Binnenkijken bij Marloes: ‘Ik heb alles eruit getrokken en zeven maanden verbouwd’

Aangeboden door Axi vloer 2 april 2019

Marloes van den Bersselaar (26) was door het dolle heen toen we haar lieten weten: ‘Gefeliciteerd, jij hebt de gratis laminaat of PVC vloer gewonnen!’ In samenwerking met Axi vloer mochten wij deze te gekke prijs weggeven. Wij zijn razend benieuwd hoe de vloer er in Marloes’ huis bijligt en kijken daarom even binnen. “Ik heb er de hele bovenverdieping mee kunnen leggen”, zegt Marloes lachend als we binnenstappen.

Ze leidt ons rond in haar oude jarendertigwoning in Armhoef. In november 2017 kocht ze dit prachtige huis. Wat blijkt: ze heeft de woning helemaal gestript en zelf verbouwd! “Samen met mijn moeder, maar mijn broer en vader hebben ook meegeholpen, hoor. En vrienden. Ik ben uiteindelijk zeven maanden bezig geweest”, zegt Marloes trots.

‘Dan kun je net zo goed alles doen ook’

Bijna alles ging eruit: ze trok de keuken naar voren, vernieuwde de badkamer en haalde ook alle vloeren eruit. “Waarom? Ik wilde sowieso de keuken naar voren brengen. Die heb ik helemaal opengetrokken. Dan verandert er zoveel, dat je net zo goed alles kunt doen ook. Ook de vloer heb ik eruit gehaald: er hingen een paar verwarmingen, maar of dat genoeg was voor de winter? Ik wilde vloerverwarming en moest daarom alles strippen.”

(tekst loopt door onder foto)

marloes van den bersselaar
Marloes tekende haar eigen nieuwe keuken. Foto: indebuurt Tilburg

Zelf een nieuwe keuken en badkamer getekend

Dat deed ze helemaal zelf (nou ja, bijna dan): samen met vrienden en familie trok ze de hele woning leeg om vervolgens ook maar meteen de nieuwe keuken en badkamer te ontwerpen. “Ik heb die zelf getekend, net als de tuin”, zegt ze nuchter. De keuken liet ze toch maar door anderen zetten. De badkamer – met inloopdouche – regelde ze wel zelf. “Samen met een vriendin heb ik de tegels gezet. Die liggen overigens ook beneden in de keuken. Handig, hè?

Een gloednieuwe vloer van Axi vloer

Het enige dat nog restte was de vloer boven. “Die erin lag, vond ik echt niet mooi. En toen zag ik de prijsvraag voorbijkomen!” Marloes werd dus de gelukkige en mocht bij Axi vloer langskomen om een toffe vloer uit te kiezen. Het werd uiteindelijk een donkere laminaatvloer. “Ik kwam binnen bij Axi vloer en werd gelijk goed geholpen. Ze legden alles uit en lieten me verschillende soorten zien. Ik wist nog niet of ik een donkere of lichte vloer wilde. Toen ik deze zag, wist ik: dit gaat hem worden.”

Toch maar donker

Marloes laat ons de vloer zien, die op de hele bovenverdieping ligt. “Ik ging toch voor donker omdat het past bij dit oud huis. Ik kreeg van Axi vloer een stukje vloer mee om te kijken of het paste bij het bed en de meubels. Echt fijn dat dat kon! Gelukkig was er een match. Uiteindelijk heb ik ook nog matchende gordijnen kunnen bijbestellen. Hij ligt er prachtig bij, hè?”

(tekst loopt door onder foto’s)

marloes van den bersselaar
Marloes koos boven voor een laminaatvloer van Axi vloer. Foto: indebuurt Tilburg

‘Zo heb ik toch aardig wat ruimte gecreëerd’

Marloes is nog steeds hartstikke blij met de vloer. Dat is ze overigens ook met de rest. Op welk plekje in huis de Tilburgse het meest trots is? “Toch wel de keuken. Die heb ik echt helemaal veranderd. Er zat eerst niks in de ruimte waar nu de keuken staat. Nou ja, er stond een bureautje. De keuken was eerst wat nu de bijkeuken is. Zo heb ik toch aardig wat ruimte gecreëerd.” Toch koos Marloes dit huis uit 1930 vanwege de achtertuin. “Het was een ’s zomerse dag toen ik ging kijken. Ik kwam uit mijn werk en het zonnetje scheen heerlijk in de tuin. Toen dacht ik: wow, het best wel een grote tuin voor een huis in het centrum. En zo apart; de tuin ligt namelijk aan de zijkant van de woning.”

Een chocolaatje van de buren

Alleen de tuin liet Marloes door iemand anders aanleggen. Of dit ook de plek is waar ze het meest zit? “Nog niet, haha. Ik zit vooral veel in de keuken of hier (de bank in de woonkamer, red.). Ik wilde per se in de keuken kunnen zitten; ik ben opgegroeid met een woonkeuken. Aan tafel zit ik eigenlijk bijna nooit, daar is de keuken veel te gezellig voor.” Dat geldt ook voor de straat, waar Marloes zich inmiddels helemaal thuis voelt. “De buren hebben een jong kindje. Met kerst kwamen ze een chocolaatje brengen. Prachtig, toch?”

En zo ziet het huis van Marloes er nu uit:

Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg
Foto: indebuurt Tilburg

Lees ook:

axi vloer

Corné van Axi vloer: ‘Veel mensen willen nu dit laminaat met industriële betonlook’

De hoogste tijd voor een nieuwe vloer? Maar werkelijk géén idee wat voor iets jullie willen? Dan hel...
axi vloer

10 x de leukste reviews over Axi vloer: ‘Vriendelijke no-nonsense mensen’

Waar je in Tilburg het best een vloer kunt kopen? Blijkbaar bij Axi vloer aan de Ringbaan-Zuid. De w...
visgraat vloer

Dit is waarom visgraat dé populairste vloer is van dit moment

We kunnen er niet meer omheen: de visgraatvloeren die schitteren bij Axi vloer. De vloer, verkrijgba...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Axi vloer. Meer over Axi vloer ontdekken?

Axi vloer

woonwinkels

Nu gesloten09:00 - 18:00

Ringbaan Zuid 372, Tilburg

Bekijk meer:woonwinkels

adv.