‘Ik heb deze jaren 30 woning helemaal zelf verbouwd’

Je hebt grondige verbouwingen en je hebt het avontuur dat Wout van de Wouw en Patricia Alders zijn a...

adv.